Λευτέρης Χρυσοχοΐδης: «Η κατάσταση στο Δήμο πρέπει να αλλάξει»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ project για τη Δράμα

0
751

Η κατάσταση στο Δήμο μας πρέπει να αλλάξει τονίζει ο κ. Λευτέρης Χρυσοχοΐδης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική παράταξη Project για τη Δράμα καταθέτοντας τις απόψεις του για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου σε συνέντευξή του στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για αυτό και τονίζει ότι οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν τις νέες αυτοδιοικητικές ηγεσίες. Υπενθυμίζει ότι οι συμπολίτες μας διαμαρτύρονται για την κατάντια της πόλης και των χωριών μας και πλέον η τύχη του τόπου μας είναι στα χέρια τους και στις επιλογές που πρόκειται να κάνουν στις επερχόμενες εκλογές. Επισημαίνει ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, υπό την διοίκηση του κου Μαμσάκου, απέτυχε στο αυτοδιοικητικό της έργο και ότι αυτό είναι μια κοινή ομολογία και παραδοχή στην κοινωνία της Δράμας. Τονίζει ακόμη μεταξύ άλλων ότι ο δήμαρχος Δράμας οδήγησε την Δράμα στην αφάνεια και στην παρακμή.

κ.Χρυσοχοΐδη αποφασί­σατε να κατεβείτε για δεύτερη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το «Project για τη Δράμα», αυτή τη φορά με υποψήφια δήμαρχο την κ.Παρθένα Κιόρτεβε. Ποιές εκτιμάτε ότι είναι οι προοπτι­κές που διαμορφώνονται για την παράταξη σε αυτές τις εκλογές;

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 θα είμαι υποψήφιος με την δημο­τική παράταξη «Project για τη Δράμα», όπως ήμουν και στις προηγούμενες. Αυτή τη φορά με υποψήφια δήμαρχο μια γυ­ναίκα, την καταξιωμένη γιατρό Παρθένα Κιόρτεβε. Πρωτοπο­ρούμε, καινοτομούμε και σ΄ αυτό τον τομέα, αποδεικνύο­ντας, λόγω αλλαγής ηγεσίας, ότι είμαστε μια προοδευτική, συλλογική και υποδειγματικής δημοκρατικής λειτουργίας παράταξη. Δεν έχει να μας κα­ταλογίσει κανένας τίποτα με­μπτό, είμαστε άφθαρτοι, ανιδι­οτελείς και αποφασισμένοι να δουλέψουμε πραγματικά προς όφελος του κοινού καλού και του τοπικού δημοσίου συμφέ­ροντος. Πιστεύουμε στις αξίες της συναίνεσης, της συνεργα­σίας και στην δύναμη της «ο­μάδας». Τα «αρχηγιλίκια» και οι «φωτισμένοι ηγέτες» έχουν τελειώσει.

Οι πολίτες πρέπει να κοιτά­ξουν το μέλλον και να γυρίσουν την πλάτη στους ανύπαρκτους δημοτικούς άρχοντες, στους επαγγελματίες πολιτικούς και στους «αναγεννημένους» πο­λιτικούς σωτήρες.

Αν θέλουμε η πόλη και τα χωριά του Δήμου Δράμας να γλυτώσουν από την στασι­μότητα και την αδράνεια, μια είναι η λύση το « Project για τη Δράμα» Μόνο η παράταξή μας είναι ικανή να δουλέψει και να προσφέρει πραγματικά στον τόπο. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις στα προ­βλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, για αυτό κα λούμε τους Δραμινούς πολίτες να μας στηρίξουν στις επερχό­μενες δημοτικές εκλογές και να μας παραχωρήσουν τα ηνία του Δήμου.

Πώς αξιολογείτε τη σύνθεση του ψηφοδελτίου που κατέθε­σε η παράταξη « Project για τη Δράμα»;

Η δημοτική παράταξη μας έχει τους καλύτερους υποψη­φίους. Προέρχονται από όλες τις επαγγελματικές τάξεις (για­τροί, νοσηλευτές, εφοριακοί, εκπαιδευτικοί, δικηγόροι, λογι­στές, ελεύθεροι επαγγελματί­ες, εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αγρότες κ.λπ.), όλοι καταξιωμένοι επαγγελματικά και κοινωνικά, που σκοπό έχουν να προσφέ­ρουν στον τόπο και στο Δήμο μας. Το μέλλον του τόπου μας είναι το « Project για τη Δρά­μα» με υποψήφια δήμαρχο την Παρθένα Κιόρτεβε. Δεν υπάρ­χει άλλη λύση. Εμείς λειτουργούσαμε και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε συνεργατικά, αποτελεσματικά και με ειλικρίνεια, ενεργώντας με κριτήριο το συμφέρον της κοινωνίας και των συμπολιτών μας. Η εξαγορά συνειδήσεων και υποψηφιοτήτων, ο πολι­τικός παραγοντισμός και ο μεσσιανισμός δεν συμβαδίζει με την παράταξη μας.

κ. Χρυσοχοΐδη είμαστε λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές. Πως κρίνετε την έως τώρα θητεία της Δημοτικής Αρχής;

Η παρούσα δημοτική αρχή, υπό την διοίκηση του κου Μαμσάκου, απέτυχε στο αυ­τοδιοικητικό της έργο. Αυτό είναι μια κοινή ομολογία και παραδοχή στην κοινωνία της Δράμας. Ο κος Μαμσάκος τον Οκτώβριο του 2023, θα έχει συμπληρώσει εννέα χρόνια ως Δήμαρχος, δηλαδή δυο θητεί­ες. Ότι είχε να δώσει στο Δήμο Δράμας, το έδωσε. Δεν έχει να προσφέρει τίποτα παραπά­νω. Θα είναι κρίμα για τους Δραμινούς να επιλέξουν ξανά την ίδια δημοτική αρχή ή μια παραλλαγή αυτής. Ο κος Μαμ­σάκος κατά την διάρκεια της θητείας του επιδόθηκε στην ωραιοποίηση της κατάστασης, στην δημαγωγία και καθιέρωσε ένα άκρως πελατειακό και ρου­σφετολογικό σύστημα, εκφρά­ζοντας τον παλαιοκομματισμό και εξυπηρετώντας ατομικά και στενά συμφέροντα. Καθιέρωσε την φυγοπονία, την αδιαφάνει­α και την έλλειψη ελέγχου της παραγόμενης εργασίας. Οδή­γησε την Δράμα στην αφάνεια και στην παρακμή.

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στον Δήμο της Δράμας;

Στο Δήμο Δράμας υπάρχουν προβλήματα που χρονίζουν, όπως είναι η ανάπλαση στην οδό 19ης Μαΐου που ολο­κληρώθηκε αλλά δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, το δημοτικό κολυμβητήριο που ήταν κλειστό για δύο χρόνια και πρόσφατα ξεκίνησε η ανέγερση του καινούργιου με την οικονομική συνδρομή του ιδιώτη ευεργέτη, η κατασκευή του ταρτάν στο δημοτικό στά­διο του «Εθνικού – Αλέκος Φρούσιος» που υποτίθεται ότι ολοκληρώθηκε αλλά το έργο χαρακτηρίζεται από κακοτεχνί­ες, ατέλειες και προχειρότητες. Οι κερκίδες και η αίθουσα εκγύμνασης κάτω από αυτές είναι άγνωστο πότε θα γίνουν. Οι δρόμοι της πόλης και των χωριών είναι γεμάτοι λακκού­βες, οι περισσότεροι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλω­σης είναι καταστραμμένοι και ζέχνουν από την δυσωδία. Το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας με τις πηγές, που είναι μονα­δικό στην Ελλάδα, έχει εγκα­ταλειφτεί στην τύχη του, δεν έχει γίνει τίποτα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Το ίδιο ισχύει για την Κεντρική Πλατεία της Δράμας, του Δημοτικού Κήπου και της οδού Εθνικής Αμύνης, που η ανάπλαση τους είναι προτεραιότητα μας, έργο με­γαλόπνοο που θα αλλάξει την όψη του κέντρου της πόλης και θα την καταστήσει κέντρο αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος πανελληνίως.
Το 80% των τεχνικών έρ­γων που ψηφίζονται και προ­γραμματίζονται κάθε χρόνο δεν υλοποιούνται, είναι όπως λένε συνεχιζόμενα, εδώ και χρόνια. Τα τεχνικά προγράμ­ματα έργων που συντάσσει η Δημοτική Αρχή είναι ασκήσεις επί χάρτου, δηλαδή θεωρητικοί σχεδιασμοί χωρίς πραγματικό και ουσιαστικό έργο. Δεν ολο­κληρώνουν τα έργα που υποτί­θεται ότι σχεδιάζουν.
Στις υπηρεσίες του Δήμου κυριαρχεί η υποστελέχωση, οι υπάλληλοι τον εγκαταλείπουν και φεύγουν μέσω της κινητι­κότητας σε άλλες υπηρεσίες. Η δημοτική αρχή χαρακτηρίζεται από ανευθυνότητα, ασυνέπεια και έλλειψη μελετών για νέα έργα. Όσα έργα γίνονται καρ­κινοβατούν, το «καράβι» του Δήμου Δράμας ταξιδεύει χωρίς «έρμα» και «πηδάλιο» και είναι έτοιμο να «μπατάρει».

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;

Η κατάσταση στο Δήμο μας πρέπει να αλλάξει και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για αυτό. Οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν τις νέες αυτοδιοικητικές ηγεσίες. Συμπολίτες μας διαμαρτύ­ρονται για την κατάντια της πόλης και των χωριών μας. Οι τύχες του τόπου μας είναι στα χέρια τους και στις επιλογές που πρόκειται να κάνουν στις επερχόμενες εκλογές. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, οι καιροί δεν περιμένουν και δεν επιτρέ­πουν την επιλογή ανίκανης ή καιροσκοπικής, τυχοδιωκτικής τοπικής πολιτικής ηγεσίας. Το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας είναι η επι­λογή της δημοτικής παράταξης «ςProject για τη Δράμα», που σηματοδοτεί όραμα, σχέδιο και αναγέννηση για την Δράμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ