“Κίτρινη κάρτα” από το ΚΙΝΑΛ

Ανατροπές στην συνεργασία Μέτιου με Σιμιτσή

0
2337

Φρένο στην απορρόφηση της παράταξης Σιμιτσή από την παράταξη Μέτιου έβαλε τελικά το ΚΙΝΑΛ, καθώς θεωρεί ότι η συνεργασία με αυτόν τον τρόπο θα διαλύσει την παράταξη Σιμιτσή και το κόμμα θα έχει πρόβλημα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όπως αναφέρουν στελέχη του ΚΙΝΑΛ στη Δράμα η συνεργασία των δυο παρατάξεων με την μέθοδο της απορρόφησης, προφανώς, δεν θα προχωρήσει. Αντίθετα το ΚΙΝΑΛ αφήνει ελεύθερο το πεδίο της συνεργασίας της παράταξης Σιμιτσή με την παράταξη Μέτιου υπό την προϋπόθεση ότι η παράταξη “Περιφέρεια σε Δράση” του κ. Σιμιτσή θα παραμείνει αυτόνομη. Βούληση της παράταξης Σιμιτσή πλέον όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες είναι να προχωρήσει σε συνεργασία ως αυτόνομη παράταξη και να εξετάσει το εύρος των θεμάτων στα οποία μπορεί να υπάρξει συνεργασία με την παράταξη Μέτιου.
Η περίπτωση αυτή, που προκρίνεται από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ουσιαστικά βγάζει από δύσκολη θέση και την παράταξη του κ. Μέτιου η οποία αντιμετώπισε σφοδρές αντιδράσεις από στελέχη της ΝΔ στην Καβάλα σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να ορισθεί Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ο κ. Σιμιτσής.
Χωρίς να είναι γνωστό ακόμη που θα καταλήξει η προσέγγιση των δυο παρατάξεων, να υπενθυμίσουμε ότι επιφυλάξεις για την αρχική απόφαση της παράταξης Σιμιτσή (να απορροφηθεί δηλαδή η παράταξή από την Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση στο πλαίσιο της συνεργασίας όπως προβλέπει ο Κλεισθένης), είχαν εκφραστεί από στελέχη του κ. Σιμιτσή κατά την συνεδρίαση που έγινε στην Καβάλα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Δηλαδή παρά την διάθεση συνεργασίας μεταξύ των δυο ανδρών υπήρχαν επιφυλάξεις όπως και έντονες αντιδράσεις κυρίως στα πολιτικά επιτελεία των δυο κομμάτων που στηρίζουν τους δυο συνδυασμούς. Περισσότερο έντονες στον χώρο της ΝΔ.
Το πιθανότερο είναι ότι η συνεργασία θα δρομολογηθεί αλλά πλέον σε άλλη βάση και με την προϋπόθεση της αυτονομίας της παράταξης “Περιφέρεια σε Δράση” του κ. Σιμιτσή.

Πως εξελίχθηκε η προσπάθεια προσέγγισηςτων δυο παρατάξεων
Στο διάστημα που προηγήθηκε, μετά ολοκλήρωση των περιφερειακών εκλογών, μεσολάβησε πρόταση από την πλευρά του Χρήστου Μέτιου προς την παράταξη “Περιφέρεια σε Δράση” του κυρίου Κ. Σιμιτσή προκειμένου να υπάρξει συμπόρευση και συνεργασία. Στην πρόταση ήταν καταρχάς θετικός ο κ. Σιμιτσής. Η παράταξή του συνεδρίασε για τελευταία φορά την προηγούμενη εβδομάδα στην Καβάλα για το συγκεκριμένο θέμα καταλήγοντας σε συμφωνία και τελικά σε αποδοχή της πρότασης συμπόρευσης με την παράταξη του Χρήστου Μέτιου. Στην διάρκεια πάντως της συνεδρίασης όπως προαναφέραμε κατατέθηκαν και προβληματισμοί αλλά και ορισμένες επιφυλάξεις για τον τρόπο με τον οποίο τελικά θα πρέπει να προχωρήσει αυτή η συνεργασία. Ορισμένα στελέχη δηλαδή εξέφρασαν την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία αλλά με διατήρηση της αυτονομίας της παράταξης Σιμιτσή. Ενώ άλλοι εκτίμησαν ότι θα πρέπει να δοθεί καταρχάς μια πειστική εξήγηση στους ψηφοφόρους της παράταξης για τις συγκεκριμένες επιλογές. Όπως όλα δείχνουν οι επιφυλάξεις μετεξελίχθηκαν σε πολιτική απόφαση που εκφράστηκε τελικά από τα κεντρικά του ΚΙΝΑΛ.
Η θέση του ΚΙΝΑΛ ναι μεν αμβλύνει τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν στα στρατόπεδα των δυο κομμάτων και ειδικά στο στρατόπεδο της ΝΔ, ωστόσο το κατά πόσο θα αποτελέσει κατεύθυνση στο πλαίσιο της οποίας, θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δυο αυτοδιοικητικών παρατάξεων είναι κάτι που θα φανεί τα δυο επόμενα 24ωρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!