Ισχυρό ενδιαφέρον για το νέο «Εξοικονομώ»

0
5134

Μεγάλος ο αριθμός των Δραμινών που ενδιαφέρεται για την τρίτη φάση του προγράμματος

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους Δραμινούς για την τρίτη φάση του προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον” που σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες αναμένεται να τρέξει από τον Σεπτέμβριο, όπως εξήγησε στα “Χ” ο πρόεδρος της ΝΕ Δράμας του ΤΕΕ Α.Μ. Κώστας Παράσχου.

“Στην τρίτη φάση του προγράμματος ενδεχομένως να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις προκειμένου να ενταχθούν και επιπλέον κατηγορίες δικαιούχων, με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων. Παράλληλα, ίσως δοθούν και κίνητρα σε κατοικίες με οικοδομική άδεια πριν το 1980 που δεν υπήρχε κανονισμός θερμομόνωσης” σημείωσε ο κ. Παράσχου, εξηγώντας ότι όλα αυτά παραμένουν μέχρι στιγμής ανεπίσημες πληροφορίες, καθώς δεν έχουν γίνει σχετικές ανακοινώσεις από την πολιτεία εκτός από γενικές αναφορές που έγιναν κατά διαστήματα από τους αρμόδιους Υπουργούς.
Αυτό που είναι ξεκάθαρο σήμερα, είναι ότι η τρίτη φάση του προγράμματος θα περιλαμβάνει περισσότερους δικαιούχους διότι θα αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να μειωθούν τα ποσοστά έκπτωσης με σκοπό να συμπεριληφθούν με το ίδιο διαθέσιμο κονδύλιο περισσότεροι δικαιούχοι. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα εξηγεί ο Κώστας Παράσχου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της προηγούμενης φάσης του προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον” η Περιφέρεια ΑΜΘ, βλέποντας το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών, είχε δεσμευτεί ότι για την επόμενη φορά θα διαθέσει ποσό της τάξης των 20 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της. Τα χρήματα αυτά αναμένεται να διατεθούν τώρα, στην τρίτη φάση του προγράμματος. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την ΠΑΜΘ στη δεύτερη περίοδο του προγράμματος ήταν της τάξης των 17.645.444 ευρώ.
“Το ενδιαφέρον που υπάρχει από τον κόσμο της Δράμας είναι μεγάλο και αυτό είναι ένα στοιχείο που το είχαμε θέσει στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κατά την προηγούμενη φάση του προγράμματος και μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα διπλασιάσει την οικονομική συμμετοχή της Περιφέρειας για το πρόγραμμα” εξήγησε ο κ. Παράσχου θυμίζοντας ότι στην προηγούμενη φάση του προγράμματος, παρά τα προβλήματα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα κατάθεσης της αίτησης, είχαν ενταχθεί εκατοντάδες Δραμινοί.
Η υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος είχε ξεκινήσει την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου του 2019 στις 12:00 το μεσημέρι για τις περιφέρειες Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θράκης, Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας. Σε περίπου 19 ώρες, η διαδικασία των αιτήσεων είχε ολοκληρωθεί παρά τα συνεχή προβλήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία πετούσε συνεχώς έξω τους ενδιαφερόμενους.
“Το ενδιαφέρον από τον κόσμο για την επικείμενη τρίτη φάση του προγράμματος υπάρχει από την πρώτη ημέρα που έκλεισε η προηγούμενη φάση” σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Παράσχου, οποίος υπογραμμίζει ότι “εξίσου μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και αυτή την στιγμή. Οι ενδιαφερόμενοι παίρνουν συνεχώς τηλέφωνα και ρωτούν για την επόμενη φάση του προγράμματος και εάν έχουν αλλάξει ή όχι οι προϋποθέσεις. Μικρή παύση σε αυτό το ενδιαφέρον υπήρξε το διάστημα της ισχύος των περιοριστικών μέτρων λόγω του covid -19”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ