Μέχρι 31 Ιουλίου η υποβολή συμμετοχών στον 6ο φωτογραφικό διαγωνισμό της ΚΥΚΛΩΨ

0
872

Έως και τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 θα γίνονται δεκτές οι συμμετοχές για τον 6ο φωτογραφικό διαγωνισμό της ΚΥΚΛΩΨ με τίτλο: «Φως και σκιά». H AMKE ΚΥΚΛΩΨ, με έδρα τη Δράμα όπως είναι γνωστό έχει στους στόχους της την ανάδειξη της φωτογραφικής τέχνης. Με τον 6ο φωτογραφικό διαγωνισμό της ΚΥΚΛΩΨ το πεδίο φωτογράφησης διευρύνεται από τοπικό σε εθνικό, από την πόλη της Δράμας και την περιοχή της σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο.
Από όποιο μέρος της Ελλάδας και εάν επιλέξουν να καταθέσουν τις οπτικές τους προτάσεις οι διαγωνιζόμενοι και με όποια θεματική (λ.χ. προσωπογραφία, αρχιτεκτονική, δρόμου, θαλασσογραφία, τοπίο, νεκρή φύση) θα πρέπει να θυμούνται ότι η σκόπιμη, δημιουργική χρήση του φωτός και της σκιάς είναι το θέμα του διαγωνισμού.
Όπως ανακοίνωσε η ΚΥΚΛΩΨ, η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλα τα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Εξαιρούνται τα μέλη του Δ.Σ. και των Επιτροπών της ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ, της Οργανωτικής και της Κριτικής Επιτροπής και συγγενείς α’ βαθμού των παραπάνω.
Στον διαγωνισμό ο κάθε διαγωνιζόμενος θα συμμετέχει με την αποστολή έως τριών φωτογραφιών. Οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν οφείλουν να έχουν ληφθεί μετά την ημερομηνία προκήρυξης του διαγωνισμού (18.9.2022) και μέχρι την παραμονή της ημερομηνίας λήξης του διαγωνισμού (30.07.2023). Οι φωτογραφίες έως την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του, δεν θα πρέπει να έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο. Οι διαγωνιζόμενοι θα υποβάλουν τις συμμετοχές τους ψηφιακά. Συμμετοχές γίνονται δεκτές έως και τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023, ενώ θα υπάρξουν τρία χρηματικά βραβεία.
Οι φωτογραφίες κάθε διαγωνιζόμενου θα περιέχονται σε ψηφιακή μορφή (μορφότυπο .jpg). Η κάθε φωτογραφία θα έχει το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου με την κατάληξη αύξοντος αριθμού (01,02,03). Οι φωτογραφίες θα τοποθετηθούν από τον διαγωνιζόμενο σε φάκελο με το ονοματεπώνυμό του. Ο φάκελος θα πρέπει να αποσταλεί μέσω διαδικτύου στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: cyclops.amke@gmail.com έως την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023. Λόγω αυξημένης χωρητικότητας ο διαγωνιζόμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει online εφαρμογές που παρέχουν υπηρεσίες για τη μεταφορά μεγάλων αρχείων γρήγορα και δωρεάν. Με την αποστολή των φωτογραφιών στην παραπάνω διεύθυνση ο διαγωνιζόμενος θα λαμβάνει επιβεβαίωση της παραλαβής των φωτογραφιών και έγκυρης συμμετοχής.
Υποχρέωση του διαγωνιζόμενου είναι η αποστολή μαζί με τις φωτογραφίες συνοδευτικού αρχείου κειμένου (word) στο οποίο θα περιέχονται:
• το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου
• τα στοιχεία επικοινωνίας του
• τίτλος ή συνοδευτικές λεζάντες των φωτογραφιών (προαιρετικά)
Οι φωτογραφίες μπορεί να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες, σε ανάλυση η οποία στη μεγαλύτερη διάσταση της φωτογραφίας θα είναι τουλάχιστον 3000px.
Επιτρέπεται ελαφρά επεξεργασία στον τομέα της φωτεινότητας, του κοντράστ, η μετατροπή έγχρωμης φωτογραφίας σε ασπρόμαυρη, η κατάτμηση (crop) της πρωτότυπης, και όλες γενικά οι επεμβάσεις που μπορούν κατ’ αντιστοιχία να γίνουν και στον σκοτεινό θάλαμο.
Δεν επιτρέπεται το μοντάζ (σύνθεση), η συνένωση φωτογραφιών, η προσθήκη ψηφιακής κορνίζας και υπογραφής (watermark), η αφαίρεση, η προσθήκη στοιχείων της εικόνας και ο μερικός αποχρωματισμός (τμήματος ή στοιχείου) της εικόνας και οποιαδήποτε τοπική επεξεργασία. Η μη τήρηση των παραπάνω αποτελεί λόγο αποκλεισμού. Όλες οι φωτογραφίες των συμμετεχόντων θα παρουσιαστούν ψηφιακά στην ιστοσελίδα της ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ.
Οι τρεις φωτογραφίες που θα λάβουν την υψηλότερη βαθμολογία από την Κριτική Επιτροπή θα ανακοινωθούν και θα τιμηθούν από την ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου 2023, στην οποία οι νικητές θα παραλάβουν τα χρηματικά βραβεία.
Η ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ θα ενισχύσει τους δημιουργούς των τριών φωτογραφιών που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία με τρία διαφορετικά χρηματικά βραβεία, τα οποία θα είναι: 1ο βραβείο: 3.000€, 2ο βραβείο: 2.000€ και 3ο βραβείο: 1.000€.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!