Λύκοι κατασπάραξαν άλογο στην περιοχή του Βαθυλάκου

0
3209

Συνεχείς εμφανίσεις από αγέλες σε διαφορετικά σημεία του Νομού Δράμας

Προβληματισμό προκαλούν οι συνεχείς αναφορές για εμφάνιση και περιστατικά με λύκους σε διαφορετικά σημεία του Ορεινού Όγκου του Νομού Δράμας.

Τις περισσότερες φορές τα θύματα ή παρολίγον θύματα είναι κυνηγετικά σκυλιά στα οποία οι λύκοι δεν διστάζουν να επιτεθούν σε αγέλες χωρίς να λείπουν και περιστατικά με θύματα άλλα ζώα και μάλιστα σε περιοχές όχι τόσο μακριά από την πόλη της Δράμας.
Πριν από εβδομάδα όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας κ. Στέφανος Ψωμιάδης λύκοι κατασπάραξαν ένα άλογο στην περιοχή του Βαθυλάκου κοντά στο Μοναστηράκι της Δράμας. Επίσης προχθές καταγράφηκε μία αγέλη από 12 λύκους στην περιοχή της Μικρομηλιάς. Οι λύκοι περικύκλωσαν τα κυνηγετικά σκυλιά και ευτυχώς δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το έργο τους κατά την διάρκεια κυνηγίου αγριόχοιρου ο οποίος τραυματίστηκε και άφηνε αίμα ακολουθούμενος από τα κυνηγετικά σκυλιά και βεβαίως από την αγέλη των 12 λύκων.
Εντωμεταξύ συνεχίζονται και τα περιστατικά με Λαθροθήρες τους οποίους όμως ευτυχώς εντοπίζουν οι πέντε θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ αλλα και οι θηροφύλακες του Δασαρχείου επιβάλλοντας τους τα προβλεπόμενα πρόστιμα και ποινές.
Ένα πρόσφατο περιστατικό κυνηγίου αγριόχοιρου από λαθροθήρες εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή από τους θηροφύλακες πλησίον της περιοχής του Παρθένου Δάσους Φρακτού όπου κυνηγούσαν σε μη επιτρεπόμενη ημέρα (Παρασκευή αντί για Σαββατοκύριακο) και με περισσότερα από τον επιτρεπόμενο αριθμό φυσίγγια στα κυνηγετικά όπλα. Η σύλληψή τους ήταν άμεση από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ.
Επρόκειτο σύμφωνα με πληροφορίες για τρείς δραμινούς και δυο ξανθιώτες που δεν είναι μέλη των επίσημων κυνηγετικών συλλόγων.
Η δράση των θηροφυλάκων της ΚΟΜΑΘ πάντως είναι συνεχής και όπως όλα δείχνουν σωτήρια για το περιβάλλον και κυρίως την άγρια πανίδα της περιοχής. Πριν από το περιστατικό με τους λαθροθήρες αγριογούρουνου προηγήθηκαν τουλάχιστον δύο ή τρία περιστατικά λαθραίου κυνηγίου το προηγούμενο διάστημα που αφορούσαν το κυνήγι πάπιας με παράνομο τρόπο (με τη χρήση γκιουμέδων).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ