Καθυστερεί ανησυχητικά η αξιοποίηση του «Αρχοντικού»

0
1418

Αλ. Τσιαμπούσης στα «Χ»: «Αυτοί που ανέλαβαν να φέρουν αποτέλεσμα ή μας έλεγαν ψέματα ή δεν μπορούν»

Δυστυχώς, «δεν κινείται φύλλο» σχετικά με την υπόθεση της διάσωσης του εγκαταλελειμμένου στην τύχη του παλιού αρχοντικού της οδού Περδίκα.
Το ιστορικό κτήριο, η περίφημη Οικία Παμπούκα, που είχε διάφορες χρήσεις στο πέρασμα του χρόνου, ανήκει στον ΕΦΚΑ και ζητήθηκε πριν από έναν και πλέον χρόνο να ενοικιαστεί από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “ΚΥΚΛΩΨ”, προκειμένου να αποκατασταθεί και να αξιοποιηθεί. Τελικώς, η συμφωνία μεταξύ του ΕΦΚΑ και της ΚΥΚΛΩΨ δεν ευοδώθηκε. Η ΚΥΚΛΩΨ ζητούσε να μισθώσει το κτήριο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που είχε αποφασίσει ο ΕΦΚΑ και τελικώς στο θέμα αυτό δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία. Ακολούθως, ο Δήμος Δράμας κατάρτισε ψήφισμα με στόχο να διατυπώσει την ανάγκη διάσωσης του κτηρίου, έγιναν συναντήσεις του Δημάρχου Δράμας με τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού στην Αθήνα, ακολούθησαν επαφές με τον ΕΦΚΑ από την ΚΥΚΛΩΨ και όλοι ανέμεναν ότι τελικώς θα υπάρξει κάποια συμφωνία και ο ΕΦΚΑ θα διευρύνει την περίοδο μίσθωσης του κτηρίου, κάτι που όμως δεν έγινε. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα, το παλιό «Αρχοντικό» της οδού Περδίκα να κινδυνεύει με κατάρρευση από την πολύχρονη εγκατάλειψη.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Project Δράμα 2020” κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης τόνισε ότι πρόκειται για ακόμη μια απόδειξη πως η πολιτική πίεση που μπορούν να ασκήσουν αυτοί που σήμερα βρίσκονται στα πράγματα, είναι σχεδόν μηδενική. «Έχουμε ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τα ζητήματα, κατά βάση για επικοινωνιακούς λόγους. Βγήκε αυτό το θέμα στη δημοσιότητα. Μπήκαν, υποτίθεται όλοι «μπροστά» για να πειστεί ο ΕΦΚΑ να αυξήσει τη χρονική περίοδο μίσθωσης αλλά τελικά αποτέλεσμα δεν βλέπουμε. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Αυτοί που ανέλαβαν να φέρουν αποτέλεσμα ή μας έλεγαν ψέματα ή δεν μπορούν. Μας έλεγαν τότε ότι έχουν συνεννοηθεί με την κυβέρνηση και ότι έπρεπε μέσα σε ένα απόγευμα να βγάλουμε ένα ψήφισμα προκειμένου να πιεστεί».
Ο κ. Τσιαμπούσης είπε ότι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο ο Δήμος Δράμας αντιμετωπίζει αυτά τα ζητήματα, αποσπασματικά και με επικοινωνιακούς στόχους, είναι τελικά να μην γίνεται κάτι προς την επιθυμητή κατεύθυνση.
Αυτό, όπως τόνισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Project Δράμα 2020” μπορεί να οδηγήσει την ΚΥΚΛΩΨ και τον κ. Θεοδωρίδη σε σημείο απογοήτευσης. Μπορεί, να εγκαταλείψουν τη διάθεση που έχουν δείξει για τη διάσωση και αξιοποίηση του ιστορικού κτηρίου. «Τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορούμε. Αν το κτήριο δεν δοθεί για μίσθωση στην ΚΥΚΛΩΨ, που είναι και η μοναδική που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την διάσωσή του, το πιθανότερο είναι ότι θα καταρρεύσει. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους τους συμπολίτες μας ότι σήμερα έχουμε συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία στον Δήμο Δράμας. Είναι συγκεκριμένες οι ευθύνες που υπάρχουν και ανήκουν σε αυτούς που ασκούν διοίκηση. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το τρέξει ο Δήμαρχος. Είναι κάθε εβδομάδα στην Αθήνα και νομίζω ότι θα μπορούσε να βρει λίγο χρόνο να πιέσει περισσότερο…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!