Μάσκες σε 12.191 μαθητές της Δράμας

0
2384

Θα αγορασθούν με έκτακτη επιχορήγηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και θα διανεμηθούν δωρεάν.

12.191 μαθητές στα σχολεία της ΠΕ Δράμας θα λάβουν δωρεάν βαμβακερές μάσκες πολλών χρήσεων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ως μέτρο προστασίας των μαθητών με φόντο την πανδημία. Στον Δήμο Δράμας θα μοιραστούν μάσκες σε 8.815 μαθητές. Στον Δήμο Προσοτσάνης θα διανεμηθούν μάσκες σε 1.069 μαθητές. Στον Δήμο Δοξάτου θα διανεμηθούν μάσκες σε 1.450 μαθητές. Στον Δήμο Νευροκοπίου θα διανεμηθούν μάσκες σε 640 μαθητές και στον Δήμο Παρανεστίου θα διανεμηθούν σε 217 μαθητές.
Το Υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι, με απόφασή του, οι μάσκες θα αγορασθούν με έκτακτη επιχορήγηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για λογαριασμό των Δήμων.
Το κόστος θα καλυφθεί με ποσό 6.195.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί έως την 31 Δεκεμβρίου του 2020 μετά από κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Εσωτερικών.

Οι προδιαγραφές για τις μάσκες που θα διανεμηθούν είναι οι εξής:
†Καλής ποιότητας βαμβακερό ύφασμα πυκνής ύφανσης >180 TC
†Τουλάχιστον 2 στρώματα βαμβακερού υφάσματος. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί λινό τουλάχιστον δύο στρωμάτων.
†Τα δύο στρώματα πρέπει να είναι διαφορετικού χρώματος για να είναι διακριτή η φορά εφαρμογής της μάσκας. Είναι σκόπιμο για τα παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού η εξωτερική πλευρά να είναι πολύχρωμη και με σχέδια, φιγούρες, ήρωες κλπ.
†Διαστάσεις: για ηλικίες 4-10 ετών 12Χ20 εκατοστά περίπου
†Ηλικίες > 10 ετών αρχικές διαστάσεις 15Χ25 εκατοστά περίπου
†Κατασκευασμένες με τρεις πιέτες στο μέσον τους ώστε να δύναται να ξεδιπλώνουν κατά την εφαρμογή της μάσκας.
†Να έχουν έλασμα στην πάνω πλευρά ώστε να σταθεροποιείται στη μύτη
†Να φέρουν μαλακά και ανθεκτικά λάστιχα για την συγκράτηση στα αυτιά και να δοθεί έμφαση στο σημείο επαφής της μάσκας με τα λάστιχα ώστε να είναι σταθερά.

Εν τω μεταξύ, σε τηλεδιασκέψεις την προηγούμενη εβδομάδα, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, που είχαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, και η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Σίσσυ Γκίκα, με εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών για την πορεία των εντατικών προετοιμασιών ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους και για τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19 αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων σε πλαίσιο αυξημένων μέτρων πρόληψης και προστασίας.
Η κα Κεραμέως δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε τις εντατικές προετοιμασίες για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ενημερώσαμε τους εκπροσώπους της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για τις αλλαγές τη νέα σχολική χρονιά και τις εισηγήσεις των ειδικών αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που θα ληφθούν στα σχολεία σε συνάρτηση με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Σταθερά προσηλωμένοι στο πνεύμα συναίνεσης, καταγράψαμε τις προτάσεις τους και παραμένουμε πάντοτε διαθέσιμοι για διάλογο ώστε να δρομολογούμε άμεσα λύσεις σε ζητήματα που τυχόν ανακύπτουν»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ