Με Αγιασμό η πρώτη ημέρα στα σχολεία

0
3505

Η νέα σχολική περίοδος ξεκίνησε από σήμερα με τον καθιερωμένο Αγιασμό στα σχολεία της Δράμας, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί ξαναβρέθηκαν μετά το καλοκαίρι λίγο πριν αρχίσουν τα σχολικά μαθήματα για να κάνουν το πρώτο φετινό ξεκίνημα. Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών εκπαιδευτικοί και γονείς ευχήθηκαν καλό ξεκίνημα στην σχολική χρονιά που μόλις άρχισε.

Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης παραβρέθηκε στον Αγιασμό του 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου της Δράμας ευχόμενος καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Στον ίδιο χώρο παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης, ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος του δημάρχου Δράμας Γιώργος Ψαρράς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας Κωσταντινος Μπαϊρακτάρης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Εποχή Νέα Δράμα Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
Κλιμάκιο στελεχών του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής το Βουλευτή και Ακαδημαϊκό Γιάννη Μανιάτη συνοδεία της Βουλευτού Δράμας Χαράς Κεφαλίδου και μέλη της Ν.Ε. Δράμας του Κινήματος παραβρέθηκαν χθες το πρωί στον καθιερωμένο αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας για να ευχηθούν με τη σειρά τους στους μαθητές «Καλή Σχολική Χρονιά».
Ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος παραβρέθηκε στην τελετή Αγιασμού του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ ενώ μετέβη και στο 15o Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Καλλιφύτου.

Ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές λέγοντας συγκεκριμένα:

“Η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελεί μια νέα αφετηρία, ένα ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, γεμάτο με εμπειρίες, προκλήσεις και δημιουργία. Το σχολείο είναι ένας χώρος προόδου και δημιουργίας, που εφοδιάζει τα παιδιά μας για το σήμερα και το αύριο. Εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα η νέα σχολική χρονιά να είναι εποικοδομητική και αποδοτική. Με ψυχική δύναμη, υπομονή, αλλά και πίστη θα πραγματοποιηθούν οι στόχοι και τα όνειρα του καθένα και της καθεμιάς. Καλή σχολική χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα και επιτυχίες”.
Στον Αγιασμό του 3ου και 4ου ΓΕΛ παραβρέθηκαν εκτός τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, αρκετοί γονείς, αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς ευχήθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΕ Δράμας Χρήστος Λιθηρόπουλος, αλλά και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σπ. Κιουλάνης.
Στους μαθητές όλης της χώρας πάντως ευχήθηκε σήμερα και ο υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου λέγοντας μεταξύ άλλων, «Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι καλή δύναμη σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, στις μαθήτριες και τους μαθητές. Το Υπουργείο κατέβαλε και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η φετινή χρονιά να πάει ακόμα καλύτερα από τις προηγούμενες. Είμαι βέβαιος ότι και σεις, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, θα κάνετε το ίδιο.
Φέτος θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο θέμα της βίας και του σχολικού εκφοβισμού, του γνωστού σε όλους μας bullying, που δυστυχώς επανήλθε πρόσφατα με ιδιαίτερα τραυματικό τρόπο στην επικαιρότητα. Καλώ τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και τους γονείς σε συστράτευση και εγρήγορση απέναντι σ’ αυτό το εξαιρετικά δύσκολο στην αντιμετώπισή του φαινόμενο, αφού το σχολείο είναι ένας από τους χώρους εκδήλωσής του».

*Από τον αγιασμό στο 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Δράμας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ