Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας: Διαχρονική η απραξία στο κολυμβητήριο

0
3356

Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας

Σε ανακοίνωση για τις τελευταίες εξελίξεις και το κλείσιμο του κολυμβητηρίου της Δράμας προχώρησε χθες ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας (Κ.Ο.Δ.). Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, η διαιώνιση και κυρίως η μη λύση των προβλημάτων τόσα χρόνια δεν τιμά κανέναν, η δικαιολογία δε ορισμένων συμβούλων, την οποία εκφράζουν ανεπίσημα, ότι δεν κάνουμε τίποτε αφού κάποιοι ιδιώτες θα μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση κατασκευάζοντας αυτοί το νέο κολυμβητήριο, μόνο ως αστεία μπορεί να θεωρηθεί.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Κ.Ο.Δ. έχει ως εξής:

«Δυστυχώς από την προηγούμενη Παρασκευή για πολλοστή φορά είμαστε θύματα της διαρκούς και διαχρονικής απραξίας όλων αυτών που πέρασαν από τη διοίκηση και τις αντιπολιτεύσεις του Δήμου Δράμας και τις υπηρεσίες αυτού στο θέμα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Θύματα ακόμη και αυτών που, μπροστά στην επιθυμία τους να διοικήσουν τον Δήμο, χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο ως πεδίο στείρας αντιπαράθεσης, έστω και εάν υποκριτικά δηλώνουν δημόσια το αντίθετο.
Αυτό το λέμε με πλήρη επίγνωση, όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους, γιατί έτσι το βιώνουν τόσα χρόνια αθλητές, προπονητές, εργαζόμενοι, πολίτες αυτής της πόλης.
Η διαιώνιση και κυρίως η μη λύση των προβλημάτων τόσα χρόνια δεν τιμά κανέναν σας, η δικαιολογία δε ορισμένων συμβούλων, την οποία εκφράζουν ανεπίσημα, ότι δεν κάνουμε τίποτε αφού κάποιοι ιδιώτες θα μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση κατασκευάζοντας αυτοί το νέο κολυμβητήριο, μόνο ως αστεία μπορεί να θεωρηθεί. Ναι, δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι!
Ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας, ο πολυπληθέστερος σύλλογος στον νομό, σήμερα στα 40 χρόνια από την ίδρυσή του αντί να γιορτάζει, απεναντίας καλείται να αντιμετωπίσει την αδυναμία 700 και πλέον μικρών και μεγάλων αθλητών και πολιτών να αθληθούν, τη δυσκολία των αθλητών να πιάσουν τους στόχους των μορίων για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, μιας και δεν προπονούνται ή θα προπονούνται ελλιπώς στη γειτονική Καβάλα με μεγάλο κόστος για αυτούς και τις οικογένειές τους, αλλά και το φάσμα της ανεργίας για 10 και πλέον εργαζόμενους του συλλόγου μας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας, η 3η επαρχιακή δύναμη των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Κατηγοριών, ο σύλλογος με αθλητές στην Προεθνική Ελλάδος και στη λίστα των Επίλεκτων της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, δυστυχώς δεν έχει χώρο να προπονηθεί στη Δράμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι γι’ αυτή την κατάσταση οι μόνοι που δεν φταίμε είμαστε εμείς.
Τον Νοέμβριο του 2017 το Κολυμβητήριο είχε κλείσει για 3 εβδομάδες λόγω μιας πτώσης μικρού δομικού υλικού. Ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας διέθεσε από το ταμείο του 15.000 ευρώ και έκανε αυτό που δεν έκανε ο Δήμος, δηλαδή κάλυψε τα έξοδα των επισκευών για να δοθεί ξανά το κολυμβητήριο σε λειτουργία προς όφελος των αθλητών και των πολιτών της Δράμας. Όμως τότε ίσως και λανθασμένα, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα σήμερα, δεν το οικειοποιήθηκε, δεν το διαφήμισε, δεν βγήκαν οι άνθρωποι του συλλόγου φωτογραφίες, απλά και μόνο με μια λιτή συνέντευξη τύπου ανακοίνωσαν ότι το κολυμβητήριο ανοίγει και πάλι.
Φτάνουμε στις 06-03-2019, που ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε την απόφαση να γίνουν υποστηρικτικές εργασίες στον χώρο, τις δε μελέτες αυτών των εργασιών είχε δεσμευτεί να διεκπεραιώσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχοντας, όπως μας είχε πει τότε, την εξειδίκευση, δίνοντας μάλιστα προτεραιότητα έναντι άλλων υποθέσεων. Σε επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις μας για την πορεία σύνταξης των μελετών είχαμε διαβεβαιώσεις ότι προχωρούν, κάτι που στην πορεία όμως δεν επαληθεύθηκε.
Τον Ιούνιο του 2020, μόλις μας επετράπη από τις Υγειονομικές αρχές της χώρας να ξαναβάλουμε τα παιδιά να κολυμπήσουν μετά την πολύμηνη καραντίνα, ένα άλλο θέμα, για το οποίο είχαμε επίσης κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου νωρίτερα χωρίς να βρούμε άμεση ανταπόκριση, βρέθηκε μπροστά μας ανατρέποντας και πάλι όλο τον σχεδιασμό του συλλόγου ενόψει μάλιστα και των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Κατηγοριών. Αναφερόμαστε στη διαρροή στο φίλτρο της ανακύκλωσης, που δημιούργησε επιπρόσθετο πρόβλημα και στον ηλεκτρολογικό πίνακα του μηχανοστασίου, με αποτέλεσμα τη διακοπή των προπονήσεων όλων των τμημάτων του συλλόγου πλην της Αγωνιστικής ομάδας, μιας και η έναρξη των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Κατηγοριών ήταν χρονικά πολύ κοντά. Η βλάβη επιδιορθώθηκε μεν, καθυστερημένα δε μετά από συνεχόμενες οχλήσεις μας προς τους αρμοδίους του Δήμου και των υπηρεσιών.
Έτσι, λοιπόν, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου του 2020, χωρίς να έχει γίνει καμία σοβαρή επέμβαση στο κολυμβητήριο όλα αυτά τα χρόνια, έρχεται 10 λεπτά πριν αρχίσουν τα τμήματα του συλλόγου τις προπονήσεις τους ένα απλό χαρτί στην πόρτα του κολυμβητηρίου με μια στρογγυλή σφραγίδα του Δήμου χωρίς καν όνομα και υπογραφή να κόψει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των αθλητών, τη δυνατότητα εκμάθησης της κολύμβησης στα μικρά παιδιά, τη δυνατότητα ενήλικοι συμπολίτες μας να αθλούνται αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα υγείας και να αφήνει 10 εργαζόμενους με τις οικογένειές τους ξεκρέμαστους με αβέβαιο εργασιακό μέλλον.
Ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα, βρίσκεται σε συνεχόμενες και πολύωρες επαφές με φορείς και υπηρεσίες του Δήμου, με επικεφαλής και εκπροσώπους των αντιπολιτεύσεων, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Γιατί για εμάς, λύση με κλειστό κολυμβητήριο δεν είναι λύση.
Ευτυχώς όμως υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που πραγματικά ενδιαφέρονται και να βοηθήσουν και να βρουν λύση στο πρόβλημα. Ήδη με πρωτοβουλία μας βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον κ. Αποστολίδη, ιδιοκτήτη της εταιρείας RAYCAP και τους συνεργάτες του, η οποία RAYCAP είναι μέγας χορηγός του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας για τα επόμενα 3 χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις στο πλευρό σου ανθρώπους τέτοιου βεληνεκούς, ανθρώπους που εμπιστεύεσαι και κυρίως σε εμπιστεύονται.
Ευελπιστούμε να έχουμε θετικές εξελίξεις για τις οποίες και πάλι θα ενημερώσουμε τα μέλη μας και τους Δραμινούς πολίτες.
Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς-μέλη του Κ.Ο.Δ. για τη συγκινητική στάση τους απέναντι στους ανθρώπους του συλλόγου από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα και να τονίσουμε επίσης ότι δεν θα μπούμε στη διαδικασία ανταλλαγής επιστολών με κανέναν εκπρόσωπο είτε της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης. Προτιμούμε τον πολύτιμο χρόνο μας να τον διαθέσουμε για την επίλυση του προβλήματος. Άλλωστε δεν επιζητούμε ούτε δημοσιότητα ούτε έχουμε φιλοδοξίες να γίνουμε Δήμαρχοι, δημοτικοί ή εντεταλμένοι σύμβουλοι. Ο σκοπός μας είναι να κάνουμε τον Κολυμβητικό Όμιλο Δράμας πρότυπο συλλόγου στην Ελλάδα. Για αυτό παλεύουμε, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε.

Το Δ.Σ του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας

Ο Πρόεδρος
Μπανιώτης Χρήστος

Ο Γεν. Γραμματέας
Τοπχαναλής Βαγγέλης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ