Μαθητές και γονείς ενημερώθηκαν για το μηχανογραφικό και όχι μόνο

Μεγάλη συμμετοχή στην διημερίδα των Καθηγητών Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε. Ν. Δράμας

0
2688

Ο Σύλλογος Καθηγητών Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε., Ν. Δράμας με στόχο να διευκολύνει τους μαθητές προκειμένου να κάνουν τις σωστές επιλογές επαγγελματικής σταδιοδρομίας συνεχίζοντας τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συνδιοργάνωσε σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας «Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού» με θέμα «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα, Συμπληρώνω έξυπνα το Μηχανογραφικό μου» το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Δράμας κ. Γιάννης Γαζάνης σημείωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ότι η πρώτη ημέρα της διημερίδας περιελάμβανε το θεωρητικό μέρος, δηλαδή την ομιλία του κ. Γιώργου Γατούδη για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού και των νεώτερων δεδομένων στον χώρο της εκπαίδευσης και η δεύτερη ημέρα αφορούσε την γνωριμία με επαγγελματίες της πόλης οι οποίοι στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας απάντησαν σε ερωτήσεις παιδιών σχετικά με το επάγγελμά τους και τις συνθήκες που ασκείται το συγκεκριμένο επάγγελμα σήμερα.
Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 22/06, κατά τις ώρες 18:00 έως 21:00, πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο του Δημαρχείου της Δράμας, ομιλία από τον κ. Γεώργιο Γατούδη, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας της ιδιωτικής εταιρείας και μέλος της συγγραφικής ομάδας σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα».
Ο κ. Γατούδης ενημέρωσε για όλες τις νέες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα εισαγωγής, για όλα τα νέα δεδομένα αναφορικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αλλά και τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, βοηθώντας στην έξυπνη επιλογή ομάδας προσανατολισμού. Επίσης, πραγματοποίησε αναλυτική ενημέρωση για τις σχολές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων του μηχανογραφικού, λύνοντας απορίες και σε ειδικά δεδομένα, όπως είναι οι Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων, οι Μετεγγραφές, οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, το Μηχανογραφικό Κύπρου κ.ά. Τέλος, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες, συζητήθηκαν οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας, τα επαγγέλματα του μέλλοντος και παρουσιάστηκαν καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις.
Την Κυριακή, 23/06 όπως προαναφέρθηκε και κατά τις ώρες 11:00 έως 14:00 οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν με επαγγελματίες από την πόλη της Δράμας, σχετικά με τη φοίτηση στις αντίστοιχες σχολές και την άσκηση των επαγγελμάτων.
Με την συγκεκριμένη διημερίδα ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε., Ν. Δράμας και ο Δήμος Δράμας επιδίωξαν να βοηθήσουν τους μαθητές να ενημερωθούν σωστά, ώστε να κάνουν τις σωστές επιλογές σχολών στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους δελτίων. Η είσοδος για το κοινό, το οποίο ανταποκρίθηκε δεόντως στο κάλεσμα της ίδιας πρωτοβουλίας, ήταν ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ