Κονδύλι 600.000€ για το «Εθνικό»

0
8976

Παραμένουν τα ερωτηματικά για την εξέλιξη κατασκευής των κερκίδων.
Μιλούν στα «Χ» οι Γιάννης Καψημάλης και Αλέξανδρος Τσιαμπούσης.

Ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των υποδομών του Δημοτικού Σταδίου της Δράμας (πρώην Εθνικού) γίνεται με την εγκατάσταση νέου ταρτάν και βαλβίδων, αξίας 600.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ. Προχθές Τρίτη 21 Ιουλίου ο Δήμαρχος Δράμας με απόφασή του προχώρησε στην έγκριση της δαπάνης και τη δέσμευση πίστωσης 600.000 ευρώ για την κατασκευή του έργου.
Όπως ανέφερε στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Ιωάννης Καψημάλης, το κονδύλι για την υλοποίηση του έργου κατανέμεται στα έτη 2020 και 2021. Στο 2020 κατανέμονται 100.000 ευρώ, ενώ στο έτος 2021 το υπόλοιπο ποσό των 500.000 ευρώ. Ο κ. Καψημάλης σημείωσε, επίσης, ότι επίκειται η φάση της δημοπράτησης του έργου, το οποίο θα πρέπει να περάσει και από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας.
Στο πλαίσιο του έργου θα αλλαχθεί ο ελαστικός τάπητας έκτασης 6.500 τ.μ. που έχει φθαρεί από τη χρήση, θα γίνει επίσης νέα γραμμογράφηση, θα αντικατασταθούν οι βαλβίδες των αλμάτων μήκους και τριπλούν, όπως και η βαλβίδα του αθλήματος άλμα επί κοντώ, ενώ θα τοποθετηθεί καινούργιο στρώμα και θα γίνει προμήθεια στηλοβατών και πήχη για το ίδιο άθλημα. Η απόφαση ένταξης του έργου στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, η οποία υπογράφηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ανακοινώθηκε στις αρχές του 2020.
Το έργο είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου και αποτελεί αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη, ωστόσο παραπέμπει αναπόφευκτα και στο πρόβλημα της ανακατασκευής των κερκίδων στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης των υποδομών του Δημοτικού Σταδίου.
Για το θέμα αυτό, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Project Δράμα 2020 κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης σημείωσε χθες στα «Χ» ότι το έργο της ανακατασκευής ή του εκσυγχρονισμού του Δημοτικού Σταδίου είναι ένα θέμα που ξεκίνησε να δρομολογείται εδώ και ενάμιση χρόνο, εξηγώντας: «Η αναβάθμιση του αθλητικού χώρου είναι απαραίτητη, αλλά δεν υπάρχει ταυτόχρονα η δυνατότητα φιλοξενίας αγώνων λόγω του προβλήματος των κερκίδων. Σκεφτείτε, δηλαδή, έναν όμορφο και αναβαθμισμένο αγωνιστικό χώρο και δίπλα το θέαμα με τις κερκίδες, τις οποίες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει ο κόσμος λόγω της κατάστασής τους. Η μελέτη για τις κερκίδες που είχε γίνει δωρεά από τον κ. Θεοδωρίδη, εξ όσων γνωρίζω, είναι ολοκληρωμένη για τη φάση που χρειαζόμαστε. Όμως, για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί το έργο, θα έπρεπε αυτή η μελέτη να υποβληθεί σε πρώτη φάση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για να δώσει την έγκρισή της. Σε επόμενο στάδιο και αφού ολοκληρωθεί αυτή η φάση, θα πάμε στην διαδικασία της δημοπράτησης.
Αυτό που επικαλείται ο κ. Μαμσάκος σήμερα, ότι δεν έχουμε ολοκληρωμένη την μελέτη γιατί δεν έχουμε τεύχη δημοπράτησης, ή ακόμη και αυτά που επικαλείται για τον προϋπολογισμό του έργου δεν ισχύουν. Αυτό γιατί δεν έχουν γίνει τα πρώτα βήματα για να πάρει ο δήμος την έγκριση της ΓΓΑ για τη μελέτη. Εικάζω ότι η μελέτη δεν έχει σταλεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για να λάβει την έγκρισή της. Αυτό έχει σχέση και με τον προϋπολογισμό του έργου και με το πότε θα καταρτιστούν τα τεύχη δημοπράτησης. Το μελετητικό έργο των τευχών δημοπράτησης εντασσόταν μέσα στη δωρεά του κ. Θεοδωρίδη. Ωστόσο, τα τεύχη δημοπράτησης για να ολοκληρωθούν, θα πρέπει πρώτα να υπάρχει η έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού καθώς και η χρηματοδότηση.
Η Δημοτική Αρχή είπε ότι έχουν εξασφαλιστεί 650.000 ευρώ για το έργο. Πού είναι αυτά τα χρήματα; Πού είναι πιστωμένη αυτή η χρηματοδότηση; Μιλούμε δηλαδή για άλλη μια ιστορία στην οποία ο Δήμαρχος μας κορόιδεψε λέγοντας πράγματα που δεν ισχύουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!