Παρκίδες στάθμευσης για ΑμεΑ δημιούργησε η Π.Ε. Δράμας

0
793

K. Αποστολίδης: «Κάναμε σχετικό έγγραφο και προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Δράμας και αναμένουμε»
Γ. Παπαεμμανουήλ: «Eίναι μια κίνηση που βοηθά τους συμπολίτες μας να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά τους»


Στη δημιουργία θέσεων στάθμευσης για οχήματα οδηγών με αναπηρία, προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, στον χώρο στάθμευσης του διοικητηρίου, ικανοποιώντας άμεσα ένα αίτημα του Σωματείου ΑμεΑ Νομού Δράμας, που αφορούσε ένα, έτσι και αλλιώς, οξυμένο πρόβλημα στην πόλη.
Η ικανοποίηση του αιτήματος, έγινε μετά από επίσκεψη που προηγήθηκε από τη διοίκηση του Σωματείου ΑμεΑ Νομού Δράμας, στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ.
Όπως είπε ο ίδιος ο κ. Παπαεμμανουήλ: «Το σωματείο μου εξέθεσε το πρόβλημα που υπήρχε στο πάρκινγκ του διοικητηρίου, όπου δεν υπήρχε κατάλληλος χώρος στάθμευσης για τα αυτοκίνητα, που οδηγούν τα Άτομα με Αναπηρία. Έτσι στο ευρύτερο πλαίσιο της συντήρησης, και της αισθητικής αναβάθμισης του χώρου πάρκινγκ του διοικητηρίου, προβήκαμε πριν από λίγες ημέρες και στην χωροθέτηση, θέσεων πάρκινγκ για Άτομα με Αναπηρία, με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα και το σήμα του αναπηρικού αμαξιδίου, σε εμφανές σημείο του πάρκινγκ και εύκολο στην πρόσβαση.
Νομίζω ότι είναι μια κίνηση που βοηθά τους συμπολίτες μας να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά τους. Θέλω να πως ότι ως διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, είμαστε κοντά στο Σωματείο ΑμεΑ Νομού Δράμας και θα είμαστε πάντοτε αρωγοί και συμπαραστάτες σε τέτοιες μικροεπεμβάσεις, όπου αυτές μπορούν να γίνουν. Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο του Σωματείου Κώστα Αποστολίδη και τα μέλη του σωματείου και να τους πως ότι το έργο που επιτελούν είναι πολύ σπουδαίο και εμείς θα το στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις».
Ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Νομού Δράμας κ. Κώστας Αποστολίδης είπε ότι οι θέσεις αυτές δημιουργήθηκαν μετά από επίσκεψη του σωματείου στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, στον οποίο τέθηκαν θέματα του σωματείου, μεταξύ αυτών και το ζήτημα των θέσεων στάθμευσης. Ο κ. Αποστολίδης είπε επίσης ότι με βάση τη νομοθεσία το 5% στους δημόσιους χώρους στάθμευσης θα πρέπει να διατίθεται για παρκίδες Ατόμων με Αναπηρία. Πρόσθεσε ότι ο κ. Παπαεμμανουήλ με την ευαισθησία που τον διακατέχει για τα Άτομα με Αναπηρία, ανταποκρίθηκε και έκανε δεκτό το αίτημα για τη δημιουργία παρκίδων για ΑμεΑ. Απαντώντας σε ερώτημα των «ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας» αν θα πρέπει να υπάρξουν και άλλοι ανάλογοι χώροι στάθμευσης για Άτομα με Αναπηρία, μέσα στην πόλη, ο κ. Αποστολίδης ανέφερε ότι δυστυχώς η υποχρέωση της δημιουργίας παρκίδων στάθμευσης για ΑμεΑ, δεν τηρείται όπως θα έπρεπε. Σε χώρους στάθμευσης δημοσίων υπηρεσιών, δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις στάθμευσης όπως είπε. Ανέφερε μάλιστα και περιστατικό κατά το οποίο δεν επιτράπηκε σε αυτοκίνητο με οδηγό ΑμεΑ να παρκάρει έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση. «Δεν είμαστε καταγγελτικοί. Απλώς κάποια πράγματα πρέπει να διορθωθούν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολίδης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ζητήματα με τις θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ και στον Δήμο Δράμας. «Κάναμε σχετικό έγγραφο και προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Δράμας και αναμένουμε να δημιουργηθούν και άλλες θέσεις, όπως μπήκε η ηχητική σήμανση στα φανάρια», όπως πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ