Μαθητές φύτεψαν δεντράκια στην περιοχή της «Ανάπλασης»

0
424

Με πρωτοβουλία του Δήμου Δράμας και τη συνεργασία του 15ου Δημοτικού Σχολείου και του Τμήματος Δασολογίας του ΔΙΠΑΕ


 

 

Με σειρά δράσεων στη Δράμα γιορτάστηκε χθες η «Παγκόσμια Ημέρα Δασών 2023». Η 21η Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας, καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Δασών, με σκοπό την αναγνώριση της αξίας των δασών και την επαγρύπνηση των πολιτών και των κοινωνιών.
Για τη φετινή «Παγκόσμια Ημέρα Δασών» η Δ/νση Δασών Δράμας, το Δασαρχείο Δράμας και το Δασαρχείο Κ. Νευροκοπίου προγραμμάτισαν: Δενδροφύτευση στο πευκοδάσος των Κυργίων από τις Δασικές Υπηρεσίες του Ν. Δράμας σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Φιλαθλητικό Σύλλογο Δήμου Δοξάτου, την Κοινωφελή Συνεταιριστική Επιχείρηση Κυργίων και τον παιδικό σταθμό Λιλιπούπολη την Κυριακή 19 Μαρτίου ώρα 11 π.μ. Δενδροφύτευση στο πευκοδάσος Κορυλόβου από τις Δασικές Υπηρεσίες του Ν. Δράμας σε συνεργασία με το 17ο Νηπιαγωγείο Δράμας που έγινε χθες Τρίτη 21 Μαρτίου ώρα 10 π.μ. Διάθεση φυτάριων δασικών ειδών που έχουν παραχθεί στα δασικά φυτώρια σε σχολεία της περιοχής μας για δενδροφύτευση, από τα δασαρχεία Δράμας και Κ. Νευροκοπίου.
Παράλληλα προγραμματίστηκαν ομιλίες και ενημερωτικές διαλέξεις με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα Δασών από Δασολόγους και Δασοπόνους των Δασικών Υπηρεσιών του Ν. Δράμας σε σχολεία του Νομού μας.
Από τη πλευρά του Δήμου Δράμας πραγματοποιήθηκε χθες δενδροφύτευση στην περιοχή της Χελμού σε συνεργασία με το 15ο Δημοτικό Σχολείο και το Τμήμα Δασολογίας του ΔΙΠΑΕ στη Δράμα. Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Ανέστης Δερματίδης, ο δήμος άνοιξε τρύπες και οι μαθητές των σχολείων φύτεψαν συμβολικά δενδράκια. Υπογράμμισε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Δασών είναι πολύ σημαντική για το περιβάλλον και ο Δήμος Δράμας είναι συμπαραστάτης σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στο πλαίσιο του εορτασμού. «Βρισκόμαστε πάντα κοντά και στο τμήμα Δασολογίας του ΔΙΠΑΕ που βρίσκεται στην πόλη της Δράμας προσπαθώντας να βοηθήσουμε σε όλους τους τομείς» τόνισε ο Αντιδήμαρχος, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό για το περιβάλλον τα παιδιά να μάθουν να φυτεύουν δέντρα. Παράλληλα τους δίνεται η δυνατότητα να δουν τα δεντράκια αυτά να μεγαλώνουν στο μέλλον και να γνωρίζουν ότι φυτεύτηκαν από τα ίδια τα παιδιά».
Ο κ. Αντώνης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΔΙΠΑΕ στη Δράμα, επεσήμανε ότι η 21η Μαρτίου είναι μια πολύ σημαντική ημέρα καθώς εδώ και 52 χρόνια έχει θεσμοθετηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και Τροφίμων, ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας. «Ήρθαμε και εμείς να στηρίξουμε την προσπάθεια του δήμου, φέρνοντας τους φοιτητές κοντά στο αντικείμενό τους. Να ενημερώσουμε τα παιδιά Δημοτικού και Γυμνάσιου, τους ενδεχομένως μελλοντικούς δασολόγους, που μας τιμούν με την παρουσία τους σήμερα. Κυρίως όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό για τα αγαθά και τις πολλές λειτουργίες που προσφέρουν τα δάση και την ανάγκη προστασίας τους, κάτι που τα τελευταία χρόνια με τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής και το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ