Μαθήματα ασφαλούς κυκλοφορίας από την Τροχαία στο 4ο Δημοτικό Σχολείο

0
8509

Κ. Αποστόλου στα «Χ»: «Τα στελέχη της Τροχαίας εξήγησαν με λεπτομέρειες ζητήματα που αφορούν την κυκλοφοριακή αγωγή, ώστε να γίνουν κατανοητές από τα παιδιά»

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί να γίνουν στα εργαστήρια δραστηριοτήτων τού 4ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, εξελίσσεται το πρόγραμμα της Α’ και της Δ’ τάξης του σχολείου με αντικείμενο την κυκλοφοριακή αγωγή και τίτλο: «Του δρόμου το ασφαλές». Σε αυτό το πλαίσιο το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, ανταποκρίθηκε άμεσα σε πρόσκληση του σχολείου και πραγματοποίησε επίσκεψη ενημερώνοντας τους μαθητές για ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής.
Όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η εκπαιδευτικός και υπεύθυνη του προγράμματος κα Κυριακή Αποστόλου: «Μετά τις απαραίτητες συνεννοήσεις η Τροχαία μας έστειλε ένα κλιμάκιο Τροχονόμων. Επισκέφθηκαν το σχολείο και παρουσίασαν θέματα που αφορούν την κυκλοφοριακή αγωγή με άμεσο τρόπο. Ουσιαστικά έγιναν δυο παρουσιάσεις, στα παιδιά της Α’ τάξης και ακολούθως στα παιδιά της Δ’ τάξης. Τα στελέχη της Τροχαίας εξήγησαν με λεπτομέρειες ζητήματα που αφορούν την κυκλοφοριακή αγωγή ώστε να γίνουν κατανοητές από τα παιδιά, και αφορούσαν ανάμεσα σε άλλα την κυκλοφορία με ασφάλεια μέσα στην πόλη, για πεζούς και χρήστες ποδηλάτου, τη σημασία που έχει το κράνος και γενικά η τήρηση του Κ.Ο.Κ. και απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών που είχαν προετοιμαστεί ήδη από πριν για αυτή τη συνάντηση. Μάλιστα, στο τέλος της εκδήλωσης η Τροχαία διένειμε στους μαθητές από ένα έντυπο σχολικό πρόγραμμα με σχέδια και παραστάσεις που σχετίζονται με τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή. Τα παιδιά όχι μόνο πέρασαν ευχάριστα αλλά και ενημερώθηκαν πλήρως για τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας».
Τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής δεν σταματούν εδώ για το 4ο Δημοτικό Σχολείο. Ήδη έχει κληθεί από το σχολείο και ο Ποδηλατικός Όμιλος Δράμας να παράσχει ενημέρωση, ενώ έπεται και συνέχεια. Τα παιδιά θα ενημερωθούν για το τι ποδήλατο θα πρέπει να διαλέξουν, τι προδιαγραφές θα πρέπει να έχει κλπ. Αφού ενημερωθούν τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου εξετάζουν να διοργανώσουν και μια ποδηλατοδρομία την επόμενη άνοιξη.
«Προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής έχουν γίνει κατά καιρούς στα περισσότερα σχολεία, αλλά μέσω του εξειδικευμένου εργαστηρίου δεξιοτήτων όλα αυτά γίνονται πιο οργανωμένα.
Την ίδια ώρα που γίνονται αυτές οι δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής για την Α’ και την Δ’ τάξη του σχολείου, η Β’ και η Ε’ τάξη μελετούν ένα θέμα που σχετίζεται με την υπερβολική ενασχόληση με το διαδίκτυο. Για το θέμα αυτό άλλωστε η διεύθυνση του σχολείου έχει επικοινωνήσει με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση από τους αρμόδιους προς τα παιδιά, ενώ παράλληλα το σχολείο προτρέπει να ενημερωθούν και οι γονείς των μαθητών».
Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του σχολείου που λειτουργούν παράλληλα με το σχολικό πρόγραμμα είναι σίγουρα αξιοπρόσεκτες και αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του σχολείου αλλά και σε όσους συνδράμουν στην ενημέρωση των παιδιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ