Λύσεις για επιπλέον θέσεις στάθμευσης στη 19ης Μαΐου εξετάζει η δημοτική αρχή

0
385

Αν. Xαραλαμπίδης: «Οι κολώνες θα αφαιρεθούν και θα γίνει υπογειοποίηση όλου του δικτύου»


Διευκρινίσεις σε ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες για το έργο του ΒΑΑ στην 19ης Μαΐου, έδωσε χθες μιλώντας στα ΜΜΕ, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης, κατά την παρουσία του στον χώρο των έργων.
Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την στάθμευση των οχημάτων στην περιοχή παρέμβασης τόνισε ότι καταρχάς υπάρχει μια πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να διευκολύνει τους κατοίκους της περιοχής στο θέμα αυτό με κάποια πρόταση που εξετάζεται. Ωστόσο από την μελέτη του έργου φαίνεται ότι οι νόμιμες θέσεις στάθμευσης μειώθηκαν κατά οκτώ μόλις, σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την έναρξη των έργων, όπως είπε. Πρόσθεσε ακόμη ότι πέρα από αυτές τις θέσεις στάθμευσης η Δημοτική Αρχή ερευνά το θέμα για να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια δημιουργίας πρόσθετων θέσεων στάθμευσης μόνο για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.
Ο κ. Χαραλαμπίδης, είπε επίσης ότι η Δημοτική Αστυνομία παρότι δεν έχει παραληφθεί το έργο κάνει ελέγχους διότι δεν μπορεί να σταθμεύουν οχήματα στα πεζοδρόμια και να δημιουργούνται φθορές. Διευκρίνισε ότι το έργο θα παραληφθεί μέχρι το τέλος του έτους, καλώς εχόντων των πραγμάτων.
Σε σχέση με τις παρατηρήσεις που υπάρχουν για αστοχίες, στα έργα του ΒΑΑ τόνισε ότι: «Οι όποιες αστοχίες θα διορθωθούν. Βλέπουμε ότι σε οδηγούς τυφλών να υπάρχουν κολώνες της ΔΕΗ, αλλά αυτό αφορά τα έργα της ΔΕΗ που έχει το δικό της ξεχωριστό πρόγραμμα. Οι κολώνες θα αφαιρεθούν και θα γίνει υπογειοποίηση όλου του δικτύου, όταν παραληφθεί το έργο ή και αργότερα, διότι η ΔΕΗ έχει το δικό της πρόγραμμα».
Σε ότι αφορά τα ερωτήματα για τις μεγάλες μεταλλικές κατασκευές στα πεζοδρόμια της 19ης Μαΐου, είπε ότι αυτές αφορούν τη σκίαση με αναρριχώμενα φυτά και την λειτουργία ψεκασμού της ατμόσφαιρας, με στόχο να πέσει η θερμοκρασία της περιοχής κατά 4 ως 5 βαθμούς Κελσίου. Επιπλέον, ανέφερε ότι ακόμη και η άσφαλτος θα ψεκαστεί με ειδικό υλικό που θα συμβάλλει στη μείωση της θερμοκρασίας κατά 4 ως 5 βαθμούς Κελσίου. Αυτό όπως είπε ο κ. Χαραλαμπίδης εκτιμά ότι θα είναι και το τελευταίο στάδιο πριν την παράδοση του έργου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ