Αλέξανδρος Τσιαμπούσης στα “Χ”: «Να συνδράμει και ο Δήμος Δράμας στις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης»

0
6710

Υπαρκτές οι ανάγκες πολλών μαθητών σε τεχνικό εξοπλισμό για τη συμμετοχή τους στην τηλεκπαίδευση

Την ανάγκη να καλυφθούν και με τη στήριξη του Δήμου Δράμας οι ανάγκες των μαθητών σε τεχνολογικό εξοπλισμό προκειμένου να μπορούν να παρακολουθούν χωρίς εμπόδια τα διαδικτυακά σχολικά μαθήματα που διεξάγονται στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης επεσήμανε χθες στα “Χρονικά της Δράμας” ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Project κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης.
Ο κ. Τσιαμπούσης υπογράμμισε ότι πέραν του Δήμου Δράμας θα μπορούσε ακόμη και η Σχολική Επιτροπή να συνδράμει από μόνη της σε αυτό το θέμα καθώς υπάρχει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων λόγω της μη λειτουργίας της δια ζώσης εκπαίδευσης στα σχολεία.
Η τοποθέτηση του κ. Τσιαμπούση αφορά ένα πρόβλημα που σε ένα βαθμό παραμένει ανεπίλυτο όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα μέσα από το ρεπορτάζ των «Χ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Λάζαρος Αρτεμιάδης. Όπως δήλωσε ο κ. Αρτεμιάδης, από μικρή έρευνα που έγινε στις 2 Δεκεμβρίου, σε επτά σχολεία της Δράμας, τρία εκ των οποίων εντός της πόλης και τέσσερα στην περιφέρεια του Νομού, βρέθηκε ότι 54 συνολικά μαθητές δεν είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα διότι δεν διέθεταν εξοπλισμό προσθέτοντας ότι «Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη. Οι ανάγκες των παιδιών σε τεχνικό εξοπλισμό δεν καλύφθηκαν παρότι ήταν γνωστές από τον Μάρτιο».
Ο κ. Τσιαμπούσης από την πλευρά του ανέφερε ότι η δημοτική παράταξη Project έχει συζητήσει το πρόβλημα αυτό με το τμήμα Παιδείας του Δήμου Δράμας από το πρώτο ακόμη κύμα της πανδημίας και ζήτησε να συνδράμει ο Δήμος προκειμένου να καλύψει τις πιθανές ανάγκες μαθητών για τεχνολογικό εξοπλισμό ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση. «Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Δράμας μας διαβεβαίωσε πως, ότι έχει ζητηθεί από την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και αφορά αυτές τις ανάγκες, έχει καλυφθεί» δηλώνει ο κ. Τσιαμπούσης. Βέβαια όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι ανάγκες αυτές μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, δεν είχαν καλυφθεί. Όχι τουλάχιστον στον βαθμό που θα έπρεπε. Ο κ. Τσιαμπούσης επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι εφόσον συνεχίζουν να υπάρχουν μαθητές που χρειάζονται τεχνολογικό εξοπλισμό για να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση είναι επιβεβλημένη η συνδρομή του Δήμου Δράμας. «Ο Δήμος της Δράμας πρέπει να είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προκειμένου να έχει ενημέρωση για αυτά τα ευαίσθητα στοιχεία και να συνδράμει εκεί όπου χρειάζεται» σημείωσε ο κ. Τσιαμπούσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ