Κλειστή σήμερα η λαϊκή αγορά

0
2184

Αναστάλθηκε προσωρινά η λειτουργία της στη Δράμα για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Σε αναστολή λειτουργίας της λαϊκή αγοράς για σήμερα Πέμπτη προχώρησε με απόφασή του ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκος προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των πολιτών από τον κίνδυνο διασποράς του νέου κορωνοϊού. Η απόφαση δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα. Η λειτουργία ή μη της λαϊκής αγοράς θα επανεξετασθεί την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Εφραιμίδης.

“Με βάση την αρχή ότι πρέπει να διασφαλίσουμε την δημόσια υγεία, ο Δήμαρχος αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς αυτή την Πέμπτη 26 Μαρτίου και η απόφαση θα επανεξετασθεί για την επόμενη εβδομάδα” διευκρίνισε ο κ. Εφραιμίδης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ΧΡΟΝΙΚΩΝ, σημείωσε ότι ο Δήμος Δράμας με το υπάρχον προσωπικό που διαθέτει και με δεδομένο ότι ο χώρος δεν είναι κλειστός, θα δυσκολευτεί να αποτρέψει την ενδεχόμενη συσσώρευση καταναλωτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η λαϊκή αγορά της Δράμας, λειτούργησε κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου τηρώντας τους περιοριστικούς όρους που αποφάσισε πρόσφατα η πολιτεία για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού. Η προσέλευση των καταναλωτών ήταν όπως αναμενόταν πολύ μικρότερη από ότι συνήθως και η ελάχιστες αποστάσεις από πάγκο σε πάγκο τηρήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις. Οι παραγωγοί είχαν τοποθετήσει τους πάγκους τους σε πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, ως όφειλαν. Παρόλα αυτά διαπιστώθηκε η κατά διαστήματα συρροή καταναλωτών σε ορισμένους πάγκους παραγωγών, κάτι που ήταν μάλλον αναπόφευκτο και πολύ δύσκολο να ελεγχθεί.
Θυμίζουμε επίσης ότι ήταν μεγάλος ο αριθμός των πολιτών που εξέφραζε την αντίθεσή του με την διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς την προηγούμενη Πέμπτη, υπό τον φόβο της διασποράς του ιού που θα μπορούσε να προκαλέσει, ενώ δεν έλειπε και η αντίθετη άποψη από πλευράς παραγωγών με βάση την διαπίστωση ότι η προσέλευση καταναλωτών υπάρχει όπως και στα καταστήματα τροφίμων που λειτουργούν.

Επεκτείνει τα προληπτικά μέτρα ο Δήμος Δράμας
Στο πλαίσιο των μέτρων που έχει λάβει για την προστασία της δημόσιας υγείας και για την αντιμετώπιση της διασποράς του κοροωνοϊού ο Δήμος Δράμας ξεκίνησε η θερμομέτρηση των υπαλλήλων και των πολιτών στο Δημαρχείο Δράμας και στους κοινόχρηστους χώρους, όπου υπάρχει συναλλαγή μεταξύ κοινού και δημοτικών υπαλλήλων.
Παράλληλα, όπως έχουν γράψει ήδη τα ΧΡΟΝΙΚΑ, έγινε διανομή βεβαιώσεων μετακίνησης Α και Β Τύπου στα τοπικά διαμερίσματα για τη διευκόλυνση των πολιτών.
Ο Δήμος Δράμας επίσης έκανε γνωστό ότι μπορούν να προμηθευτούν βεβαιώσεις μετακίνησης τύπου Α και Β όσοι αδυνατούν να τις εκτυπώσουν μόνοι τους ή δυσκολεύονται να κάνουν χρήση της τεχνολογίας των sms. Για τον σκοπό αυτό μπορούν να επικοινωνούν από τις 8.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ στο τηλέφωνο της νέας υποστηρικτικής γραμμής 2521350608. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μεταξύ έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό το πρόγραμμα απολυμάνσεων σε δημοτικούς και κοινόχρηστους χώρους της πόλης και των κοινοτήτων του δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ