Έδωσαν τα χέρια Τερζής – Χατζηθεοδωρίδης

0
2426

Σε πλήρη επιβεβαίωση των όσων είχαν δημοσιεύσει τα ΧΡΟΝΙΚΑ από την περασμένη Παρασκευή σχετικά με την συνεργασία Ηρακλή Χατζηθεοδωρίδη και Ανέστη Τερζή οδήγησε η χθεσινή κοινή συνέντευξη τύπου των δύο ανδρών που επιβεβαίωσαν και στην πράξη το δημοσίευμα των ΧΡΟΝΙΚΩΝ, μίλησαν για την ανάγκη συνεργασιών που επιβάλλει ο νέος Νόμος του Κλεισθένη και δήλωσαν ότι εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο μεγαλύτερων ακόμη συνεργασιών εφόσον αυτές συμβαδίζουν σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων και αρχών.

Μάλιστα ο κ. Η. Χατζηθεοδωρίδης επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν και άλλες επαφές με άλλους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς (θυμίζουμε όσα είχαμε γράψει στα ΧΡΟΝΙΚΑ για την συνάντηση με την παράταξη “Δράμα Πρωταγωνίστρια” του κ. Λευτέρη Καλλινικίδη).
H Δημοτική Παράταξη “Ενεργοί Πολίτες” με επικεφαλής τον Ηρακλή Χατζηθεοδωρίδη ανακοίνωσε χθες λοιπόν την συνεργασία της και την κοινή κάθοδο με τον κ. Ανέστη Τερζή και την παράταξή του στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου του 2019 και όπως έγινε γνωστό χθες το μεσημέρι στην διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου των κυρίων Ηρακλή Χατζηθεοδωρίδη και Ανέστη Τερζή, επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας αυτής της αυτοδιοικητικής συνεργασίας τίθεται ο κ. Ανέστης Τερζής.
Ο κ. Χατζηθεοδωρίδης σημείωσε ότι η απόφαση αυτή είναι απόρροια της σκέψης ότι πάνω από όλα προέχει το συμφέρον της πόλης και του τόπου μας. Αυτός είναι και ο λόγος της συγκεκριμένης σύμπραξης όπως είπε. Σημείωσε επίσης ότι για επαγγελματικούς λόγους και κατόπιν συμφωνίας και συνεργασίας παραχωρεί την θέση του επικεφαλής στον κ. Ανέστη Τερζή ο οποίος, όπως εξήγησε ο κ. Χατζηθεοδωρίδης, ασχολείται για περισσότερα από 30 χρόνια με την αυτοδιοίκηση χωρίς να ακουστεί ποτέ κάτι επιλήψιμο εις βάρος του. “Είναι τιμή μας η συνεργασία με τον Ανέστη Τερζή. Θα ηγηθεί αυτού του σχηματισμού και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά μας…” πρόσθεσε με νόημα ο κ. Η. Χατζηθεοδωρίδης.
Ο κ. Αν. Τερζής σημείωσε ότι η απόφαση των Ενεργών Πολιτών αποτελεί τιμή για τον ίδιο και ταυτόχρονα μία μεγάλη ευθύνη. Μίλησε για συναπόφαση και σύμπραξη με την παράταξη του Ηρακλή Χατζηθεοδωρίδη που ξεκινά από την ίδια την λογική του “Κλεισθένη”. Είπε επίσης ότι η απλή αναλογική πρέπει να γίνει ένα όχημα συνεννόησης και όχι ένα όχημα συναλλαγής προσθέτοντας ότι η στόχευση για τον Δήμο της Δράμας είναι κοινή και επιβάλλεται από την λογική του ίδιου του “Κλεισθένη”.
“Θα δείτε τις επόμενες ημέρες ποιές είναι οι προτάσεις μας. Προτάσεις ρεαλιστικές και ουσιαστικές για να δοθούν λύσεις σε ζητήματα που αφορούν και ταλανίζουν τον Δήμο. Πιστεύουμε ότι ο Δήμος όχι απλώς πρέπει να αλλάξει ρότα αλλά να αλλάξει φιλοσοφία και αντίληψη. Η πρώτη μας επιλογή είναι να καταστήσουμε τους πολίτες του Δήμου ενεργούς. Πολίτες που θα συμμετέχουν σε μεγάλα ζητήματα για τον Δήμο. Πολίτες που θα καταθέτουν την άποψη τους πριν αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για μεγάλα θέματα της Δράμας. Ακόμη και με την μορφή δημοψηφισμάτων σε θέματα που κρίνουμε ότι πρέπει να γίνει αυτό. Η διοίκηση του Δήμου στο κάτω – κάτω αφορά τους ίδιους τους πολίτες και άρα πρέπει να βαδίζεις μαζί με τους πολίτες, μαζί με τους νέους ιδιαίτερα που πρέπει να βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων…” είπε μεταξύ άλλων ο Ανέστης Τερζής.
Απαντώντας σε ερώτηση των ΧΡΟΝΙΚΩΝ εάν ο Δήμος της Δράμας κέρδισε ή έχασε τελικά κατά την τελευταία πενταετία ο κ. Τερζής απάντησε “ Θεωρώ ότι η Αυτοδιοίκηση είναι στα χειρότερά της σε ότι αφορά τις χρηματοδοτήσεις. Υπάρχει ένα θέμα που αφορά όλους τους δήμους. “ Όμως θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχουμε δήμους διαφορετικών ταχυτήτων μέσα στην συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία. Εδώ λοιπόν έρχομαι να πω, ότι στην Δράμα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!