Λιγότερες οι κλινικές covid στο Νοσοκομείο Δράμας

0
3196

Περισσότερο από 50% μειώθηκαν οι νοσηλευόμενοι με covid στο Νοσοκομείο της Δράμας

Μειώθηκε ο αριθμός των κλινικών covid στο Νοσοκομείο της Δράμας, όπως είχε προαναγγείλει η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας κ. Σακαλέρου προ ημερών κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, λόγω της έλλειψης επαρκούς αριθμού υγειονομικού προσωπικού. Η κ. Σακαλέρου είχε δηλώσει ότι θα μειωθεί ο αριθμός των κλινών σημειώνοντας ότι: «Θα μείνουμε τρεις παθολόγοι και δυο πνευμονολόγοι… όπως καταλαβαίνετε από εδώ και πέρα δεν θα μπορέσουμε να αντέξουμε άλλο και θα ελαττώσουμε τις κλινικές».
Στη λογική αυτή, όπως έλεγαν χθες στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” γνώστες της κατάστασης στο Νοσοκομείο, οι τρεις κλινικές covid μειώθηκαν πλέον σε δυο και η τρίτη θα λειτουργεί ξανά ως Παθολογική Κλινική, χωρίς δηλαδή να νοσηλεύει περιστατικά με covid. Χθες άρχισε η απολύμανση του χώρου της κλινικής και αναμένεται να επαναλειτουργήσει ως Παθολογική από αύριο, Σάββατο. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη από τις τρεις κλινικές που λειτουργούσαν ως κλινικές covid στο Νοσοκομείο της Δράμας με δυναμικότητα 52 κλινών. Οι ασθενείς με covid που νοσηλευόταν εκεί μεταφέρθηκαν ήδη στις άλλες δυο κλινικές covid που θα συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο συνολικός αριθμός ασθενών σήμερα στις κλινικές covid του Νοσοκομείου έχει περιοριστεί κατά πολύ σε σχέση με τα δεδομένα του Νοεμβρίου. Από τους 140 ασθενείς που έφθασαν να φιλοξενούνταν τον προηγούμενο μήνα στις τρεις κλινικές covid, σήμερα οι νοσηλευόμενοι είναι λιγότεροι από 70. Βέβαια, ο αριθμός αυτός παρουσιάζει μικρές αυξομειώσεις από ημέρα σε ημέρα όπως άλλωστε και η ροή των ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου της Δράμας. Την ίδια ώρα γίνονται και πολλές διακομιδές ασθενών για απλή νοσηλεία σε άλλα νοσοκομεία. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα γινόταν 5-6 τέτοιες διακομιδές ημερησίως.
Παράλληλα, η Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου παρουσιάζει πληρότητα 8 έως 10 κλινών σε σύνολο των 12 που διαθέτει. Περιπτώσεις όπου νοσηλευόμενοι ασθενείς με covid διασωληνόθηκαν εκτός ΜΕΘ, σε χειρουργεία του Νοσοκομείου, πλέον δεν υπάρχουν και όπως όλα δείχνουν η πίεση στο Νοσοκομείο της Δράμας τουλάχιστον προς το παρόν έχει μειωθεί σημαντικά.
Η βοήθεια των υγειονομικών που εντάχθηκαν προσωρινά στο δυναμικό του Νοσοκομείου ως εθελοντές και προήλθαν από νοσοκομεία όπως το «Ερρίκος Ντυνάν» και η «Ευρωκλινική» ήταν και συνεχίζει να είναι σημαντική, καθώς οι ανάγκες σε υγειονομικό προσωπικό είναι πάντοτε υπαρκτές.
Σε ό,τι αφορά το μόνιμο προσωπικό του Νοσοκομείου Δράμας που νόσησε από covid ή βρισκόταν σε καραντίνα λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, μαθαίνουμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό έχει επιστρέψει στις θέσεις του. Ωστόσο, οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό είναι υπαρκτές και θα ενταθούν περαιτέρω αφού μόνο κατά τη διάρκεια του τελευταίου διμήνου έχουν συνταξιοδοτηθεί 12 εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους υγειονομικοί, και επίκειται και η αποχώρηση επιπλέον 15 στο διάστημα μέχρι και τον Μάρτιο του 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ