Λιγότεροι οι εμβολιασμοί στη Δράμα

0
4403

– Ανήκει στις πέντε περιοχές της χώρας με τη μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη
– Μικρός, συγκριτικά, είναι ο αριθμός των εμβολιασμών στη Δράμα. Ευτυχώς, μικρός είναι και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων

Τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» είχαν επισημάνει και σε προηγούμενο φύλλο τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του Νομού Δράμας σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Δυστυχώς, η Δράμα συνεχίσει να παρουσιάζει τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειας ΑΜΘ, σύμφωνα και με τα πιο πρόσφατα στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το Σάββατο είχαν πραγματοποιηθεί στη Δράμα 45.336 εμβολιασμοί, ενώ οι αντίστοιχοι αριθμοί εμβολιασμών στην υπόλοιπη περιφέρεια ΑΜΘ, ήταν 62.740 στην Καβάλα, 76.454 στον Έβρο, 46.959 στην Ξάνθη και 45.962 στην Ροδόπη.
Ωστόσο, η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του Νομού Δράμας αντικατοπτρίζεται και στα συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς ανά τη χώρα. Η Δράμα εντάσσεται στις πέντε περιοχές όπου παρατηρείται μειωμένη προσέλευση και απόκλιση από τον μέσο όρο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι πέντε Περιφερειακές Ενότητες με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη είναι η Φλώρινα, η Ξάνθη, η Φωκίδα, οι Σέρρες και η Δράμα. Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν παρά το γεγονός ότι ο Νομός Δράμας εμφανίζει μικρό αριθμό νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Με χαρακτηριστικότερη ημέρα το Σάββατο οπότε τα νέα κρούσματα στη Δράμα ήταν μηδενικά.
Σημειώνεται πάντως, ότι κάτω από τον μέσο όρο βρίσκονται ακόμα 14 Περιφερειακές Ενότητες από τις συνολικά 74 της χώρας. Αυτές είναι οι Π.Ε. Ηλείας, Ημαθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κιλκίς, Εύβοιας, Λάρισας, Λακωνίας, Πιερίας, Πέλλας, Φθιώτιδας, Έβρου, Λέσβου, Καβάλας και Σάμου.
Πάντως, υπάρχουν και αισιόδοξες διαπιστώσεις καθώς ο Νομός Δράμας ανήκει, τουλάχιστον σύμφωνα με τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα μέχρι και χθες Κυριακή, στις λιγότερο επιβαρυμένες περιοχές του υγειονομικού χάρτη, αφού όπως και όλη η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εμφανίζεται «κίτρινος» και εντάσσεται στο δεύτερο επίπεδο ετοιμότητας.
Υπενθυμίζεται ότι ο επιδημιολογικός χάρτης επικαιροποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την ομάδα των επιδημιολόγων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.
Σε ότι αφορά την εικόνα της πανδημίας στη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε γνωστό ότι αυτή τη στιγμή οι 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας βρίσκονται στο πράσινο, το κίτρινο ή το πορτοκαλί επίπεδο ετοιμότητας. Δεν υπάρχει περιοχή δηλαδή, που να είναι στο κόκκινο. Συγκεκριμένα, στο πορτοκαλί επίπεδο βρίσκονται 28 από τις 74 και δη οι Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Φλώρινας, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Γρεβενών, Λάρισας, Μαγνησίας, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Αχαΐας, Κέρκυρας, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου, Καλύμνου, Λέσβου, καθώς και οι Περιφερειακές Ενότητες Αττικής πλην της περιφερειακής ενότητας Νήσων.
Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων και πρωτοκόλλων ώστε, να συνεχιστεί η σταθεροποίηση και ο περιορισμός της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Επίσης, σε κάποιες περιοχές που δεν είναι στο πορτοκαλί επίπεδο παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα μικρή αύξηση του ιικού φορτίου, τη στιγμή που στην υπόλοιπη χώρα υπάρχει μείωση ή και σταθεροποίησή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ