Λειτουργία διθέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου στον Ξηροπόταμο

Θα φιλοξενήσει 50 νήπια και έχει προϋπολογισμό 1.110.000 ευρώ

0
2268

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας η σύναψη προγραμματικής συμφωνίας με την Περιφέρεια ΑΜΘ για την κατασκευή του διθέσιου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ξηροποτάμου για την φιλοξενία 50 νηπίων με προϋπολογισμό 1.110.000 ευρώ.

Για την ανέγερση του κτηρίου του Νηπιαγωγείου Ξηροποτάμου τροποποιήθηκε το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο Ξηροποτάμου και έγινε αλλαγή χρήσης ενώ καθορίστηκαν οι όροι δόμησης του οικοπέδου στο οποίο θα κατασκευασθεί και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Κοινότητας Ξηροποτάμου.
Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στον Δήμο Δράμας, για το ίδιο θέμα, στο πλαίσιο της έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης με την ΠΑΜΘ, η κατασκευή του Νηπιαγωγείου Ξηροποτάμου θα επιλύσει μια σειρά από σημαντικά προβλήματα που υφίστανται σήμερα, εξαιτίας της συστέγασης του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου, στη Δημοτική κοινότητα Ξηροποτάμου του δήμου Δράμας, θα βελτιώσει δηλαδή ουσιαστικά την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μικρών μαθητών του Νηπιαγωγείου Ξηροποτάμου αλλά και αυτών του Δημοτικού Σχολείου Ξηροποτάμου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στη Δημοτική Κοινότητα Ξηροποτάμου (πληθυσμού 3.000 κατοίκων), τα τελευταία έτη, σημειώνεται μια σταθερά αυξητική τάση στον αριθμό των νηπίων που εγγράφονται για σχολική φοίτηση. Μάλιστα η αναγκαιότητα κατασκευής του Νηπιαγωγείου Ξηροποτάμου, σύμφωνα με τους κανόνες επιλεξιμότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη», τεκμηριώνεται από τα σχετικά έγγραφα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ.
Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του Έργου της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου εκατόν δέκα χιλιάδων (1.110.000,00) Ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., εργολαβικού οφέλους, αναθεωρήσεων και απροβλέπτων.
Το κτήριο του Νηπιαγωγείου συνολικού εμβαδού με τον ημιυπαίθριο χώρο 514,80 μ2 (κτίριο 457,43 μ2, ημιυπαίθριος χώρος 57,37 μ2), περιλαμβάνει χώρο εισόδου – υποδοχής, δύο αίθουσες εργασίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα ανάπαυσης – ύπνου, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφείο με τουαλέτα και δική του αποθήκη, τουαλέτες για τα νήπια, τουαλέτα ΑμεΑ., αποθήκη, λεβητοστάσιο, αποθήκη καυσίμου και ένα υπόστεγο ημιυπαίθριο χώρο, σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Η διάταξη των χώρων του νηπιαγωγείου έγινε με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να καλύπτει τη λειτουργικότητα – εργονομία τους, το φωτισμό – αερισμό τους, τις απαιτήσεις πυρασφάλειας, τις γωνίες θέασης προς τον περιβάλλοντα χώρο και από αυτόν προς την ευρύτερη περιοχή. Πιο συγκεκριμένα οι δύο αίθουσες εργασίας με την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων τοποθετήθηκαν ανατολικο-νοτιο-δυτικά, η αίθουσα ανάπαυσης – ύπνου ανατολικά, οι τουαλέτες δυτικά, η κουζίνα το γραφείο η αποθήκη το λεβητοστάσιο στα βόρεια. Το μέγεθος όλων των χώρων καλύπτει τις απαιτήσεις του κτιριολογικού προγράμματος…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ