Κλείνει στη Δράμα η Attica Βank

0
2973

– Το χαρτοφυλάκιο των πελατών μεταφέρεται στο κατάστημα που διαθέτει η τράπεζα στην Καβάλα
– Θα παραμείνει ATM της Τράπεζας σε κεντρικό σημείο της πόλης


 

Εξελίξεις που προκαλούν προβληματισμό, έρχονται η μια μετά την άλλη αυτή την περίοδο στο Νομό Δράμας. Μετά την πιο πρόσφατη απόφαση των ΕΛΤΑ για το κλείσιμο του ταχυδρομικού καταστήματος στο Δοξάτο που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εξυπηρέτηση χιλιάδων κατοίκων της περιοχής, ήρθε η απόφαση της Attica Bank να κλείσει το μοναδικό κατάστημα που διαθέτει μέσα στην πόλη της Δράμας στην οδό Εθνικής Αμύνης. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από το ρεπορτάζ των ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας, χθες Πέμπτη.
Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Τράπεζας στα «Χ» το κατάστημα της Attica Bank που λειτουργεί στη Δράμα θα κλείσει οριστικά σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 29 Ιουλίου. Το χαρτοφυλάκιο των πελατών μεταφέρεται στο κατάστημα που διαθέτει η τράπεζα στην Καβάλα. Η εξυπηρέτηση των πελατών της τράπεζας θα μπορεί να γίνει με φυσική παρουσία στο κατάστημα της Καβάλας, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο, όπως έλεγαν χθες στα “Χ” στελέχη της Attica Bank εξηγώντας ότι η τράπεζα έχει ορίσει προσωποποιημένη εξυπηρέτηση από το δίκτυο της, με τηλεφωνική γραμμή και στελέχη με εμπειρία, τα οποία θα εξυπηρετούν σε θέματα που απαιτούν φυσική παρουσία στο κατάστημα.
Πάντως όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, πέρα από το κλείσιμο του καταστήματος στη Δράμα, θα συνεχίσει να λειτουργεί ΑΤΜ στην πόλη της Δράμας, το οποίο θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης πριν το οριστικό κλείσιμο του καταστήματος. Σχετικές ανακοινώσεις για το ακριβές σημείο στο οποίο θα λειτουργήσει το ΑΤΜ θα γίνουν από την τράπεζα έγκαιρα. Ανάλογες κινήσεις πάντως γίνονται από την τράπεζα και σε άλλα σημεία της χώρας.

Προηγήθηκε το κλείσιμο της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας λίγους μήνες πριν
Λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2023, έκλεισε ένα ακόμη τραπεζικό κατάστημα, αυτό της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Δράμας που μετονομάστηκε σε Olympus Bank. H Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας της και αποφάσισε μεταφορά των καταθέσεων στην Εθνική Τράπεζα ενώ άρχισε και η εκκαθάριση της πρώην Συνεταιριστικής. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, ο λόγος του κλεισίματος της πρώην Συνεταιριστικής τράπεζας Δράμας ήταν ότι δεν διέθετε, ούτε κατόρθωσε να αντλήσει τα ελάχιστα ίδια κεφάλαια που απαιτούνται κατ’ εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 575/2013. Η διαφορά μεταξύ της αξίας των στοιχείων παθητικού και ενεργητικού που μεταφέρθηκαν στο ανάδοχο πιστωτικό ίδρυμα καλύφθηκε από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Βέβαια στην περίπτωση της πρώην Συνεταιριστικής τράπεζας Δράμας, υπήρχε και ένας ακόμη βασικός παράγοντας στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την απόφαση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της. Μιλούμε συγκεκριμένα για το προσωπικό της πρώην Συνεταιριστικής, που ζήτησε να μεταφερθεί στην Εθνική όπως έγινε και με το χαρτοφυλάκιο της πρώην Συνεταιριστικής, αίτημα που στήριξε και η ΟΤΟΕ. Το θέμα αυτό πάντως σύμφωνα με πληροφορίες των «Χ» δεν είχε κάποια εξέλιξη μέχρι πρόσφατα με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων, μετά την εκκαθάριση της πρώην Συνεταιριστικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!