«Kλειδώνουν» σήμερα οι αποφάσεις για τα παιχνίδια της Ονειρούπολης

0
355

Οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν ύψους περίπου 102.000 ευρώ


Η παραχώρηση χώρου για την εγκατάσταση ψυχαγωγικών παιχνιδιών στο χώρο της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς, στο πλαίσιο της Ονειρούπολης, τίθεται προς συζήτηση σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας. Το θέμα συζητιέται ως έκτακτο λόγω του ελάχιστου εναπομείναντα χρόνου για την υλοποίηση της εκδήλωσης και την τοποθέτηση και έλεγχο των ψυχαγωγικών παιχνιδιών.
Για το ίδιο θέμα προηγήθηκε η απόφαση της συνεδρίασης της Ειδικής Επιτροπής Ονειρούπολης του Δήμου Δράμας που έγινε στις 19 Οκτωβρίου 2022. Σε εκείνη τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της επιτροπής και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μιχάλης Τάσσου ενημέρωσε τα μέλη, αρχικά ότι στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με σχετική απόφασή του, η λειτουργία χριστουγεννιάτικης αγοράς κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής «Ονειρούπολη 2022-2023». Ακολούθησε η έκδοση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος – οικονομικής προσφοράς για συμμετοχή ψυχαγωγικών παιχνιδιών στη χριστουγεννιάτικη αγορά, για το διάστημα 10 έως και 14 Οκτωβρίου 2022 σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται από τον Κανονισμό Λειτουργίας της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς.
Όπως επίσης έγινε γνωστό, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, τα ψυχαγωγικά παιχνίδια που θα τοποθετηθούν στην «ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ 2022-2023» είναι: ταψί, παιδικός μύλος, καρουζέλ, πίστα συγκρουόμενων, μπαλαρίνα, ιπτάμενο δρακάκι, ιπτάμενο αεροπλανάκι, αλυσιδάκι, παιδικά αλογάκια, 7D, Virtual Reality, αυτόματος σκιτσογράφος, παγοδρόμιο, γυροσκόπιο, 10 κερματοφόρα, 2 παιδικά τρενάκια.
Επίσης για κάθε ψυχαγωγικό παιχνίδι, θα τοποθετηθεί μετρητής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος που θα αναλάβει ο κάθε επιχειρηματίας ο οποίος θα έχει την υποχρέωση να καταβάλλει και την αξία του ρεύματος στα παιχνίδια. Για την καλύτερη προστασία των πολιτών και της διοργάνωσης κρίθηκε απαραίτητη για την έκδοση άδειας λειτουργίας του κάθε μηχανήματος, μετά την τοποθέτησή του στο χώρο, η πιστοποίηση καλής λειτουργίας του από αναγνωρισμένο (από το Ε.ΣΥ.Δ. – Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης) αρμόδιο φορέα ελέγχου ψυχαγωγικών παιχνιδιών. Το κόστος της πιστοποίησης του κάθε παιχνιδιού από τον αρμόδιο φορέα πιστοποίησης μετά την τοποθέτησή του στο χώρο, αποφασίστηκε να αναλάβει ο επιχειρηματίας που το τοποθετεί.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι κατατέθηκαν στο πρωτόκολλο του Δήμου, 44 αιτήσεις μαζί με οικονομικές προσφορές, σε σφραγισμένους φακέλους, τις οποίες εξέτασε η Ειδική Επιτροπή για την επιλογή των αναδόχων. Κατατέθηκε επίσης δήλωση ενός διπλ. Μηχ/γου – Ηλ/γου Μηχανικού, Ελεγκτή ψυχαγωγικών παιχνιδιών, σύμφωνα με την οποία, η προϋπόθεση που τέθηκε στον Κανονισμό Λειτουργίας της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς, ότι απαιτείται πιστοποίηση καλής λειτουργίας από διαπιστευμένο φορέα αναγνωρισμένο από το Ε.ΣΥ.Δ. δεν υφίσταται έως τις 30/11/2022 επειδή η Υπουργική Απόφαση είναι σε αναστολή. Για το θέμα αυτό έγινε επίσης και τηλεφωνική επικοινωνία με τον ίδιο προκειμένου να εκθέσει τις θέσεις του. Όπως δήλωσε μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα είναι και αυτός πιστοποιημένος στο Ε.ΣΥ.Δ.
Ακολούθησε συζήτηση στην επιτροπή για την αποδοχή ή όχι όλων των προσφορών ανεξάρτητα από τον φορέα πιστοποίησης του μηχανήματος στη φάση αυτή. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι μετά από λεπτομερή εξέταση της δήλωσης, θεωρεί πως αυτή πρέπει να γίνει αποδεκτή, διότι όντως υπάρχει παράταση στη μη αναγκαιότητα από πιστοποιημένο φορέα της βεβαίωσης καλής λειτουργίας ψυχαγωγικού παιχνιδιού ώστε να του εκδοθεί άδεια λειτουργίας.
Συμφωνήθηκε από όλα τα μέλη να γίνει δεκτή στη φάση αυτή η δήλωση του διπλ. Μηχ/γου – Ηλ/γου Μηχανικού, Ελεγκτή ψυχαγωγικών παιχνιδιών και να εξεταστούν όλες οι προσφορές με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις τους, όμως η τελική άδεια λειτουργίας κάθε ψυχαγωγικού παιχνιδιού να δοθεί, αφού, μετά την τοποθέτησή του στο χώρο, πιστοποιηθεί η καλή λειτουργία του από αναγνωρισμένο (από το Ε.ΣΥ.Δ. – Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης) αρμόδιο φορέα ελέγχου ψυχαγωγικών παιχνιδιών. Ο κ. Ηλιόπουλος πάντως αποχώρησε από τη συνεδρίαση της επιτροπής, λέγοντας ότι διαφωνεί ως προς το σκέλος της διαδικασίας τοποθέτησης των ψυχαγωγικών παιχνιδιών στο χώρο της Ονειρούπολης και μόνο προς αυτό. Επίσης είπε ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην επιτροπή για την περαιτέρω διαδικασία.
Η επιτροπή προχώρησε στην αποσφράγιση των προσφορών και την εξέταση των απαιτούμενων δικαιολογητικών και πρότεινε την παραχώρηση χώρου. Το σύνολο των προσφορών ανέρχεται στο ποσό των 86.720 ευρώ, επιπροσθέτως του τουριστικού τρένου μαζί με τον οδηγό του, αξίας 16.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ