Καθαρισμός και εκθαμνώσεις στον Σ. Σταθμό από τον ΟΣΕ

0
4444

Σε καθαρισμό των χώρων και των γραμμών προχωρά ο Οργανισμός

Σε καθαρισμό και εκθαμνώσεις από τη βλάστηση που υπάρχει και την απομάκρυνση κλαδιών από δέντρα προχωρά ο ΟΣΕ στην έκταση του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Δράμας και στο δίκτυο των σιδηροδρομικών γραμμών που βρίσκονται στην περιοχή, όπως έλεγαν χθες στελέχη του Οργανισμού στα “Χ”.

Πρόκειται για εργασίες προϋπολογισμού 60.000 ευρώ οι οποίες θα ανατεθούν σε ιδιώτη, μετά από σχετικό διαγωνισμό στις 23 Ιουνίου. Το έργο του καθαρισμού αναμένεται να αρχίσει τον Αύγουστο.
Με τις συγκεκριμένες εργασίες, θα απομακρυνθεί και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς που ελοχεύει στην έκταση του Σιδηροδρομικού Σταθμού κατά την θερινή περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας που έγινε το Μάιο υπήρξαν συστάσεις προς τον ΟΣΕ να προχωρήσει σε προληπτικό καθαρισμό επικίνδυνων περιοχών προκειμένου να αποφευχθεί εκδήλωση πυρκαγιάς. Η απόφαση του ΟΣΕ να προχωρήσει σε διαγωνισμό για τον καθαρισμό της έκτασης που διαθέτει αλλά και στον καθαρισμό των γραμμών, στην περιοχή ευθύνης της υπηρεσίας του στην Δράμα, ήταν έτσι κι αλλιώς προγραμματισμένη και δεν απορρέει από τις παρατηρήσεις που καταγράφηκαν στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. Παρόλα αυτά πρόκειται για ενέργειες που εξυπηρετούν την ανάγκη λήψης μέτρων πυροπροστασίας, στην οποία κλήθηκαν να ανταποκριθούν υπηρεσίες και φορείς της Δράμας, με φόντο την αντιπυρική περίοδο.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι από την πλευρά των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου της Δράμας το προηγούμενο διάστημα είχε επισημανθεί η ανάγκη να βρεθεί τρόπος για τον καθαρισμό όχι μόνο των δημοτικών εκτάσεων αλλά ιδιωτικών χώρων (όπως οι περιπτώσεις των εκτάσεων του Σιδηροδρομικού Σταθμού Δράμας και του εγκαταλελειμμένου, πλέον, στρατοπέδου Ανδρικάκη) προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενα πυρκαγιάς.
Ειδικά για τους κινδύνους πυρκαγιάς που παρουσιάζονται στην έκταση του Σιδηροδρομικού Σταθμού του ΟΣΕ αλλά και στο στρατόπεδο Ανδρικάκη, ο επικεφαλής της παράταξης “Project” κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης είχε σημειώσει στα “Χ” ότι «προφανώς ο Δήμος θα πρέπει να επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες (τον ΟΣΕ και το ΤΑΙΠΕΔ) και να ζητήσει να επιληφθούν των ζητημάτων που αφορούν στην ασφάλεια και την πυροπροστασία αυτών των χώρων. Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούν, τότε ο Δήμος θα πρέπει να κινηθεί όπως και στις περιπτώσεις των άλλων ιδιοκτησιών. Ο Δήμος Δράμας μπορεί προφανώς να προσφύγει και στην Εισαγγελία, με δεδομένο τον κίνδυνο που υπάρχει για πυρκαγιά σε αυτούς τους χώρους. Το σημαντικότερο είναι να υπάρξει καταρχάς μια υπηρεσιακή συνεννόηση, τα υπόλοιπα ακολουθούν».
Από τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται ότι ο ΟΣΕ ότι θα προχωρήσει ούτως ή άλλως στον καθαρισμό των χώρων που διαθέτει. Η επόμενη μεγάλη έκταση, στην οποία θα πρέπει να εστιάσει την προσοχή του ο Δήμος Δράμας, προκειμένου αυτή να καθαριστεί από την ανεξέλεγκτη βλάστηση και τα εύφλεκτα υλικά, είναι ο χώρος του στρατοπέδου Ανδρικάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ