Λύσεις ανάγκης στο νοσοκομείο

0
3181

– Με ολιγοήμερη μετακίνηση αναισθησιολόγου από τον «Ευαγγελισμό» στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας αντιμετωπίζονται οι ελλείψεις που υπάρχουν
– Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Δράμας: «Αυτά τα είδαμε και πριν από έναν χρόνο, αλλά συνεχίζουμε να έχουμε τα ίδια προβλήματα»

Με προσωρινή λύση, διάρκειας μόλις 15 ημερών, θα αντιμετωπιστούν οι ανάγκες σε αναισθησιολόγους στο Νοσοκομείο τής Δράμας, αφού, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας, μία Ιατρός Αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» θα ενταχθεί στο Νοσοκομείο Δράμας μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.
Από την πλευρά του, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας και ειδικότερα ο πρόεδρος του σωματείου, κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, δήλωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι ανάλογες κινήσεις έχουν ξαναγίνει στο Νοσοκομείο της Δράμας την τελευταία διετία με προσωρινές μετακινήσεις από νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. «Όλα αυτά τα είδαμε να συμβαίνουν και έναν χρόνο πριν, αλλά επί της ουσίας σήμερα συνεχίζουμε να έχουμε τα ίδια προβλήματα» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.
«Όταν η αναισθησιολόγος θα απομακρυνθεί στις 18 Οκτωβρίου, τα προβλήματα θα παραμείνουν και μάλιστα θα είναι πιο έντονα, γιατί τις επόμενες ημέρες θα σταματήσει οριστικά λόγω συνταξιοδότησης η μία από τους δύο αναισθησιολόγους που διαθέτει σήμερα το Νοσοκομείο Δράμας» σημειώνει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας.
Πάντως, η διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας αντιμετώπισε την προσωρινή μετακίνηση της 3ης αναισθησιολόγου μάλλον με ανακούφιση, καθώς φαίνεται ότι ακόμα και αυτή η προσωρινή λύση δίνει μία πολύ μικρή ανάσα στο πρόβλημα έλλειψης γιατρών της συγκεκριμένης ειδικότητας, το οποίο σχετίζεται με τη λειτουργία του Νοσοκομείου στο σύνολό του. Την ίδια ώρα, αναμένεται και η εξέλιξη της προκήρυξης για την κάλυψη 11 θέσεων γιατρών στο Νοσοκομείο Δράμας, για την οποία όμως κανείς δεν γνωρίζει κατά πόσο θα αποβεί τελικά γόνιμη.

Σε ανακοίνωσή της χθες η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας, κα Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, επεσήμανε: «Τη στιγμή που η χώρα στο σύνολό της δίνει μία διαρκή μάχη και ο καθένας από τη θέση του θέτει σε προτεραιότητα το δημόσιο συμφέρον μέσα από πράξεις που ενισχύουν τη συλλογικότητα, η ανταπόκριση από ιατρικό προσωπικό για ουσιαστική αρωγή στους ασθενείς και στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του Νοσοκομείου μας είναι γεγονός.
Με την καθοριστική συνεργασία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Μίνας Γκάγκα και των Διοικητών της 1ης και 4ης Υ.ΠΕ. –αντίστοιχα–, κ.κ. Παναγιώτη Στάθη και Τσαλικάκη Δημήτρη, υποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά σήμερα την κα Σκαμπελλόνε Κατερίνα – Μαρία, Ιατρό Αναισθησιολόγο του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός», που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της πολιτείας να στηρίξει έμπρακτα τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για αναχαίτιση του COVID-19 και να μας συνδράμει στην κρίσιμη για την αντοχή του προσωπικού του νοσοκομείου μας, περίοδο που διανύουμε. Θα είναι κοντά μας για να προστεθεί στο δυναμικό του Αναισθησιολογικού Τμήματος μέχρι και τις 18/10/21 και, όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες, η υποδοχή από το νοσοκομείο έγινε με ενθουσιασμό.
Με αφορμή τη μετακίνηση της παραπάνω ιατρού, ευχαριστούμε όλους όσοι, με τον τρόπο τους ή τις αποφάσεις του ο καθένας, συμβάλλουν ώστε η παρουσία στο νοσοκομείο μας και των λοιπών μετακινημένων από τις μονάδες υγείας τους να είναι πια γεγονός, προς διευκόλυνση του δικού μας έργου, ώστε να ανταποκριθούμε στο μέγιστο δυνατό στα καθήκοντά μας.
Τον συντονισμό της μετακίνησης, της φιλοξενίας και της εν γένει παραμονής συντονίζουν η διοικήτρια του νοσοκομείου και ο διοικητής του νοσοκομείου της 1ης ΥΠΕ «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» κ. Λαδόπουλος Θρασύβουλος, τον οποίο επίσης ευχαριστούμε!
Δεν είμαστε μόνοι στην προσπάθειά μας για την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσίας στους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητάς μας, έχουμε συμπαραστάτες! Αλληλέγγυοι και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε! Συνεχίζουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ