Θεόφιλος Ξανθόπουλος: Το ασφαλιστικό της κυβέρνησης ευνοεί τους λίγους σε βάρος των πολλών, ανοίγει το δρόμο σε ιδιώτες

0
2237

Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Δράμας

Όσο μεγαλύτερα εισοδήματα, τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη.

Ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επεσήμανε:
«Το ασφαλιστικό είναι ένα κατ’ εξοχήν πεδίο ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης. Καταγράφει διακριτές επιλογές και δείχνει ποια κοινωνία θέλουμε. Η νεοφιλελεύθερη προσέγγιση της κυβέρνησης βλέπει μόνο αριθμούς. Η στρατηγική της επιλογή, και στο ασφαλιστικό ευνοεί τους πολύ λίγους σε βάρος των πολλών», επεσήμανε, μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.
«Όσο μεγαλύτερα εισοδήματα έχει κάποιος τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη του από το ασφαλιστικό της κυβέρνησης Δεν είναι δυνατόν ο περιπτεράς της γειτονιάς να πληρώνει ίδιες ασφαλιστικές εισφορές με τον ιδιοκτήτη ενός σούπερ μάρκετ», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος και σημείωσε πως σύμφωνα με τα στοιχεία, 9 στους 10 ασφαλισμένους θα πληρώσουν περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές και 9 στους 10 συνταξιούχους θα χάσουν  σημαντικό εισόδημα.
«Ο προϋπολογισμός του 2020 προβλέπει 200 εκ. ευρώ λιγότερα για την συνταξιοδοτική δαπάνη, σε σχέση με πέρσι», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι το ασφαλιστικό της κυβέρνησης της ΝΔ με την εκ νέου εισαγωγή ασφαλιστικών κατηγοριών, στρώνει το δρόμο για τις ιδιωτικές εταιρείες, υπονομεύοντας το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.
«Πρόκειται για επιλογή καταστροφική για τους ασφαλισμένους», ανέφερε ο κ. Ξανθόπουλος και κάλεσε την προοδευτική αντιπολίτευση να δώσει μάχη για ένα δίκαιο, ανταποδοτικό, λειτουργικό δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα αλληλεγγύης των γενεών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ