Ματαιώθηκε το Καρναβάλι Χωριστής

0
1982

Για προληπτικούς λόγους ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις όπως και τα κούλουμα στον Κορύλοβο.

Ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις που έχουν σχέση με το καρναβάλι και την Καθαρά Δευτέρα λόγω του κορωνοϊού COVID-19. «Με βάση τις συστάσεις και τις οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους παράγοντες, δηλαδή τους ειδικούς, επιδημιολόγους, λοιμωξιολόγους, τους καθηγητές που συμβουλευόμαστε καθημερινά και στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού, με γνώμονα τη δημόσια υγεία, αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα, όπως κάνουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες»,δήλωσε χθες ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων δεν θα γίνουν και οι εκδηλώσεις που σχετίζονται και με τον μεγαλύτερο καρναβαλικό θεσμό στον Νομό Δράμας, δηλαδή οι εκδηλώσεις που απέμειναν στο πλαίσιο του Καρναβαλιού της Χωριστής, όπως και οι εκδηλώσεις στον Κορύλοβο την Καθαρά Δευτέρα. Εν τω μεταξύ σε ακύρωση, που επίσημα θα ανακοινωθεί σήμερα θα προχωρήσει και ο Δήμος Νευροκοπίου για το Καρναβάλι Περιθωρίου και για τις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας στο Φράγμα των Λευκογείων. Σε χθεσινή επικοινωνία με τον Δήμο Νευροκοπίου μας έγινε γνωστό ότι ήδη έχουν ακυρωθεί οι συμφωνίες με τους προμηθευτές και τους συντελεστές του Καρναβαλιού του Περιθωρίου και ότι ο Δήμος ανέμενε την επίσημη (έγγραφη) απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα λόγω του κορωνοϊού.
Σε ό,τι αφορά ειδικά τον Δήμο Δράμας όπως έκανε γνωστό χθες το βράδυ ο Δήμαρχος Δράμας “Ο Δήμος Δράμας μετά από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και σε συνεννόηση με όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, υποχρεώνεται να ακυρώσει για προληπτικούς λόγους όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Καρναβάλι και πιο συγκεκριμένα το Καρναβάλι της Χωριστής και τα Κούλουμα στον Κορύλοβο. Οι υπηρεσίες του Δήμου μας σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς και τοπικούς φορείς βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσουν κάθε ανάγκη που ενδεχομένως θα προκύψει στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης μας σε σχέση με την αντιμετώπιση του κορωναϊού. Προέχει η υγεία των πολιτών μας”.
Εν τω μεταξύ, μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, για την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων χθες το μεσημέρι και ο γειτονικός Δήμος Καβάλας ανακοίνωσε ότι ματαιώνει όλες τις καρναβαλικές του εκδηλώσεις. Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας “Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, αναβάλλονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη επικράτεια. Κατόπιν των ανωτέρω, ο Δήμος Καβάλας είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει στη ματαίωση όλων των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί τόσο στους πεζόδρομους της πόλης, για το διήμερο 28 και 29 Φεβρουαρίου, όσο και στην πόλη της Καβάλας και τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, για την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι δύο ακόμα κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα. Δηλαδή το παιδί της 38χρονης γυναίκας που νόσησε πρώτη από τον ιό και παρακολουθείται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και επίσης μία ακόμη γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία, η οποία επιβεβαιώθηκε ότι νοσεί από τον κορωνοϊό COVID-19. Η τελευταία περίπτωση παρακολουθείται στην Αθήνα και είναι το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που παρουσιάστηκε σε επίπεδο χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ