Καθυστερεί η λύση στα κοιμητήρια Ξηροποτάμου

0
484

– Παραχωρήθηκε στον Δήμο Δράμας γειτονικός – ιδιωτικός χώρος, αλλά η διαδικασία δεν προχωρά
– Πρόεδρος της Κοινότητας στα «Χ»: Υπάρχει στενότητα χώρου εδώ και αρκετά χρόνια. Γεμάτοι μέχρι και οι διάδρομοι


Η έλλειψη χώρου, που υπάρχει στα κοιμητήρια της κοινότητας Ξηροποτάμου είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει δοθεί κάποια λύση, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται μέχρι και οι διάδρομοι των κοιμητηρίων όπως τονίζει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος της Κοινότητας Ξηροποτάμου κ. Δημήτρης Βούλτσιος.
«Δυστυχώς» εξηγεί ο πρόεδρος τη κοινότητας, «κορέστηκαν και οι διάδρομοι των κοιμητηρίων, ο ένας μετά τον άλλο. Όταν ανέλαβα καθήκοντα το 2019, υπήρχε ο φόβος ότι δεν θα έχουμε πού να θάψουμε τους αποβιώσαντες. Στην προσπάθεια αναζήτησης λύσης, συναντήθηκα με κάτοικο ο οποίος ήθελε να παραχωρήσει το οικόπεδό του, που βρίσκεται σε εκείνο το σημείο και να το κάνει δωρεά στον Δήμο Δράμας. Ξεκινήσαμε λοιπόν τις διαδικασίες. Τρέξαμε σε συμβολαιογράφο, που να θέλει να αναλάβει την υπόθεση, διότι οι δημόσιες υποθέσεις δεν είναι συμφέρουσες, ενώ υπήρχε και ένα ακόμη παράδοξο, το γεγονός ότι τελικά ο δωρητής θα έπρεπε να πληρώσει και όλα τα έξοδα της δωρεάς που κάνει στο δημόσιο. Με τις διαδικασίες αυτές φθάσαμε στην άνοιξη του 2021, για να ολοκληρωθεί τελικά η διαδικασία της παραχώρησης και της δωρεάς του οικοπέδου στο δήμο και η εγγραφή στο υποθηκοφυλάκειο».
Θα έπρεπε ακολουθήσει τροποποίηση του τοπογραφικού σχεδίου των κοιμητηρίων, επειδή υπάρχουν λάθη στο υπάρχων τοπογραφικό. Να εγκριθεί, να ολοκληρωθεί και να σταλεί στην Κομοτηνή, στο ΙΓΜΕ, προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες μελέτες, για την καταλληλότητα του εδάφους και να προχωρήσει ο χαρακτηρισμός των κοιμητηρίων και οι κατάλληλες διαμορφώσεις του χώρου.
Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ξηροποτάμου αυτά δεν έχουν γίνει, για να προσθέσει: «Δεν υπάρχει πολιτική βούληση και εφόσον δεν υπάρχει πολιτική βούληση δεν προχωρά και το θέμα. Εγώ τουλάχιστον εκεί καταλήγω. Είμαστε ακόμη στη φάση που πρέπει να γίνει τροποποίηση του τοπογραφικού σχεδίου, το οποίο δεν έχει γίνει. Προσπαθούμε να μειώσουμε το πρόβλημα της στενότητας χώρου στα κοιμητήρια με την χρήση των οικογενειακών ή συγγενικών τάφων. Αλλά το κοιμητήριο είναι πλέον γεμάτο. Ο χώρος που παραχωρήθηκε και έχει έκταση 3,5 – 4 στρέμματα, θα έδινε μια ανάσα στο πρόβλημα, αλλά ακόμα είμαστε σε αναμονή».
Πέρα από όσα είπε στα «Χ» ο πρόεδρος της κοινότητας Ξηροποτάμου, το ρεπορτάζ έφερε στην επιφάνεια και άλλα παράδοξα. Στην κοινότητα έχει κατασκευαστεί εδώ και δέκα χρόνια περίπου, ένα κοιμητήριο, σε δημοτική έκταση, στην δυτική πλευρά τη κοινότητας, το οποίο παρότι είναι πλήρως κατασκευασμένο και με υποδομές, δεν διαθέτει καμία άδεια. Περίεργο και παράδοξο μαζί. Αφού την ίδια ώρα το πρόβλημα με το κορεσμένο κοιμητήριο του Ξηροποτάμου, συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους ανθρώπους της κοινότητας και να απαιτεί λύσεις, που όπως φαίνεται υπάρχουν αλλά δεν προχωρούν, άγνωστο γιατί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ