«Μαγνήτης στα Βαλκάνια η περιφέρεια ΑΜΘ»

Σημαντικά βήματα τουριστικής προβολής αλλά με απουσία της Δράμας

0
1933

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την συμμετοχή της περιφέρειάς μας σε τρείς τουριστικές εκθέσεις που έγιναν σε Σόφια, Βουκουρέστι και στο Βελιγράδι, ωστόσο χωρίς την συμμετοχή της Δράμας παρότι εκλήθη να συμμετάσχει όπως είπε χθες μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ Κώστας Αντωνιάδης.

Ο ίδιος τόνισε ότι η συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ σε αυτές τις εκθέσεις κρίθηκε απαραίτητη διότι στηρίζουν τουριστικά την Περιφέρεια ΑΜΘ, ενώ ήδη καταγράφηκε αύξηση της ροής των Ρουμάνων, των Σέρβων και των Βουλγάρων τουριστών εντός του 2018.
Η μεγαλύτερη αύξηση επισκέψεων υπήρξε μάλιστα από την Ρουμανία η οποία είναι μία χώρα πληθυσμό της τάξης των 22 εκατομμυρίων και είναι η δεύτερη σε ρυθμό ανάπτυξης μετά την Πολωνία στην Ευρωζώνη. Η αύξηση αυτή αντιστάθμισε την απώλεια που υπήρξε από την Τουρκία λόγω των γεγονότων της φυλάκισης των Ελλήνων Αξιωματικών αλλά και την υποτίμηση της τουρκικής λύρας. Η αύξηση της επισκεψιμότητας από πλευράς Ρουμανίας οφείλεται και στο ότι φιλοξενήθηκαν εντός του 2018 είκοσι πέντε Ρουμάνοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι στους οποίους παρουσιάστηκαν αξιοθέατα της Περιφέρειας. “Από τον Βορρά έχουμε περίπου 50.000.000 βαλκάνιους εν δυνάμει τουρίστες και η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι ένας προορισμός κοντινός για τα βαλκάνια” πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΑΜΘ.
Όπως έγινε επίσης γνωστό από την Περιφέρεια ΑΜΘ, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IFT 2019», που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι της Σερβίας το διάστημα στις 21-24 Φεβρουαρίου 2019, το περίπτερο της ΠΑΜΘ έγινε «μαγνήτης» για δεκάδες ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ Κώστας Αντωνιάδης είχε τη δυνατότητα επαφών με ταξιδιωτικά πρακτορεία και επαγγελματίες με την προοπτική νέων συνεργασιών στο μέλλον, ενώ συμμετείχε σε προγραμματισμένες συναντήσεις με δημοσιογράφους και bloggers, παραχώρησε συνέντευξη σε τοπικό ΜΜΕ και διερεύνησε το ενδεχόμενο νέων ενεργειών προβολής για το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Σερβίας και την επικεφαλής, κ. Σοφία Λαζαρίδου.
Η Περιφέρεια ΑΜΘ υποδέχεται κάθε χρόνο ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό Σέρβων τουριστών. Η δυναμική αυτή φαίνεται να συνεχίζεται και το 2019 σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις τουριστικών πρακτόρων. Οι τουρίστες αναζητούν διαρκώς νέους προορισμούς και η Περιφέρεια ΑΜΘ μπορεί και προσφέρει ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες και διαφορετικές επιλογές για κάθε εποχή του χρόνου. Μοναδική ομορφιά, υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών σε προσιτές τιμές, ασφάλεια, απεριόριστες δυνατότητες δραστηριοτήτων και αναψυχής καθ’ όλη την διάρκεια του έτους προσκαλούν και προσελκύουν ταξιδιώτες από την Σερβία και όλο τον κόσμο στη Περιφέρεια Α.Μ.Θ.
«Η στόχευση στις αγορές του εξωτερικού είναι μία διαδικασία που δεν σταματά ποτέ για την Περιφέρεια ΑΜΘ. Η πρόσφατη πετυχημένη εκδήλωση που έλαβε χώρα στην τουριστική έκθεση των Βρυξελλών όπου ήταν για πρώτη φορά τιμώμενος προορισμός το νησί της Θάσου, αποδεικνύει το εύρος διεθνούς δικτύωσης που επιχειρεί η Περιφέρεια ΑΜΘ προς όφελος του προορισμού», δήλωσε ο κ Κώστας Αντωνιάδης, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε το Δήμο Παγγαίου, το Επιμελητήριο Καβάλας, τους Ξενοδόχους και Επαγγελματίες από την Θάσο, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη, και Μαρώνεια που συμμετείχαν στο stand της Περιφέρειας ΑΜΘ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ