Με αμαξίδιο στον νυκτερινό ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

1
912

Η συμπολίτισσα μας Αγλαΐα Κατσιγιάννη έχει στόχο να περάσει μηνύματα για τις δυνατότητες των γυναικών αλλά και των ατόμων με κινητικά προβλήματα


Στον νυκτερινό ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει με αμαξίδιο και τη βοήθεια ομάδας που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό, η πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας κα Αγλαΐα Κατσιγιάννη.
Ο θεσμός είναι μια μεγάλη φθινοπωρινή γιορτή του αθλητισμού, στην οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές θα συμμετάσχουν περίπου 14.000 δρομείς Έλληνες και ξένοι πρωταθλητές, πλημμυρίζοντας τους δρόμους της συμπρωτεύουσας, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.
Η διαδρομή δεν είναι μικρή. Πρόκειται για περίπου 20 χιλιόμετρα δρόμου, που για τους συμμετέχοντες οι οποίοι δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες διαδρομές είναι μάλλον πολλά. Σε αυτή την κατηγορία διαδρομής θα συμμετάσχει και η πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας, με σκοπό όχι τη διάκριση ή τον τερματισμό, αλλά τη συμμετοχή και κυρίως την αποστολή μηνυμάτων στο κοινωνικό σύνολο σχετικά με τις δυνατότητες των γυναικών αλλά και των ατόμων με κινητικά προβλήματα.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» για αυτή την προσπάθεια, η κα Αγλαΐα Κατσιγιάννη υπογράμμισε: «Ελπίζουμε να τερματίσουμε, κάτι που δεν είναι ο απώτερος σκοπός. Σκοπός είναι να περάσουμε όλοι όμορφα, να μας μείνει αξέχαστο και να περάσουμε κάποια μηνύματα. Το μήνυμα ότι και σαν γυναίκες, και σαν ομάδες μπορούμε. Θα τρέξουμε με τις κονκάρδες του συλλόγου Παραπληγικών γιατί θέλουμε να τονίσουμε το έργο του συλλόγου και να δείξουμε ότι και οι άνθρωποι με αναπηρίες μπορούν να συμμετέχον ισότιμα. Βέβαια ένας από τους σκοπούς που συμμετέχουμε είναι για τον θεσμό του προσωπικού βοηθού. Κάτι που άρχισε να συζητιέται τελευταία και είναι προς εφαρμογή και στη χώρα μας. Θέλουμε να καθιερωθεί για όλα τα άτομα με αναπηρία, για όλη την Ελλάδα. Θα ξεκινήσει πιλοτικά μόνο για την Αττική. Είναι κάτι που έχει αργήσει πάρα πολύ στην Ελλάδα. Είναι τόσο σημαντικό που δεν μπορεί πλέον να πάρει αναβολή».
Για την συμμετοχή της Αγλαΐας Κατσιγιάννη στον ημιμαραθώνιο, υπάρχει η υποστήριξη της ΜΚΟ «Awomancanbe» που προβάλλει τις δυναμικές γυναίκες και τις δυναμικές δράσεις και θέλει να ταράξει τα στερεότυπα και τις παγιωμένες αντιλήψεις για το ρόλο των γυναικών και των γυναικών με αναπηρία.
«Για το εγχείρημα αυτό με προέτρεψε η Δραμινή Νατάσα Πατηράκη που έχει ανέβει και στα Ιμαλάια και ασχολείται με διαδρομές σε βουνό. Ήμουν πάρα πολύ διστακτική, ίσως γιατί δεν είναι κάτι που έχω ξαναδοκιμάσει. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και κάποια προβλήματα. Το ηλεκτροκίνητο καρότσι που έχω δεν θα μας έβγαζε αυτά τα χιλιόμετρα της διαδρομής. Οπότε έπρεπε να πάρουμε χειροκίνητο. Το χειροκίνητο είναι λίγο δύσκολο γιατί θα έπρεπε να βρούμε άτομα να μοιραστούμε τη διαδρομή. Δεν ξέραμε αν η Νατάσα Πατηράκη θα μπορούσε να βγάλει όλα αυτά τα χιλιόμετρα. Αρχίσαμε λοιπόν να το συζητάμε σιγά – σιγά και να βλέπουμε τα προβλήματα και τις πιθανές λύσεις. Έτσι με πρωτοβουλία της Νατάσας, έχουμε στήσει μια ολόκληρη ομάδα. Οι άνθρωποι αυτοί θα αναλάβουν κάποιο κομμάτι της διαδρομής βοηθώντας με το αμαξίδιο. Το βλέπουμε σαν ένα πάρτι, που θα διαρκέσει αρκετή ώρα και στο οποίο θα συμμετάσχουμε μια παρέα ανθρώπων».
Στον ίδιο αγώνα, θα υπάρξει και δεύτερο μέλος του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας, που θα συμμετάσχει στη μικρή διαδρομή των 5 χιλιομέτρων με ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!