Μαρίνος Χατζηκωνσταντίνου στα «Χ»: «Επισκευάζουμε μία βλάβη και βγαίνουν άλλες τρεις»

1
2899

Σε άθλια κατάσταση πλέον το παλιό δίκτυο ύδρευσης της Δράμας


Σε συνεχή προβλήματα βρίσκονται οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΔ αλλά και οι δημότες στο κέντρο της πόλης, εξαιτίας των αλλεπάλληλων ζημιών στο παλιό δίκτυο ύδρευσης. Από τη μια τα τεχνικά συνεργεία είναι σε διαρκή διαδικασία αποκατάστασης των βλαβών και από την άλλη οι καταναλωτές δικαίως διαμαρτύρονται, αφού πολλές φορές οι διακοπές στην υδροδότηση δεν είναι προγραμματισμένες αλλά προκύπτουν από αιφνίδιες βλάβες του παλιού δικτύου ύδρευσης.
Το προηγούμενο διάστημα είχε δημιουργηθεί σοβαρό θέμα με τις συνεχείς ζημιές εξ αιτίας των έργων του φυσικού αερίου και όχι μόνο, οι οποίες δημιουργούσαν ζημιές στο δίκτυο υδροδότησης. Ωστόσο, αυτό το πρόβλημα, το οποίο μάλιστα ήρθε ουκ ολίγες φορές και στο δημοτικό συμβούλιο, μάλλον αμβλύνθηκε, σύμφωνα με τους ανθρώπους της δημοτικής επιχείρησης. Παρόλα αυτά παραμένει ο μόνιμος επιβαρυντικός παράγοντας της κατάστασης στην οποία πλέον έχει περιέλθει το παλιό δίκτυο ύδρευσης, εξ αιτίας του οποίου, η ταλαιπωρία συνεχίζεται. Αν αυτό δεν αλλάξει στο σύνολό του, τα προβλήματα δεν πρόκειται να σταματήσουν, σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΔΕΥΑΔ, που παρόλα αυτά επιχειρούν να δώσουν λύση στα προβλήματα ακόμη και με τους περιορισμένους ίδιους πόρους της επιχείρησης.
Τις προηγούμενες ημέρες υπογράφηκε μια ακόμη σύμβαση με ανάδοχο για αντικαταστάσεις – επισκευές δικτύων ύδρευσης των τοπικών κοινοτήτων της Δράμας. Το έργο κρίθηκε απαραίτητο διότι σε πολλά σημεία της πόλης και των δημοτικών κοινοτήτων υπάρχουν παλαιοί αγωγοί που χρήζουν τμηματικών αντικαταστάσεων λόγω του ότι υπάρχουν μεγάλες διαρροές νερού και δημιουργούνται συχνές βλάβες αλλά και επειδή δεν είναι δυνατή η απασχόληση του προσωπικού της ΔΕΥΑΔ πέραν του ωραρίου καθώς και σαββατοκύριακα και τις αργίες.
Σε ότι αφορά τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης ο κ. Μαρίνος Χατζηκωνσταντίνου από την τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΔ, ξεκαθαρίζει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: «Αν δεν αλλάξει το παλιό δίκτυο, αυτά τα προβλήματα θα συνεχίζονται. Απλά μέχρι τότε προσπαθούμε να δώσουμε άλλες λύσεις που θα μειώσουν τα προβλήματα. Προσπαθούμε να συνδέσουμε με το καινούργιο δίκτυο ύδρευσης συγκεκριμένες περιοχές που παρουσιάζουν πολύ συχνά προβλήματα στο βόρειο τμήμα της πόλης. Το επόμενο διάστημα θέλουμε να συνδέσουμε με το τμήμα του καινούργιου δικτύου που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πόλης, τις οδούς Τσιμισκή, Εθνομαρτύρων, Βουλγαροκτόνου, Β. Ηρακλείου και γενικότερα την περιοχή νότια της οδού Ιουστινιανού και βόρεια της οδού Γούναρη. Οι συνδέσεις αυτές θα γίνουν τμηματικά, με ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΔ, αλλά εάν στην πορεία βρεθούν χρηματοδοτικά εργαλεία για την κατασκευή των παροχών στο νέο δίκτυο που είχε κατασκευαστεί την περίοδο 2012-2015 θα τα αξιοποιήσουμε. Αυτές οι περιοχές, όπως και άλλες, υδρεύονται σήμερα από το παλιό δίκτυο που όμως είναι πλέον σε άθλια κατάσταση. Με το που κλείνουμε το δίκτυο για να επιδιορθώνουμε μια βλάβη βγαίνουν άλλες τρεις. Σε αυτά τα προβλήματα οφείλονται και οι συνεχείς διακοπές στην υδροδότηση».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!