Υπογράφηκε η Κ.Υ.Α. για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

0
794

– Προβλέπονται 10 θέσεις στον Δήμο Δράμας
– Aν. Χαραλαμπίδης στα «Χ»: «Mε την προσθήκη 10 ακόμη ατόμων αναβαθμίζεται πολύ η λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας»


 

Την διαδικασία πρόσληψης 1.213 δημοτικών ανοίγει Κοινή Υπουργική Απόφαση μετά την επεξεργασία των δήμων που υπέβαλαν αιτήματα τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με την κατανομή που περιλαμβάνεται στην απόφαση, προβλέπονται 10 θέσεις για τη Δημοτική Αστυνομία στον Δήμο Δράμας.
Η απόφαση αναμένεται να κοινοποιηθεί στο σύνολο των δήμων της χώρας, ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες προς το Α.Σ.Ε.Π. για την έκδοση της προκήρυξης.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και αρμόδιος για τη Δημοτική Αστυνομία, κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης, δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας: «Για τον Δήμο Δράμας εγκρίθηκαν 10 άτομα, από τα 13 που είχαμε ζητήσει. Σίγουρα με την προσθήκη 10 ακόμα ατόμων αναβαθμίζεται πολύ η λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, που μπορεί να κάνει ευκολότερα το έργο της. Μέχρι τώρα ο δήμος είχε στη διάθεσή του 10 δημοτικούς αστυνομικούς. Πλέον, με τα νέα δεδομένα αυτός ο αριθμός θα διπλασιαστεί. Έτσι, θα βελτιωθούν και οι έλεγχοι αλλά και οι υπόλοιπες δραστηριότητες της Δημοτικής Αστυνομίας. Πάντως, περιμένουμε και άλλη Κ.Υ.Α. που αλλάζει τελείως τα δεδομένα για τη Δημοτική Αστυνομία και με την οποία θα αναβαθμιστεί ο ρόλος της. Ωστόσο, είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για αυτό».
Με τα αιτήματα που υπέβαλαν οι δήμοι τον Δεκέμβριο, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε δημοτικούς αστυνομικούς, ο Δήμος Δράμας ζήτησε 13 θέσεις. Το ανώτερο όριο προσωπικού που μπορεί να έχει ο Δήμος Δράμας στην Δημοτική Αστυνομία είναι 23 άτομα. Στον Δήμο Δράμας, υπηρετούν ήδη 10 δημοτικοί αστυνομικοί και έτσι ο δήμος κατέληξε να προτείνει την κάλυψη άλλων 13 θέσεων, από τις οποίες, οι 3 αφορούσαν τον κλάδο ΠΕ, οι 2 τον κλάδο ΔΕ και οι 8 τον κλάδο ΔΕ. Στην Οικονομική Επιτροπή όπου είχε συζητηθεί το θέμα υπήρξε διαφωνία από την πλευρά της παράταξης Πόλη + Ζωή και τον κ. Μ. Μλεκάνη, ο οποίος είχε πει ότι οι θέσεις ΠΕ είναι πολλές και ότι θα πρέπει να μειωθούν και να αυξηθούν οι θέσεις ΤΕ και ΔΕ. Για τους ίδιους λόγους δεν ψήφισε την πρόταση και ο κ. Φ. Νικολαΐδης από την ίδια παράταξη. Από τη δημοτική παράταξη «Project για τη Δράμα» ο κ. Λ. Χρυσοχοΐδης ψήφισε την πρόταση και είπε μάλιστα ότι θα πρέπει να αυξηθούν περισσότερο οι θέσεις ΠΕ. Τελικώς τότε η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους της Δημοτικής Αρχής και της παράταξης «Project για τη Δράμα». Η πρόταση απεστάλη στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ληφθεί υπόψη και να δρομολογηθεί η προκήρυξη πανελλαδικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!