Κλειδώνει λύση στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ

0
2420

Σε 120 προσλήψεις μεταξύ αυτών και για 62 φαρμακοποιούς θα προχωρήσει ο οργανισμός.

Με βάση τις ανάγκες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για στελέχωση και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του, οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν με άλλο τρόπο, κρίθηκε αναγκαία από τον οργανισμό η πρόσληψη εκατόν είκοσι ατόμων στην Κεντρική Υπηρεσία και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ με σχετική απόφαση που λήφθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Στις θέσεις αυτές προβλέπεται και η κάλυψη μιας θέσης ΠΕ Φαρμακοποιού στην Περιφερειακή Διεύθυνση της Δράμας. Αυτό σημαίνει ότι με την εξέλιξη της διαδικασίας και τελικά την τοποθέτηση φαρμακοποιού (στην υπηρεσία της Δράμας) θα επιλυθούν προβλήματα που σήμερα εκκρεμούν και απορρέουν από την έλλειψη της συγκεκριμένης ειδικότητας.
Η απουσία φαρμακοποιού στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ το οποίο εξυπηρετεί τους χρονίως πάσχοντες ασθενείς, είναι ένα θέμα στο οποίο τα ΧΡΟΝΙΚΑ αναφέρθηκαν εκτενώς ήδη το προηγούμενο διάστημα αρχής γενομένης απο τον Ιούνιο του 2019. Για το θέμα της έλλειψης φαρμακοποιού στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Δράμα είχε ήδη κινητοποιηθεί η ΠΕ Δράμας προκειμένου να δώσει λύση με μεταφορά φαρμακοποιού από άλλο νομό. Ωστόσο, πριν αυτή η προσπάθεια τελεσφορήσει φαίνεται ότι μεσολάβησε η απόφαση του ΕΟΠΥΥ (στις 14 Φεβρουαρίου) με την οποία θα προχωρήσουν προσλήψεις ώστε να καλυφθούν αυτά τα κενά.

Πιο συγκεκριμένα ο ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει στην κάλυψη 120 θέσεων επικουρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων ως εξής:
62 άτομα της κατηγορίας ΠΕ Φαρμακοποιών.
9 άτομα της κατηγορίας ΔΕ Βοηθοί Φαρμακείου.
34 άτομα κατηγορίας ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού.
10 άτομα κατηγορίας ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού.
2 άτομα κατηγορίας ΔΕ Προσωπικό Ασφαλείας – Οδηγοί.
3 άτομα κατηγορίας ΥΕ Προσωπικό Ασφαλείας – Εργάτες.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη κίνηση για την εύρυθμη λειτουργία του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στη Δράμα έγινε ήδη από το φθινόπωρο του 2019, με την μεταφορά του φαρμακείου σε χώρο που παραχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Πλέον οι εξυπηρετούμενοι από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, δεν χρειάζεται να συνωστίζονται μόνο δυο συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας και κάποιες πολύ συγκεκριμένες ώρες για να εξυπηρετηθούν όπως γινόταν από το 2012 μέχρι και το φθινόπωρο του 2019. Το φαρμακείο εξυπηρετεί πλέον για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και λειτουργεί από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, δίνοντας ανάσα σε δεκάδες ίσως και εκατοντάδες συμπολίτες μας που εξυπηρετούνται από αυτό (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς ασθενείς με αυτοάνοσες ασθένειες κλπ). Αυτό που απομένει στην συνέχεια για να λυθεί ολοκληρωτικά το πρόβλημα είναι η τοποθέτηση φαρμακοποιού που αυτή την στιγμή δεν υπάρχει, ώστε το φαρμακείο να διατηρεί απόθεμα φαρμάκων και να μην απαιτείται η παραγγελία τους από τους εν λόγω ασθενείς που σήμερα συνεχίζουν να περιμένουν δυο εβδομάδες για την παραλαβή των φαρμάκων τους ή να μετακινούνται σε γειτονικούς Νομούς όπου δεν υπάρχει ανάλογο πρόβλημα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
Στο θέμα αυτό φαίνεται ότι θα δοθεί λύση τελικά με τις προσλήψεις φαρμακοποιών, στις οποίες αποφάσισε να προχωρήσει ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Το κόστος πάντως για την πρόσληψη των 120 ατόμων επικουρικού προσωπικού ανέρχεται σε 1.590.298 ευρώ για το έτος 2020, σε 1.907.684 ευρώ για το έτος 2021 και σε 317.947 ευρώ για το έτος 2022. Πρόκειται για συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διετούς διάρκειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ