Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Δράμας της ΔΥΠΑ

0
6056

Πρόκειται για αμειβόμενη και ασφαλισμένη μαθητεία σε 6 ειδικότητες αιχμής


Ξεκίνησε την Τρίτη 21 Ιουνίου, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Δράμας της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), για το σχολικό έτος 2022-23. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 6 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας και να υποβάλλουν αιτήσεις έως και 11/09/2022 στις 23:59 το βράδυ, όπως είπε χθες στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο πρώην διευθυντής της ΕΠΑΣ Μαθητείας της Δράμας κ. Ανέστης Τερζής.
Μπορούν να υποβάλλουν αίτηση οι υποψήφιοι που γεννήθηκαν τα έτη 1993-2007 (15-29 ετών) και είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου Γυμνασίου. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet. Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr – Εκπαίδευση – Εγγραφή σε σχολείο Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ.) της ΔΥΠΑ – Εγγραφή.
Η ΔΥΠΑ εφαρμόζει από το 1952 το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στην Σχολή με το πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training). Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας. Οι μαθητές των ΕΠΑΣ το πρωί πραγματοποιούν μαθητεία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στη σχολή.
Η αμοιβή των μαθητών αντιστοιχεί σε 23,89 ευρώ για κάθε ημέρα μαθητείας στο χώρο εργασίας για 2 έτη (τέσσερα εξάμηνα), Οι μαθητές των ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ: Πραγματοποιούν πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και πλήρη ασφάλιση. Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα. Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. Δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές. Δικαιούνται αναβολή στράτευσης. Λαμβάνουν επίδομα στέγασης και σίτισης όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις.
Για το σχολικό έτος 2022-2023 θα λειτουργήσουν στην ΕΠΑΣ Μαθητείας Δράμας και ειδικότητες υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας. Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν είναι οι ακόλουθες: Βοηθών Γενικής Βρεφονηπιοκομίας. Κομμωτικής Τέχνης. Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών. Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων. Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου. Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση και στα τηλέφωνα της σχολής. Τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα: 2521081131 και 2521081170

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ