Κωνσταντίνος Μπλούχος: Σε τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο Κ. Μπλούχος για την Καταπολέμηση του Καρκίνου που διοργανώθηκε από την Ειδική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου

0
1864

Ο βουλευτής Δράμας κος Κωνσταντίνος Μπλούχος, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, συμμετείχε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, σε διαδικτυακή συνεδρίαση με θέμα: «Ευρωπαϊκό σχέδιο Καταπολέμησης του καρκίνου που διοργανώθηκε από την Ειδική Επιτροπή Καταπολέμησης του Καρκίνου τού Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (BECA)». Στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων με τα υπόλοιπα εθνικά Kοινοβούλια ο κ. Μπλούχος υποστήριξε ότι είναι αναγκαίο η ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών μηχανισμών να στοχεύει στην απελευθέρωση της επιστημονικής γνώσης.
Σύμφωνα με τις δημόσιες δηλώσεις του σχετικά με τη συνάντηση προκύπτει ότι, «εμφαντικά τόνισε τόσο την ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης του τομέα της πρόληψης, όσο και της ολιστικής προσέγγισης του ασθενούς, η οποία τίθεται υπό διακινδύνευση κυρίως λόγω της υπερεξειδίκευσης της επιστήμης».
Αναφέρθηκε, παράλληλα και στην πρόσφατη ενίσχυση του ΕΣΥ και στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης Δημόσιας Υγείας 2021-2025, το οποίο περιλαμβάνει επιχειρησιακούς στόχους όσον αφορά το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου σε καρκίνους όπως του τραχήλου της μήτρας, του μαστού, του παχέος εντέρου, του προστάτη, αλλά δίνει και ιδιαίτερη βαρύτητα στην παροχή υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας.
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο Βουλευτής, επεσήμανε το εξής: «Η Ευρώπη και όλοι όσοι ασχολούμαστε στον τομέα της υγείας πρέπει να νοιώθουμε καταδικασμένοι να επιτυγχάνουμε. Ο καρκίνος νικιέται.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ