Κοσμοσυρροή στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

1
951

Εκατοντάδες γονείς με τα παιδιά τους απόλαυσαν και πάλι την έλευση του Αη Βασίλη με τρένο


Πραγματική κοσμοσυρροή προκάλεσε η έλευση του Αη Βασίλη στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Το δρώμενο που διοργανώνει ο “ΜΕΑΣ Ήφαιστος” επανήλθε μετά από μια περίπου δεκαετία παύσης και όπως αποδείχθηκε από την προσέλευση του κόσμου ήταν κάτι που περίμεναν με λαχτάρα οι συμπολίτες μας και περισσότερο τα μικρά παιδιά που το χάρηκαν με την ψυχή τους.
Εκατοντάδες γονείς συνόδεψαν τα παιδιά τους στην έλευση του Αη Βασίλη. Εδώ και πολλά χρόνια φθάνει με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο στην Δράμα και βέβαια ανταμείφθηκαν για αυτό, όπως φαίνεται και στο οπτικό υλικό που παραχώρησε ο σύλλογος του «Ηφαίστου» στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας.
Οι άνθρωποι του Ηφαίστου ανέμεναν ότι η προσέλευση θα είναι μεγάλη, μετά από τόσα χρόνια παύσης του δημοφιλούς αυτού δρώμενου αλλά μάλλον δεν είχαν αντιληφθεί ούτε αυτοί την κοσμοσυρροή που τελικά θα υπάρξει στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας. Τα δώρα του Αη Βασίλη και το γιορτινό κλίμα μοίρασαν χαμόγελα στα παιδιά και ικανοποίηση στους γονείς τους, αλλά αποδείχθηκε πως θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον άλλα τόσα, για να μην φύγει κανένα παιδάκι με άδεια χέρια. Ωστόσο η επαναφορά του δρώμενου από τον σύλλογο του Ηφαίστου, με τις δυσκολίες που προέκυψαν στην πορεία, μόνο ως απόλυτα επιτυχημένη θα μπορούσε να θεωρηθεί και όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παναγιώτης Μακρόπουλος, το δρώμενο αυτό θα επαναλαμβάνεται από εδώ και πέρα κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από τα σιδηροδρομικά μέσα που θα έχει ο σύλλογος κάθε φορά στη διάθεσή του για την έλευση του Αη Βασίλη.
«Ο κόσμος που ήρθε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας, για να υποδεχθεί τον Αη Βασίλη, ήταν πραγματικά πολύς και η όλη διοργάνωση ήταν πολύ επιτυχημένη, παρότι αντιμετωπίσαμε πολύ σοβαρά προβλήματα για να βρούμε ένα όχημα του Σιδηροδρόμου που θα χρησιμοποιούνταν στην έλευση του Αη Βασίλη. Τελικά αφού δεν μπορέσαμε να κινήσουμε την ατμομηχανή με όχημα Unimog, μας διατέθηκε από τον ΟΣΕ μια «Ρεγκαλέζα», ένα όχημα εργασιών των γραμμών. Η αλήθεια είναι ότι όλοι είχαμε συνηθίσει στην ιδέα της έλευσης του Αη Βασίλη με ατμομηχανή τόσα χρόνια και όταν καταλάβαμε ότι δεν θα μπορέσουμε να την χρησιμοποιήσουμε απογοητευτήκαμε. Όμως από το αποτέλεσμα κατά την ημέρα της εκδήλωσης καταλάβαμε όλοι ότι τελικά δε μετράει τι είδους μηχάνημα θα φέρει τον Αη Βασίλη, αλλά το πως θα στηθεί και πως θα διεξαχθεί η εκδήλωση. Τα πρόσωπα των παιδιών και των μεγαλύτερων και τα χαμόγελά τους έδειξαν ότι το αποτέλεσμα τους ικανοποίησε. Σε ό,τι αφορά τα δωράκια του Αη Βασίλη, εμείς σαν σύλλογος διαθέσαμε 500 σακουλάκια. Τελικά συνειδητοποιήσαμε ότι θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 300 ακόμη δωράκια για να πάρουν όλα τα παιδάκια. Η έλευση του Αη Βασίλη με τρένο ήταν από την αρχή μια πανελλήνια πρωτοτυπία. Σκοπεύουμε να το συνεχίσουμε λοιπόν όποιες δυσκολίες και αν έχουμε στο μέλλον» τόνισε ο πρόεδρος του Ηφαίστου.

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!