Αναπτυξιακή πρόταση για την αγροτική περιοχή Δράμας – Καβάλας – Smolyan και Blagoevgrand

0
3129

Εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από την Επιτροπή Παρακολούθησης του INTERREG VA «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020»

Πρόταση για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην αγροτική περιοχή Δράμας – Καβάλας – Smolyan και Blagoevgrand υποβλήθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Καβάλας ΑΕ όπως έκανε γνωστό μιλώντας χθες στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας κ. Μανώλης Χατζόπουλος.
Το εταιρικό σχήμα του έργου απαρτίζεται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Καβάλας ΑΕ, την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Δράμας ΑΕ, την Ομάδα Τοπικής Δράσης Gotse Delchev – Garmen – Hadjidimovo και το Περιφερειακό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Επιμελητηρίου του Blagoevgrad.
Παρότι για το έργο αυτό θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 700.000€.
Μέσα από την εκπαίδευση και την παροχή των απαραίτητων εργαλείων σε επιχειρηματίες της υπαίθρου ο κύριος στόχος του έργου ορίζει την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στις αγροτικές περιοχές της Καβάλας και Δράμας καθώς και του Smolyan και Blagoevgrad στη Βουλγαρία. Για την υλοποίησή των παραπάνω θα δημιουργηθούν τέσσερεις μονάδες υποστήριξης επιχειρήσεων αγροτικού χώρου, οι οποίες θα αξιοποιήσουν την πολύχρονη εμπειρία των εταίρων του έργου στα προγράμματα LEADER και έτσι «στο πλαίσιο του έργου θα παρασχεθούν συμβουλευτικές υπηρεσίες, θα διοργανωθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια με έμφαση στην καινοτομία και θα αναπτυχθεί ειδικό διαδικτυακό συμβουλευτικό εργαλείο. Το έργο, τέλος, θα βοηθήσει αποφασιστικά προς την κατεύθυνση χάραξης εργαλείων τοπικής και περιφερειακής πολιτικής στην ύπαιθρο».
Εντωμεταξύ χθες ανακοινώθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας και η ένταξη 53 έργων ιδιωτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER του Ν. Δράμας, μετά την έκδοση της σχετικής Απόφασης Ένταξης από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο. Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ των “Χ” που δημοσιεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου για το ίδιο θέμα.
Όπως διευκρινίζει στη χθεσινή ανακοίνωσή της η Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας: «Τα έργα που εντάσσονται αφορούν σε διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως καταλύματα, οινοποιεία, εστιατόρια, εδαφολογικά εργαστήρια, συνεργεία οχημάτων, μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, συνεργατικά σχήματα, μικρές βιοτεχνίες, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών κλπ.
Στο επόμενο διάστημα, θα υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις μεταξύ της Αναπτυξιακής Δράμας ΑΕ και των δικαιούχων, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων τους και η σταδιακή κατάθεση των πρώτων αιτημάτων πληρωμής.
Η εταιρεία μας, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και το επενδυτικό κοινό, συνεισφέρει στην τοπική οικονομία με υποδομές που υλοποιούνται από την αυτοδιοίκηση, με έργα και δράσεις από λοιπούς φορείς και συλλόγους αλλά και με 53 επενδυτικά σχέδια που υλοποιούν ιδιώτες, βελτιώνοντας έτσι την οικονομική θέση της περιοχής και των κατοίκων της. Η επιτυχής μέχρι σήμερα πορεία του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER, αποδεικνύει ότι η τοπική ανάπτυξη είναι μια συνεχής και συλλογική διαδικασία.
Στο πλαίσιο αυτό, θα εργαστούμε και το επόμενο διάστημα για συνέχιση και ενίσχυση της κοινής μας δράσης για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της περιοχής μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ