Ξανθόπουλος: Ο πρωθυπουργός πιεσμένος από τις αποτυχίες, παραβιάζει πρακτικές δεκαετιών στην ΔΕΘ

Ο πρωθυπουργός αγνοεί το δικαίωμα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ομιλεί την τελευταία ημέρα στη ΔΕΘ και θέλει αυτός να κλείσει την έκθεση, ενώ είχε αναβάλει την επίσκεψή του.

0
628

«Το κλίμα εξακολουθεί να είναι βαρύ στη χώρα. Καθημερινά αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής, η οποία δεν έχει σχέση μόνο με όσα έχουν συμβεί αλλά και με τα επερχόμενα. Όταν θα αποκαλυφθεί η έκταση του προβλήματος, όταν οι πλημμυρισμένες γαίες δεν θα είναι καλλιεργήσιμες, όταν αυτή η πολύ εύφορη γη του θεσσαλικού κάμπου δεν θα μπορεί να συνεισφέρει στην διατροφική αλυσίδα της χώρας μας». Αυτά είπε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ξεκινώντας την ομιλία του, ως εισηγητής, την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που συζητά το ν/σ του υπ. Δικαιοσύνης για τροποποιήσεις του νόμου της Δικαστικής Αστυνομίας.
Και συμπλήρωσε: «Αντιλαμβανόμαστε την μεγάλη δυσκολία και την αμηχανία της κυβέρνησης, που την οδηγούν στην καταπάτηση παραδεδεγμένων εδώ και δεκαετίες πρακτικών. Ο πρωθυπουργός αγνοεί το δικαίωμα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ομιλεί την τελευταία ημέρα στη ΔΕΘ και θέλει αυτός να κλείσει την έκθεση, ενώ είχε αναβάλει την επίσκεψή του. Είναι ενδεικτικό της δυσκολίας ίσως και μιας προπετούς συμπεριφοράς που έχει ο πρωθυπουργός, ιδίως γιατί αισθάνεται πάρα πολύ πιεσμένος από τις συνεχείς και τραγικές για τη χώρα και τους πολίτες αποτυχίες του λεγόμενου επιτελικού κράτους. Ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι είναι απόλυτα θεσμικός, καταστρατηγεί τα συμπεφωνημένα εδώ και δεκαετίες», υπογράμμισε. Όσον αφορά το ν/σ, ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων:
-Ζητώ εξηγήσεις ουσιαστικές για το γεγονός ενώ από τον Ιούλιο του 2002 ψηφίστηκε ο ιδρυτικός νόμος της Δικαστικής Αστυνομίας, επί σχεδόν ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση δεν έχει τραβήξει ούτε κονδύλια. Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα
-Με βάση τον ιδρυτικό νόμο η Δικαστική Αστυνομία επρόκειτο να συνεπικουρήσει όλη την δικαιοσύνη, ποινική, πολιτική, διοικητική. Με τις νέες ρυθμίσεις γίνεται παρακολούθημα των Εισαγγελιών. Είναι σοβαρό ερώτημα αν θα μπορέσουν να συνεπικουρήσουν δικαστές άλλων κλάδων και ιδίως πως θα γίνεται αυτό.
-Βάζετε κάποια επιπλέον μόρια, σε όσους έχουν υπηρετήσει στις ειδικές μονάδες, αποκλείοντας ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, τις γυναίκες
-Η Δικαστική Αστυνομία δεν είναι σώμα δημόσιας τάξης. Βοηθά στην εύρυθμη απονομή της δικαιοσύνης. Οι προσεγγίσεις για ύψος, σωματότυπο, δεν συνάδουν με τη φύση του.
Τέλος αφού επανέλαβε ότι η κυβέρνηση απέτυχε να ρυθμίσει την καταβολή των οφειλομένων στους δικηγόρους της Νομικής Βοήθειας,τόνισε: «Αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση που ένας θεσμός κοινωνικής αλληλεγγύης, η Νομική Βοήθεια, δεν υποστηρίζεται θεσμικά από την πολιτεία για να μπορέσουν οι δικηγόροι απρόσκοπτα να παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν αλλιώς να έχουν πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, για λόγους οικονομικούς. Το πρόβλημα θα ενταθεί. Η τεχνολογία παρέχει δυνατότητα για μια ψηφιακή πλατφόρμα μέσω της οποίας θα γίνεται αυτομάτως η διαδικασία εξόφλησης των ποσών της Νομικής Βοήθειας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!