«Κλειδώνουν» τοπικά οι υποψήφιοι βουλευτές

Τα ονόματα που συζητήθηκαν στα κομματικά επιτελεία για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων στην Δράμα με φόντο της Εθνικές Εκλογές

0
3407

Με τα περισσότερα ονόματα στα τοπικά ψηφοδέλτια των κομμάτων στην Δράμα να έχουν σχεδόν οριστικοποιηθεί και να αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ερχόμενη εβδομάδα, οι κομματικοί μηχανισμοί βρίσκονται ήδη σε τροχιά Εθνικών Εκλογών καθώς απομένει ένας μήνας για την διεξαγωγή τους.

Οι υποψήφιοι που έγιναν γνωστοί από νωρίς (όπως στην περίπτωση του ΚΙΝΑΛ από τα τέλη του 2018) αλλά και οι εν ενεργεία βουλευτές που εκ των πραγμάτων θα είναι εκ νέου υποψήφιοι κινούνται ήδη σε ρυθμούς προετοιμασίας με σειρά επισκέψεων και επαφών ενόψη των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Τα ΧΡΟΝΙΚΑ παρουσιάζουν τα ονόματα που έχουν προταθεί ή συζητήθηκαν σε επίπεδο κομματικών επιτελείων και τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκονται στο τελικό σχήμα των ψηφοδελτίων στη Δράμα στο πλαίσιο των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Τα ονόματα που ακούγονται για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ
Αν και επισήμως αυτό που έγινε γνωστό από την πλευρά της ΝΔ είναι ότι οι υποψήφιοι του τοπικού ψηφοδελτίου κατέθεσαν το ενδιαφέρον τους απευθείας στα κεντρικά του κόμματος το οποίο έχει και την αποκλειστική ευθύνη των αποφάσεων για την σύνθεση του, τα ονόματα που συζητιούνται μέχρι στιγμής είναι αυτό του κ. Δημήτρη Κυριαζίδη (εν ενεργεία βουλευτή της ΝΔ), του Κωνσταντίνου Μπλούχου ιατρού χειρούργου του Γ. Ν.Ν.Δ. και πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας), του κ. Παναγιώτη Μάγγαλου (μαιευτήρα – γυναικολόγου). Άλλες πληροφορίες αναφέρουν και το όνομα του δικηγόρου κ. Παναγιώτη Μωυσίδη ώς υποψηφίου για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ενώ ανοικτό παραμένει το θέμα και των δυο γυναικών, για μία εκ των δύο θέσεων ακούγεται το όνομα γνωστής γιατρού.

Τα ονόματα που ακούγονται για το τοπικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες τα ονόματα που εξετάζονται να στελεχώσουν το τοπικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις Εθνικές Εκλογές είναι ο κ. Χρήστος Καραγιαννίδης (ο εν ενεργεία βουλευτής), ο κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος (δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του ΔΣΔ), ο κ. Κυριαζής Παρασχίδης (εκπαιδευτικός, πρώην σχολικός σύμβουλος), η κα Δήμητρα Παγκαλίδου (αγρότισσα). Eπίσης στα ονόματα που ακούστηκαν είναι και αυτό του κ. Γιώργου Ανάογλου (λογιστή).
Σε κάθε περίπτωση η τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου μπορεί να διαφοροποιηθεί από την απόφαση που θα λάβει η ΚΕ του κόμματος. Τα ονόματα θα ανακοινωθούν επίσημα πολύ πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα ονόματα του τοπικού ψηφοδελτίου στο ΚΙΝΑΛ
Τα ονόματα που θα συγκροτήσουν το τοπικό ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ και έχουν γίνει γνωστά ήδη από την προηγούμενη χρονιά είναι η εν ενεργεία βουλευτής κα Χαρά Κεφαλίδου, ο κ. Ιωάννης Παπουτσής (Εκπαιδευτικός), ο κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης (Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός, μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Μαρμάρων Μακεδονίας & Θράκης), ο κ. Ιωάννης Ξανθόπουλος (Πολιτικός Μηχανικός) και κα Χρυσάνθη Χαρίσκου (Ζωγράφος, εικαστικός)

To τοπικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ
Η σύνθεση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην Δράμα όπως και των ψηφοδελτίων στις υπόλοιπες περιοχές, πιθανότατα θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα από τα κεντρικά όργανα του κόμματος.
Τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών που ακούστηκαν ανεπίσημα μέχρι στιγμής, για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου της Δράμας είναι: Γιώργος Μήτρου (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκής Συσπείρωση), Μαρία Μάλλη (εκπαιδευτικός) και Ευαγγελία Καψιμάνη (φωτογράφος).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!