Αίτημα για κλείσιμο του Τελωνείου Εξοχής

0
2586

Για τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού μέσω της συνοριακής διάβασης προς την Π.Ε. Δράμας, κάνει λόγο στα “Χ” ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γ. Παπαδόπουλος.
Έκλεισε λόγω κρουσμάτων το Μπάνσκο από την προηγούμενη εβδομάδα.

Έγγραφο προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με το οποίο επισημαίνεται η επείγουσα ανάγκη να κλείσει το Τελωνείο της Εξοχής λόγω και της καραντίνας που υπάρχει στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.

Το αίτημα εστάλη από την Περιφέρεια ΑΜΘ την Πέμπτη 19 Μαρτίου, όπως εξήγησε ο ίδιος καθώς το χωριό Μπάνσκο και το χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται εκεί παρουσίασε επίσημα κρούσματα του νέου κορωνοϊού με αποτέλεσμα το χωριό να τεθεί σε καραντίνα, κάτι που όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας επιβεβαιώθηκε και από τις Βουλγαρικές αρχές. Επιπλέον, εστάλη μέσω της Περιφέρειας ΑΜΘ, σχετικό ενημερωτικό έγγραφο προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, με το οποίο δίνεται έμφαση στον κίνδυνο που υπάρχει. Μέσω του εγγράφου αυτού η Περιφέρεια ΑΜΘ ζητά το κλείσιμο των συνόρων. “Εμείς ως περιφέρεια δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη αυτού του αιτήματος” είπε ο κ. Γ. Παπαδόπουλος.
Το πρόβλημα αφορά περισσότερο στους κατοίκους της Δράμας αλλά και των γύρω περιοχών, μόνο οι οποίοι όλες τις προηγούμενες μέρες μετέβαιναν από την Ελλάδα προς τη Βουλγαρία για καφέ και ψώνια. Οι ίδιοι άνθρωποι που δυστυχώς δεν συνετίστηκαν με τα μέτρα που έλαβε η Ελληνική πολιτεία μπορεί να γίνουν οι φορείς του ιού προς την περιοχή μας, όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.
Σημειώνεται ότι το Μπάνσκο είναι σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Στην ίδια περιοχή υπάρχουν καταλύματα που ανήκουν σε κατοίκους της Δράμας όπως και σε άλλους Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας. Κάθε μετακίνηση που προηγήθηκε προς αυτά τα καταλύματα την συγκεκριμένη περίοδο συνιστά κίνδυνο. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο πρέπει να κλείσει η τελωνειακή διάβαση της Εξοχής σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, ο οποίος εξήγησε ότι οι μετακινήσεις θα μπορούσαν να συνεχιστούν μόνο για τα εμπορεύματα.
Για την λειτουργία του Τελωνείου Εξοχής και τις μετακινήσεις από και προς την γειτονική χώρα, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης προς τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές και αναμένονται οδηγίες, όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης.
Υπενθυμίζεται ότι η Βουλγαρία έκλεισε το χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο, μετά την διάγνωση κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού την προηγούμενη εβδομάδα όπως έκανε γνωστό ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της γειτονικής χώρας κ. Τόμισλαβ Ντόντσεφ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!