Κινδυνεύει το Πελίτι από πολεοδομικό πρόστιμο

0
915

Προσπάθεια να καλυφθεί το ποσό των 42.515 ευρώ μέχρι τις 28 Απριλίου


 

Την βοήθεια των φίλων της ζητάει η κοινότητα του Πελίτι, προκειμένου να ξεπεράσει ένα σκόπελο που εμφανίστηκε στην προσπάθεια της δημιουργίας Τράπεζας Σπόρων.
Στις 23 Μαρτίου 2023 επιβλήθηκε στο Πελίτι ένα πρόστιμο της τάξης των 42.515,65 ευρώ για πολεοδομική παράβαση, την οποία αποδέχεται ο ιδρυτής του Πελίτι κ. Παναγιώτης Σαϊνατούδης, που μίλησε για το θέμα αυτό στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας την Δευτέρα. Όπως ανέφερε: «H Πολεοδομία έκανε σωστά τη δουλειά της. Εγώ είμαι αυτός που έκανα την παράβαση. Ήδη έχει γίνει μια πολύ μεγάλη έκπτωση στο αρχικό πρόστιμο που ήταν 113.000 και μειώθηκε στα 42.515,65 ευρώ, αλλά παραμένουν ακόμη πάρα πολλά τα χρήματα, τα οποία προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε. Είμαι πάντως ευγνώμων προς όλο τον κόσμο που από την ημέρα της δημοσιοποίησης του προβλήματος έχει πάρει άπειρα τηλέφωνα και έχει στείλει μηνύματα και επιστολές. Μέσα σε 24 ώρες έχουν συγκεντρωθεί 3.000 ευρώ και η προσπάθειά μας συνεχίζεται. Έγινε πάρα πολύ μεγάλη κινητοποίηση και στάλθηκαν πάρα πολλά μηνύματα συμπαράστασης από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Πρόκειται για παλιό θέμα, αλλά το πρόστιμο πιστώθηκε τώρα, στις 23 Μαρτίου και θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 28 Απριλίου. Το σφάλμα εξαιτίας του οποίου επιβλήθηκε το πρόστιμο είναι δικό μου. Πρέπει να πω όμως ότι αν δεν πληρωθεί θα είναι ταφόπλακα για το Πελίτι καθώς όπως με ενημέρωσαν υπάρχει περίπτωση να γίνουν μέχρι και κατασχέσεις για αυτή την ιστορία».

Στην επιστολή που έστειλε στους φίλους του Πελίτι ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης και τους ενημερώνει για το πρόβλημα που προέκυψε αναφέρει συγκεκριμένα:
«Σπάνια κάνω τέτοιες κοινοποιήσεις αλλά στην περίπτωση αυτή, πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει για πολλά χρόνια και ποικιλοτρόπως στην κοινωνία και αφιλοκερδώς. Έστω κι αν έφταιγε, νομίζω πως είναι χρέος όλων μας να τον βοηθήσουμε. Ο σκοπός του είναι αγαθός κι ουδείς αλάνθαστος. Παρακαλώ να κοινοποιήσετε γιατί το ποσό που πρέπει να συμπληρωθεί είναι μεγάλο και τα χρονικά περιθώρια στενά.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!
Αγαπητή φίλη/ε,
Είμαι ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης, ιδρυτής του Πελίτι. Πολύ πιθανόν να με ξέρεις. Είμαι αυτός που παιδάκι 22 χρονών, (Ιανουάριος 1991) ξεκίνησα την πρώτη ομάδα στην Ελλάδα, για τη συλλογή, διατήρηση, διάδοση και διάσωση των παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων στην Ελλάδα.
Είμαι αυτός που ξεκίνησε με τα πόδια και συνάντησα χιλιάδες καλλιεργητές σε απομονωμένες περιοχές και όχι μόνο, και μετέφερα αυτούς τους σπόρους στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Είμαι αυτός που οργάνωσε την πρώτη Γιορτή Παραδοσιακών Σπόρων στην Ελλάδα το 1999.
Είμαι αυτός που τιμήθηκα ως Φύλακας της Βιοποικιλότητας στη Ρώμη το 2009.
Είμαι αυτός που ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας τίμησε για την εθελοντική του προσφορά στη χώρα το 2013. Όταν το Πελίτι υποστήριζε πάνω από 20.000 Ελληνικές Οικογένειες για να έχουν να φάνε την περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Είμαι αυτός που επηρέασε το κίνημα για τη διατήρηση των παραδοσιακών σπόρων στη Βουλγαρία, στην Κύπρο κ.α.
Είμαι αυτός που όλα αυτά τα χρόνια (1991-2023) προσφέρω δωρεάν παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων.
Είμαι αυτός που έχει κάνει παγκόσμια γνωστό το Παρανέστι Δράμας που είναι η έδρα του Πελίτι.
Είμαι αυτός που έχει κατηγορηθεί ότι προάγω αιρέσεις γιατί έχω συνεργαστεί με τη Βαντάνα Σίβα, παγκόσμια ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των μικρών καλλιεργητών.
Είμαι αυτός που κατάφερε, εσύ και χιλιάδες άλλοι Έλληνες να θεωρούν αυτονόητο να έχουν στο σπίτι τους το μονόκκοκο σιτάρι και χιλιάδες άλλες παραδοσιακές ποικιλίες που θα είχαν χαθεί αν δεν υπήρχε το έργο του Πελίτι.
Είμαι αυτός που αρνήθηκε να πάρει χρήματα από την Ε.Ε. και έστησε όλο αυτό το έργο του Πελίτι με την αγάπη και την προσφορά ανθρώπων απ’ όλο τον κόσμο.
Στις 23 Μαρτίου 2023 έχει επιβληθεί στο Πελίτι ένα πρόστιμο της τάξεις των 42.515,65 ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις.
Δεν είχα καμία διάθεση να παραβώ το νόμο όταν ξεκίνησα την κατασκευή της Τράπεζας Σπόρων του Πελίτι. Το ότι θα πετούσα για μια φορά ακόμη πολύτιμους σπόρους στα σκουπίδια αυτό ήταν που με κίνησε και έκανα τις πολεοδομικές παραβάσεις.
Κάθε σπόρος που χάνεται δεν επιστρέφει ποτέ ξανά πίσω. Μαζί του χάνεται η γεωργική βιοποικιλότητα, η ιστορία ενός τόπου, ενός ανθρώπου. Μαζί του χάνεται η Ελευθερία και η Δημοκρατία των καλλιεργητών και των κρατών.
Είμαι αυτός που έρχομαι σήμερα και σου ζητάω βοήθεια για την αποπληρωμή αυτού του χρέους ως τις 28 Απριλίου 2023. Αν πληρωθεί όλο το ποσό ως τις 28 Απριλίου 2023 θα υπάρχει μια έκπτωση του 30%, το ποσό θα γίνει 29.710,95
Αν μπορείς κάνε μια προσευχή να συγκεντρωθούν αυτά τα χρήματα.
Αν μπορείς κοινοποίησε αυτή την επιστολή.
Αν μπορείς κάνε μια οικονομική δωρεά στο Πελίτι.
Τράπεζα Πειραιώς.
IBAN: GR10 0171 1960 0061 9804 0030 332
SWIFT-BIC: PIRBGRAA
Δικαιούχος: Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι
Αιτιολογία: συνδρομή.
Τέλος σε καλώ το Σάββατο 22 Απριλίου 2023 στην 23η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας.
Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στο τηλέφωνο 6946885567. Αν δεν απαντήσω στείλε μου γραπτό μήνυμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!