Κυριάκος Χαρακίδης: «Ξέρουμε να διεκδικούμε. Θα πάμε τη Δράμα μπροστά»

0
1648

– Έγινε η ανακοίνωση των πρώτων 135 υποψηφίων συμβούλων από την παράταξη «Πόλη+ Ζωή»
– Οι 10 άμεσες παρεμβάσεις για έναν καθαρό, όμορφο και ασφαλή δήμο


 

 

Στην πρώτη μαζική παρουσίαση υποψηφίων προχώρησε το πρωί της Κυριακής η δημοτική παράταξη «Πόλη + Ζωή» ανακοινώνοντας 135 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου της Δράμας. Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης, φανερά συγκινημένος από τη μεγάλη προσέλευση κόσμου, πραγματοποίησε ομιλία παρουσιάζοντας σημεία του προγράμματος της παράταξης. Προηγήθηκε παρουσίαση οπτικού υλικού του έργου που πραγματοποιήθηκε στην τριετή θητεία της παράταξης Πόλη + Ζωή όταν αυτή ήταν Δημοτική Αρχή την περίοδο 2012 έως 2014.
Αρχίζοντας την ομιλία του τόνισε: «Είμαστε πάλι όλοι εδώ παρέα σε ένα δρόμο ι μαζί για να δώσουμε έναν αγώνα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο» Συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε εδώ για να δώσουμε ένα αγώνα και για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται εδώ. Είναι μια μέρα ξεχωριστή για την παράταξη και για εμένα. Για όλες τις Δραμινές και τους Δραμινούς. Αυτή η παράταξη έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει έργο. Μπορεί να πάει τη Δράμα μπροστά γιατί ξέρει να δουλεύει. Ξέρει να πετυχαίνει. Ξέρει αυτό που θέλουν οι Δραμινοί. Έχει όραμα και δίνει ελπίδα. Το όραμα της παράταξής μας είναι το όραμα που περνάτε σε εμάς».
Συνεχίζοντας ο κ. Χαρακίδης ανέφερε: «Eίμαστε εδώ σήμερα και χαιρόμαστε που είναι κοντά μας όλος αυτός ο κόσμος. Πρέπει να δηλώσω ότι είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί μετά από τόσες εκλογικές αναμετρήσεις είσαστε εδώ μαζί μας. Σήμερα γίνεται εδώ το αδιαχώρητο και αυτό μας δίνει την ελπίδα ότι όλοι μαζί μπορούμε να πάμε τη Δράμα μας μπροστά. ¨Όλοι μαζί θέλουμε να δημιουργήσουμε τη Δράμα του μέλλοντος. Μια Δράμα όμορφη, καθαρή και χωρίς κυκλοφοριακή συμφόρηση. Μια Δράμα με κοινωνική αλληλεγγύη. Μια Δράμα όπου όλοι οι πολίτες θα νοιώθουν ασφαλείς και θα απολαμβάνουν μια εξαιρετική ποιότητα ζωής».
Ο Κυριάκος Χαρακίδης είπε ότι η ομάδα των 135 υποψηφίων και οι υπόλοιποι που θα ανακοινωθούν μέχρι 31 Αυγούστου δεσμεύονται να δώσουν έναν αγώνα τίμιο, χωρίς συκοφαντίες και λασπολογίες. Δεσμεύεται για έναν αγώνα χωρίς εντάσεις αλλά με προτάσεις, τόνισε. Είπε επίσης ότι: «Aυτό τον αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε μόνο ενωμένοι και όλοι μαζί. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την πρώτη Κυριακή και αν χρειαστεί ακόμη περισσότερο και τη δεύτερη Κυριακή».
Ο ίδιος είπε ότι όταν ξεκίνησε τα ψηφοδέλτια της παράταξης βρέθηκε σε ένα πολύ μεγάλο δίλημμα και τελικά επέλεξε να γίνει ένα ψηφοδέλτιο συμμετοχικό με πολλά νέα άτομα και με έντονη γυναικεία παρουσία. Εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί στην παρουσίαση ανακοινώθηκαν σχεδόν 50 γυναίκες υποψήφιες δημοτικές σύμβουλοι. Είπε ότι κριτήριο για την ένταξη των υποψηφίων ήταν να έχουν διακριθεί στην δουλειά τους, να είναι από όλους τους κομματικούς χώρους και τις ηλικίες αλλά και να είναι έτοιμοι να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν σκληρά. Να έχουν όραμα και υλοποιήσιμες ιδέες.
Στην διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Χαρακίδης μίλησε για τα έργα της παράταξης Πόλη + Ζωή κατα τη διάρκεια της σύντομης παρουσίας της ως Δημοτική αρχή. Μίλησε για το ΚΗΦΗ, το κέντρο σίτισης απόρων, τον παιδικό σταθμό Ν. Κρώμνης, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, την ανακαίνιση του παλιού Δημαρχείου, το φουσκωτό προπονητήριο, την Ανάπλαση των οδών πέριξ του πάρκου κυπρίων αγωνιστών, την βελτίωση του δρόμου Δράμας Σιδηρονέρου Δασικού χωριού, τα νέα δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης και σύνδεσης με τον βιολογικό καθαρισμό, την μείωση δημοτικών τελών και τιμολογίων νερού, την μείωση τιμολογίων νερού σε νέα ζευγάρια, τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου, το προγράμμα τηλειατρικής σε απομακρυσμένα χωριά και πολλά ακόμη.
Ο κ. Χαρακίδης λίγο πριν τη παρουσίαση των υποψηφίων αναφέρθηκε σε κάποια από τα μεγάλα έργα τα οποία σχεδιάζει η παράταξη Πόλη +Ζωή και τα οποία θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά της που θα κυκλοφορήσει από αρχές Σεπτεμβρίου. Μίλησε για το σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης της νότιας πόλης από το χείμαρρο της Καλλιφύτου και δυτικά. Την πολεοδόμηση των λαχανοκήπων. Από τη γέφυρα Ζώνκε μέχρι την γέφυρα του Αρκαδικού και την ανάπλαση της πλατείας Ταξιαρχίας. Μίλησε για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, τη οδού Εθνικής Αμύνης και του Δημοτικού Κήπου με την προμελέτη που έχει κάνει η raycap, με εμπλουτισμένο σχεδιασμό και σε συνεργασία με τους μελετητές για να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μίλησε για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Ανδρικάκη και την ανάδειξη της παλιάς πόλης και του παλιού ρολογιού. Αναφέρθηκε στο σχέδιο ανάπλασης του βορείου τμήματος της 19ης Μαΐου μέχρι την οδό Αντιγόνου. Μίλησε για το σχέδιο δημιουργίας της πλατείας δικαστηρίων. Μίλησε για την κατασκευή δυο πολυώροφων πάρκινγκ και είπε ότι αυτό είναι πρώτη προτεραιότητα ενώ μίλησε και για την αναγκαιότητα ενός χώρου στάθμευσης βαρέων οχημάτων και λεωφορείων. Ανέφερε τον σχεδιασμό για την ανάδειξη του υδάτινου στοιχείου της πόλης αλλά και το σχέδιο για την ολοκλήρωση της αντικατάστασης όλου του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο Δράμας. Επίσης δεσμεύτηκε για την κατασκευή ενός κλειστού και ενός ανοικτού θεάτρου.
Ακόμη ανέφερε δέκα άμεσες παρεμβάσεις για ένα καθαρό, όμορφο και ασφαλή δήμο λέγοντας ότι θα γίνει άμεση αποκατάσταση των οδοστρωμάτων μέσα στην πόλη και συντήρηση του οδικού δικτύου. Είπε ότι θα γίνει άμεση αναβάθμιση του Δημοτικού Κήπου, του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας και όλων των πάρκων και χώρων αναψυχής της πόλης και των κοινοτήτων. Τόνισε ότι θα γίνει άμεσα διαδικασία για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, στο τμήμα πρασίνου, στο διοικητικό προσωπικό και στη ΔΕΥΑΔ. Είπε ότι θα γίνει πλακόστρωση όλων των τσιμεντοστρωμένων δρόμων και στενοσόκακων της παλιάς πόλης. Σημείωσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για ασφαλή σχολεία με έκδοση πιστοποιητικών πυροπροστασίας και ελέγχου αντισεισμικότητας και θα γίνει κατασκευή ραμπών και τουαλετών ΑμεΑ. Και συνέχιση του προγράμματος φωτοβολταϊκών στις στέγες. Μίλησε για την λειτουργία δημοτικού ιατρείου με επικέντρωση στην συστηματική πρόληψη. Αναφέρθηκε στην υλοποίηση προγράμματος κοινωνικής κατοικίας και λειτουργία ΚΗΦΗ στον Ξηροπόταμο και στη Χωριστή. Είπε ότι θα γίνει αναβάθμιση της Ονειρούπολης και θα δημιουργηθεί μια νέα μεγάλη καλοκαιρινή φεστιβαλική εκδήλωση με στόχο η Δράμα να έχει τέσσερις τουλάχιστον μεγάλες γιορτές το χρόνο. Μία ανά εποχή με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη. Ακόμη δεσμεύτηκε για δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων και βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης του κυνοκομείου. Επίσης μίλησε για την πρόθεση της παράταξης Πόλη+Ζωή για αλλαγή ονόματος του Δήμου Δράμας, από “Δήμος Δράμας” σε “Δήμος Δραμινών” κάτι που θα γίνει μετά από διαβούλευση. “Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Ξέρουμε να διεκδικούμε. Θα πάμε τη Δράμα μπροστά” τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Χαρακίδης.

 

 

Ακολούθως παρουσιάστηκαν οι 135 υποψήφιοι που ανακοίνωσε η παράταξη «Πόλη + Ζωή» οι οποίοι είναι ανά κοινότητα:

Δημοτική Κοινότητα Καλού Αγρού
1. Καραγκιόζης Ζήσης – Ιδ. Υπάλληλος
2. Μανώλα Λαμπρινή – Συνταξιούχος
3. Μποδοσόγλου Νικόλαος – Ιδ. Υπάλληλος
4. Παυλίδης Ευστράτιος – Ιδ. Υπάλληλος
5. Σταματιάδου Σοφία – Νοσηλεύτρια

Δημοτική Κοινότητα Καλλιφύτου
1. Γονιάδης Χαράλαμπος – Ιδ. Υπάλληλος
2. Κωνσταντινίδης Δημήτριος – Ιδ. Υπάλληλος
3. Παπαδόπουλος Πρόδρομος – Συνταξιούχος Αστυνομικός
Δημοτική Κοινότητα Κουδουνίων
1. Θεοδωρίδου Αθηνά – Μουσικός

Δημοτική Κοινότητα Μακρυπλαγίου
1. Μιχαηλίδης Νικόλαος – Αστυνομικός

Δημοτική Κοινότητα Μαυρόβατου
1. Αλεξανδρίδης Δημήτριος – Συνταξιούχος
2. Κοσμίδης Κώστας – Συνταξιούχος

Δημοτική Κοινότητα Μικροχωρίου
1. Κυριακίδου Βασιλική – Ιδ. Υπάλληλος
2. Κυριακίδης Ελευθέριος – Μηχανικός Αυτοκινήτων
3. Παϊραμίδης Σωκράτης – Συνταξιούχος
4. Τσοκαταρίδης Στυλιανός – Ιδ. Υπάλληλος
5. Χιντζίδης Νικόλαος – Ελεύθερος Επαγγελματίας – Γυψοσανιδάς
6. Καρακαζίδου Ελένη –

Δημοτική Κοινότητα Μοναστηρακίου
1. Τερζής Χρήστος – Ιδ. Υπάλληλος
2. Κιάκος Βασίλειος – Δημ. Υπάλληλος
3. Ζήρδα Μαρία –
4. Θεοδωρίδου Σαμαρά Μαρία – – Ελ. Επαγγελματίας Αισθητικός

Δημοτική Κοινότητα Μυλοποτάμου
1. Παντελίδου Ελένη – Συνταξιούχος
2. Μουρατίδου Δήμητρα – Ιδ. Υπάλληλος
3. Κογιμτζίδης Χρήστος – Συνταξιούχος

Δημοτική Κοινότητα Νικοτσάρας
1. Τσιτσάκης Χρήστος – Δημ. Υπάλληλος
2. Τσαγκουρίδης Μάξιμος – Ελεύθερος Επαγγελματίας

Δημοτική Κοινότητα Ξηροποτάμου
1. Βούλτσιος Δημήτριος – Αστυνομικός
2. Γκαγκάνης Ιωάννης – Μουσικός
3. Ζεμαδάνη Χρύσα – Ιδ. Υπάλληλος
4. Κιουμουρτζής Ανδρέας – Λατομείο Μάρμαρα
5. Μανδρατζής Άρης – Αγρότης
6. Πάνος Αλέξανδρος – Ελεύθερος Επαγγελματίας
7. Πινδώνη Δάφνη – Βοηθός Ζαχαροπλάστη
8. Πιπιλόζη Αναστασία – Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
9. Πούλα Κυριακή -Βοηθός Αισθητικού
10. Χαρίσκος Άγγελος – Εκπαιδευτικός
11. Χαρίσκος Νικόλαος – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Δημοτική Κοινότητα Σιδηρονέρου
1. Γραμματικού Κυριακή – Δασεργάτης
2. Καλαϊτζίδης Βαρύτιμος – Κτηνοτρόφος -Υλοτόμος
3. Καλατσίδης Αναστάσιος – Γεωπόνος –Κτηνοτρόφος
4. Πετρίδης Χρήστος – Υλοτόμος
Δημοτική Κοινότητα Σκαλωτής
1. Καλαντίδης Ιωάννης – Κτηνοτρόφος-Υλοτόμος
2. Πασχαλίδου Μαρία – Ιδ. Υπάλληλος

Δημοτική Κοινότητα Χωριστής
1. Αντωνιάδου Καλλιόπη – Άνεργη
2. Αραμπατζής Αθανάσιος – Ιδ. Υπάλληλος
3. Βασιλειάδου Χριστίνα – Ειδικός Εμπορικών Επιχειρήσεων
4. Γραντζάκης Σταύρος – Ελ.Επαγγελματίας
5. Δαβίτης Αρεταίος – Συμβασιούχος Πυροσβέστης
6. Ζωγραφίδου Δήμητρα – Εκπαιδευτικός σε Φροντιστήριο ΜέσηςΕκπαίδευσης
7. Ιωσηφίδου Αγλαία – Λιμενικός
8. Κεχαγιά Χριστίνα – Ελ. Επαγγελματίας
9. Κουμαράπης Θεόδωρος – Αστυνομικός
10. Παπαθεοδώρου Ελπίδα – Τεχνολόγος Γεωπόνος
11. Φραγγόπουλος Ιωάννης – Γεωργοκτηνοτρόφος

Δημοτική Κοινότητα Δράμας
1. Γεωργιάδης Δημήτριος – Αστυνομικός
2. Γεωργιάδου Πηνελόπη – Ιδ. Υπάλληλος
3. Γεωργιάδου Ελισάβετ – Οικιακά
4. Δημόπουλου Βιβή – Άνεργη
5. Ιορδάνογλου Μαρία – Δημοτική Υπάλληλος
6. Ιωάννου Βασιλική – Υλοτόμος
7. Μαραπίδου Μαργαρίτα – Συνταξιούχος
8. Μπορμπότση Ευτέρπη – Νοσηλεύτρια
9. Μωυσίδου Κυράνθη – Οικιακά
10. Νταβίτοβα Ξένια – Ιδ. Υπάλληλος
11. Παρχαρίδης Θεόδωρος – Δημοτικός Υπαλληλος
12. Παυλίδης Χαράλαμπος – Αστυνομικός
13. Παυλίδης Χρήστος – Ιδ. Υπάλληλος
14. Συμεωνάκης Παρασκευάς – Συνταξιούχος
15. Τζιβελεκίδου Μαγδαληνή – Στρατιωτικός
16. Τσακίρη Ηλιάνα – Απόφοιτος Λυκείου
17. Χεβιασβίλη Μαριάμη – Ιδ. Υπάλληλος

Οι υποψήφιοι για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας:
1. Αργυριάδης Κωνσταντίνος – Δασικός Υπάλληλος
2. Αβραμίδου Αγάπη – Οικιακά
3. Αθανασιάδης Μιλτιάδης – Φροντιστής Δόξα Δράμας
4. Αμαξόπουλος Κώνσταντίνος – Εξωτερικός Συνεργάτης της ΔΕΔΔΗΕ
5. Αργύρογλου Γεωργία – Ιδ. Υπάλληλος
6. Αρνής Νικόλαος – Ιδ. Υπάλληλος
7. Αρσένογλου Αβραάμ – Ελ. Επαγγελματίας
8. Βασιλειάδης Χαράλαμπος – Αξιωματικός εν αποστρατεία
9. Βρασκίδης Στυλιανός – Ιδ. Υπάλληλος
10. Γαβρά Δέσποινα – Νοσηλεύτρια
11. Γαμβρέλη-Μεταξά Ελένη – Ρευματολόγος – Ανοσολόγος
12. Γάκης Ανέστης – Πωλητής
13. Γεωργιάδης Κωνσταντίνος – Υλοτόμος
14. Γεωργιάδης Παναγιώτης – Δημοσιογράφος
15. Δερβενιώτης Αλέξανδρος – Ιδ. Υπάλληλος
16. Δεμιρτζόγλου Ιωάννης – Επαγγελματίας
17. Ετόγλου Ευστάθιος – Ελ.Επαγγελματίας
18. Ευθυμιάδης Ιωακείμ – Δικαστικός Υπάλληλος
19. Θεοδωρίδης Μιχαήλ – Χειριστής Γερανού
20. Ιωαννίδης Ανέστης – Επαγγελματίας Οδηγός
21. Ιωαννίδης Κωνσταντίνος – Συνταξιούχος ΑΜΜΕΑ -Πρώην Ιδ. Υπάλληλος – Πωλητής-Ηλεκτρονικός
22. Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος – Αρχιτέκτονας Μηχανικός
23. Καλαντίδης Χαράλαμπος – Αστυνομικός
24. Καλλιονίδης Στυλιανός – Φωτογράφος
25. Κάππας Αθανάσιος – Πολιτικός Μηχανικός & Συγκοινωνιολόγος
26. Καραγιαννίδου Ευαγγελία – Δημόσιος Υπάλληλος
27. Κέδογλου Κωνσταντίνος – Λογιστής-Φοροτεχνικός
28. Κιοσσέ Μιχαηλίδου Μαρία – Ελ. Επαγγελματίας
29. Κουμπρόγλου Αλέξανδρος – Ιδ. Υπάλληλος
30. Κούσογλου Ηλίας – Ελ. Επαγγελματίας
31. Κυσσίδου Χρυσούλα – Μαγείρισσα
32. Κωνσταντινίδης Δημήτριος – Ελ. Επαγγελματίας
33. Λουκάογλου Πέτρος – Συνταξιούχος
34. Μαργαριτόπουλος Δημήτρης – Επιχειρηματίας
35. Μασκαλίδης Χάρης – Σερβιτόρος – Barista
36. Μελισσινός Στυλιανός – Υποστράτηγος εν αποστρατεία
37. Μήτρου Αθανασία – Ιδιωτική Υπάλληλος
38. Μλεκάνης Μιχάλης – Διδάκτωρ Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ – ΔημοτικόςΣύμβουλος -Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός – πρώην Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας
39. Μπαϊρακτάρης Κωνσταντίνος – Πρόεδρος του Σωματείου Χειριστών, Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
40. Μπαντής Χρήστος Φοιτητής – Ποδοσφαιριστής
41. Μυστακίδης Ιωάννης – Συνταξιούχος – Καθ.Φυσικής Αγωγής
42. Νικολαΐδης Φώτιος – Ασφαλιστικός Πράκτορας
43. Ντινάκης Πέτρος – Εισαγωγές – Eμπόριο πλακάκια -Είδη Υγιεινής και Οικοδομικά υλικά
44. Παντούδης Ιωάννης – Ιδ.Υπάλληλος
45. Παπαδόπουλος Πασχάλης – Ηλεκτρολόγος
46. Παπαδόπουλος Αθανάσιος – Συνταξιούχος
47. Παρμαξίδης Ζαχαρίας – Ιδ.Υπάλληλος
48. Παυλίδης Κωνσταντίνος – Ιδ. Υπάλληλος – ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ
49. Σαββίδης Σάββας – Μηχ.Αυτοκινήτων
50. Σαλονικίδου Κυριακή – Τραπεζικός Υπάλληλος
51. Σαραφίδου-Φίτσιου Παρασκευή – Συνταξιούχος
52. Σιδερά Χρυσή – Καθ. Φυσικής Aγωγής
53. Συμεωνίδου Παναγιώτα – Πολιτικός Μηχανικός
54. Τάσιου Δημήτρης – Ιχθυέμπορος
55. Τάσκα Δέσποινα – Ιδ. Υπάλληλος
56. Τζιρίτης Παναγιώτης – Ελ. Επαγγελματίας
57. Τουτουεάνου Νικολέτα – Ιδ. Υπάλληλος
58. Τσακαλίδης Νίκος – Επιχειρηματίας
59. Τσαλικίδου-Δασκάλου Αθανασία – Ιδ.Υπάλληλος – Γεωπόνος – Διαχειρίστρια e-shop fytodiakosmisi
60. Τσενεκίδου Δήμητρα -Οικιακά
61. Τσιβκίνογλου Αναστάσιος – Απόστρατος Αξιωματικός
62. Τσιβελεκίδου Έλισσάβετ – Οικιακά
63. Χατζηδημητριάδης Στυλιανός – Οδικές Μεταφορές – Εμπόριο Ξυλείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!