Λιτή αλλά ενθουσιώδης η πρώτη ημέρα του νεοσύστατου Marble Peak στο Νευροκόπι

0
1960

Με περιορισμένη προσέλευση διεξήχθη την Κυριακή η πρώτη ημέρα του Marble Peak στο Νευροκόπι, λόγω της πανδημίας και με δεδομένο ότι υπήρχε συγκεκριμένος αριθμός προσκεκλημένων.
Η τελετή έναρξης ήταν λιτή αλλά ενθουσιώδης σύμφωνα με όσα είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η ιστορικός τέχνης κα Βίκυ Κωνσταντινίδου. Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε την Κυριακή στον αύλειο χώρο του πρώην Επαρχείου Κ. Νευροκοπίου όπου παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Μπλούχος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Δήμαρχος Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νευροκοπίου κ. Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου, ο πρόεδρος της Κοινότητα Βώλακα κ. Δημήτρης Σίγγος και άλλοι. Μάλιστα από την πλευρά του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφέρθηκε ότι από κατά την επόμενη διοργάνωση ο θεσμός θα στηριχθεί και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Όπως είπε η κα Κωνσταντινίδου στα «Χ»: «από χθες Δευτέρα, στον ανοικτό χώρο του πρώην Επαρχείου Κ. Νευροκοπίου, άρχισαν να δουλεύουν τους όγκους μαρμάρου οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Το Marble Peak αποτελεί μία ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια μαρμαρογλυπτικής δημιουργίας στην καρδιά του ελληνικού μαρμάρου, στο Κάτω Νευροκόπι. Η συγκεκριμένη δράση θα διεξαχθεί έως τις 29 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή έξι Ελλήνων και ξένων γλυπτών μαρμάρου υπό τη μορφή καλλιτεχνικής φιλοξενίας».
Η πρώτη παράλληλη εκδήλωση του Marble Peak θα γίνει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στις 12:00 με την ομιλία του Δρ. Κωνσταντίνου Λασκαρίδη, διευθυντή ΔΟΠΜΕ του Ε.Α.Γ.Μ.Ε
με θέμα τη «Συμβολή του Εργαστηρίου ΛΙΘΟΣ της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. στην απόδοση σήμανσης CE και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ‘Ελληνικού Διακοσμητικού Πετρώματος’»
Την επόμενη εβδομάδα, Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 12:00 ακολουθεί η ομιλία της κας Βασιλικής Π. Πουλιούδη, Αν. Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Η Διονυσιακή λατρεία στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας στο διάβα των αιώνων».
Τέλος, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 12:00 η Δρ Αναστασία Γκαδόλου, Προϊσταμένη Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων του ΥΠ.ΠΟ.Α. θα αναπτύξει το θέμα «Η κινητικότητα στον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Μετακινήσεις ανθρώπων, ιδεών, τεχνών και επιστημών από τον 8ο έως τον 1ο αι. π.Χ.».
Όλες οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του Ν. Δημαρχείου Κάτω Νευροκοπίου. Παράλληλα με το Συμπόσιο Γλυπτικής του Marble Peak θα πραγματοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα τόσο για τα σχολεία του νομού όσο και για μεμονωμένες ομάδες παιδιών.
Λόγω περιορισμών COVID-19 οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν τις ενδεδειγμένες υγειονομικές οδηγίες. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να φέρουν μάσκα μαζί τους και να τηρούν την υγιεινή των χεριών.
To φεστιβάλ μαρμαρογλυπτική Marble Peak πραγματοποιείται από την ΑΜΚΕ Emphasis, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Μάρμαρου Μακεδονίας – Θράκης και την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας σε συνεργασία με τον Δήμο Νευροκοπίου και με την οικονομική υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ