Στη μνήμη του Γιώργου Καραϊβάζ

0
2071

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Δεν θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος συγχωριανός μας ότι ο Γιώργος θα είχε τέτοιο άδοξο τέλος.
Για εμένα προσωπικά, δεν είναι άδοξο το τέλος του Γιώργου, γιατί λίγοι άνθρωποι έχουν την δύναμη, το σθένος, να συγκρουστούν με το κατεστημένο.
Τον Γιώργο τον γνώριζα από παιδί, ήταν φίλος του ανιψιού μου, του γιου μου και είχα κουβεντιάσει αρκετές φορές μαζί του όταν επισκεπτόταν το χωριό του που τόσο πολύ αγαπούσε.
Μεγαλωμένος ο Γιώργος με αρχές σε μια έντιμη αγροτική οικογένεια και το μόνο που έμαθε από τους γονείς του ήταν να λέει την αλήθεια, να λέει αυτά που βλέπει, να μην συμβιβάζεται.
Ο Γιώργος δίχως γνωστούς, με πολύ κόπο, με εντιμότητα και αλήθεια, γιατί αυτό ήταν το μόνο του όπλο, η αλήθεια δίχως συμβιβασμούς, κατάφερε να ανέβει τόσο ψηλά και έτσι έκανε περήφανους όχι μόνο την οικογένειά του, αλλά και τους Καλλιφυτιανούς.
Δεν άρεσε το ότι ένας νέος από αγροτική οικογένεια, από την Καλλίφυτο Δράμας, εναντιώθηκε στο κατεστημένο για να ταράξει τα νερά του παρά κράτους, της δικαιοσύνης και της δημοσιογραφίας. Αυτό δεν του το συγχώρεσαν.
Εδώ θα ήθελα να υπογραμμίσω το θάρρος του Γιώργου και, δίχως να παρεξηγηθώ, τολμώ να τον συγκρίνω με το θάρρος του Καποδίστρια, καθώς γνώριζε ο Καποδίστριας ότι θα τον σκοτώσουν, δεν φρόντιζε να έχει φρουρούς και έλεγε: εάν θέλουν να με σκοτώσουν, θα
το κάνουν.
Το ίδιο και ο Γιώργος δεν οπλοφορούσε, δεν ζητούσε προστασία και κάνω την σύγκριση αυτή γιατί και ο Καποδίστριας και ο Γιώργος είχαν το ίδιο τέλος και αφιέρωσαν τη ζωή τους στην αναζήτηση της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Και όπως γνωρίζουμε όλοι, πολλοί δημοσιογράφοι ζητούν να τους φρουρούν πέντε με δέκα αστυνομικοί, γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το τομάρι τους.
Είναι συγκλονιστικά τα λόγια του Γιώργου Καραϊβάζ, σε ανύποπτο χρόνο, σε άρθρο που είχε δημοσιεύσει, ο ίδιος έλεγε: “Μπορεί να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά, ακόμη και βιολογικά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε την φωνή μου.”
Θα σε θυμόμαστε πάντα Γιώργο με θαυμασμό!

Οι φίλοι και συγχωριανοί σου
Καρτσόγλου Σταύρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ