Ανεμοδείκτης 12-09-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
2151

ΤΗΝ Παρασκευή 13/09/2019 στις 20:00 το βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση που διοργανώνεται από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, την Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α., το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, το Δήμο Δράμας και τον Πολιτιστικό Οργανισμό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους σχετικά με τον αιφνίδιο θάνατο, την αντιμετώπιση και την πρόληψή του. Στην ενημέρωση συντονιστές είναι οι καρδιολόγοι κ.κ. Κώστας Γκατζούλης και Αχιλλέας Παπαδόπουλος και θα εκφωνηθούν οι παρακάτω ομιλίες:– Κώστας Γκατζούλης – Πρόληψη αιφνιδίου καρδιακού θανάτου. Χρήστος Χατζηελευθερίου – Αίτια και πρόληψη ενδονοσοκομειακής ανακοπής. Προχωρημένη αναζωογόνηση (ALS). Χρήστος Καΐρης – Ανακοπή και ΚΑΡΠΑ στη θάλασσα – στον πνιγμό.Γεώργιος Λάτσιος – Βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (BLS).

ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ όπως μας είπαν διαφήμιση στο γαλλικό TV5 σχετική με το Φεστιβάλ Ταινιών της Δράμας. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο αυτό γίνεται για πρώτη φορά ή όχι, ωστόσο και μόνο το γεγονός της προβολής ενός διεθνούς θεσμού που είναι πραγματικά σημαία για την Δράμα σε ένα μεγάλο γαλλικό κανάλι όπως το ΤV5 και σε μια χώρα με βαθειά κινηματογραφική κουλτούρα σημαίνει από μόνο του κάτι. Σημαίνει ότι κάτι σημαντικό σε κινηματογραφικό επίπεδο γίνεται στην Δράμα εδώ και δεκαετίες. Το θέμα βέβαια είναι κάποια στιγμή αυτό το σπουδάιο πλεονέκτημα της Δράμας να προχωρήσει ακόμη παραπέρα. Κάτι στο οποίο η πολυσυζητημένη σχολή Κινηματογράφου θα βοηθήσει αρκετά όποτε κι αν αυτή γίνει τελικά.

ΟΧΙ δυο που διατίθενται αυτή την στιγμή, αλλά ούτε και τέσσερα λεωφορεία της ΤΡΕΝΟΣΕ φθάνουν για να εξυπηρετήσουν τους ταξιδιώτες που σταματούν στη Δράμα ή επιβιβάζονται από την Δράμα με προορισμό τις πόλεις της Θράκης. Αυτό που έγινε φέτος από την ΤΡΕΝΟΣΕ και την αντικατάσταση του τρένου με λεωφορεία από την Δράμα μέχρι τον Έβρο δεν έχει ξαναγίνει. Τα δυο λεωφορεία που διατίθενται δεν μπορούν να θεωρηθούν λύση. Όσο για την μείωση της επιβατικής κίνησης που επικαλέστηκε ως επιχείρημα η ΤΡΕΝΟΣΕ για την απόφαση αυτή θα δείτε σε επόμενο ρεπορτάζ των ΧΡΟΝΙΚΩΝ ότι δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική κατάσταση. Υπάρχει μεγάλος αριθμός επιβατικού κοινού που θέλει να ταξιδέψει με το τρένο στην διαδρομή Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη έως τον Έβρο.

ΚΑΙ γιατί να μην συμμετέχουν στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης οι πατατοπαραγωγοί της ομάδας παραγωγών του Λεκανοπεδίου. Άλλωστε και φέτος είναι η χρονιά τους τουλάχιστον από πλευράς τιμών όπως όλα δείχνουν. Διότι από πλευράς ποιότητας η πατάτα Νευροκοπίου βρίσκεται στην κορυφή σχεδόν κάθε χρόνο. Προϊόν Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης και διάσημο, δικαιολογημένα. Σίγουρα δεν έχει κερδίσει την θέση που της αξίζει στην πίτα της αγοράς. Πολλές οι απομιμήσεις αλλά και πολλά τα προϊόντα με ανταγωνιστική τιμή αλλά αμφιβόλου ποιότητας όπως και προέλευσης. Το μέλλον είναι ευοίωνο για τους πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου εάν κινηθούν έξυπνα και μπορέσουν να διευρύνουν περισσότερο τα περιθώρια κέρδους τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here