Κινηματογραφικές στιγμές στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας

Τρείς ημέρες γυρίσματα για την νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη

0
3162
dav

Σε τόνους διαφορετικούς και εμφανώς κινηματογραφικούς, χρωματίστηκε λόγω των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας αλλά κυρίως με αφορμή τα γυρίσματα της σειράς του καταξιωμένου σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη «Κόκκινο Ποτάμι» ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της Δράμας τις προηγούμενες ημέρες.

Τα γυρίσματα της σειράς κράτησαν στην Δράμα μέχρι και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου. Η σειρά θα προβληθεί το φθινόπωρο στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και σε αυτήν παίρνουν μέρος αρκετοί ηθοποιοί όπως και αρκετοί βοηθητικοί που επιλέχθηκαν από την Δράμα και άλλες πόλεις, για τα γυρίσματα. Αν σκεφτεί κανείς μάλιστα ότι ο αριθμός των αιτήσεων από την Δράμα για βοηθητικούς ηθοποιούς έφθασε τον αριθμό των 200, μπορεί χωρίς δυσκολία να αντιληφθεί ότι η σειρά επικέντρωσε το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας πέραν των άμεσα ενδιαφερομένων για τις θέσεις των βοηθητικών ηθοποιών. Τελικώς ένας καθόλου ευκαταφρόνητος αριθμός, που έφθασε τους 50 βοηθητικούς ηθοποιούς συμμετείχε στα γυρίσματα.
Παρά το εντυπωσιακό κινηματογραφικό στοιχείο και το πολύ ενδιαφέρον κλίμα που υπήρξε στην διάρκεια των λήψεων ήταν αρκετά δύσκολο να μιλήσει κανείς με συντελεστές της σειράς πολύ περισσότερο με τους ηθοποιούς ή τους ανθρώπους της παραγωγής. Αυτό βέβαια δεν έκανε λιγότερο μαγευτικό το κλίμα των γυρισμάτων που είχαν ιστορικές αναφορές και ίσως παρουσίαζαν αυξημένο ενδιαφέρον για τον προσφυγικό πληθυσμό της περιοχής μας περισσότερο λόγω της θεματολογίας.
Όπως έχει κάνει γνωστό για την ίδια σειρά ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, αυτή “είναι βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη. Η νέα δραματική σειρά “Το Κόκκινο Ποτάμι”, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, ξετυλίγει το χρονικό της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Nεότουρκους, μέσα από μια συγκλονιστική ερωτική ιστορία.
“Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του δεν έχει μέλλον. Κι εμείς δεν γνωρίζουμε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε τα δεινά που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός. Ξεκινώντας μια έρευνα για αυτή την ιστορική περίοδο, βρέθηκε στα χέρια μου το βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη, γνωριστήκαμε και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του. Το OPEN μας άνοιξε αμέσως την αγκαλιά του και έγινε σύμμαχος σε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια”, έχει δηλώσει για την σειρά ο σκηνοθέτης της Μανούσος Μανουσάκης.
Τα γυρίσματα θα εξελιχθούν μέχρι το τέλος του 2019 και το καστ της παραγωγής ταξιδεύει σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, σε Γαλλία και Ρωσία. Η ιστορία ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895, όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 6χρονο αγοράκι της, τον Μίλτο, με τη 4χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαϊδη. Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, καθώς σύμφωνα με το μουσουλμανικό νόμο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν εθεωρείτο πλέον ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου. Οι δύο νέοι θα συναντηθούν ξανά 10 χρόνια μετά και οι ζωές τους θα δεθούν για πάντα, μέσα από αναπάντεχα σκληρές στιγμές…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ