Με αποστάσεις ο Αγιασμός στα σχολεία της Δράμας

0
3108
Από τον Αγιασμό στο 1ο Δημοτικό Δράμας

Στους μαθητές διανεμήθηκαν μάσκες, παγούρια και βιβλία κατά την πρώτη ημέρα.

Με αποστάσεις και χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων χτύπησε χθες για πρώτη φορά το κουδούνι της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς στα σχολεία της Δράμας.
Στους ανοικτούς χώρους των σχολείων όπου τελέστηκαν οι Αγιασμοί, δεν παρέστησαν όλοι οι μαθητές ενώ κρατήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις, των περίπου δυο μέτρων μεταξύ τους. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν παρουσιάστηκαν κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του σχολικού έτους, αν εξαιρεθούν ίσως οι ελλείψεις που υπήρχαν σε παγουρίνο στα σχολεία της Δράμας. Αρκετά παιδιά δεν τα παρέλαβαν, διότι ο αριθμός τους δεν έφτανε για όλους τους μαθητές, όπως εξήγησε χθες στα «Χ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, κ. Λάζαρος Αρτεμιάδης. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι προστατευτικές μάσκες ήταν επαρκείς για όλους τους μαθητές και διατέθηκαν σήμερα από τους διευθυντές των σχολείων. Κατά τα άλλα, στις δυσχέρειες που παρουσιάστηκαν θα μπορούσε να εντάξει κανείς την καθυστερημένη διανομή προς στους διευθυντές των σχολείων των παγουρίνο και των μασκών, αν υπολογίσει κανείς ότι η διανομή ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής.
Οι μάσκες και τα παγούρια μοιράστηκαν στους μαθητές το πρωί της Δευτέρας μαζί με τα βιβλία των μαθητών. Πολλοί γονείς, κυρίως στην περίπτωση των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παρακολούθησαν υπομονετικά τον Αγιασμό έξω από το προαύλιο των σχολείων, αφού δεν επιτρεπόταν η είσοδός τους σε αυτά, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές.
Οι μαθητές προσήλθαν στα σχολεία τις πρωινές ώρες γύρω στις 8 και μπήκαν στις τάξεις τμηματικά. Στα σχολεία με μεγάλο αριθμό μαθητών σχολείων η προσέλευση στις τάξεις έγινε σε διαφορετικές ώρες. Αρχικά, έγινε εκπαίδευση των μαθητών στη χρήση της μάσκας και στη συνέχεια ακολούθησαν οι αγιασμοί, η παραλαβή των βιβλίων, των μασκών και των παγουριών.
Ο μέγιστος αριθμός των μαθητών ανά τμήμα είναι 25 μαθητές, παρά τις ενστάσεις των εκπαιδευτικών κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι συνθήκες θα μπορούσαν να είναι και καλύτερες από πλευράς λήψης μέτρων για την πρόληψη από τον covid-19. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας στα «Χ», λόγω έλλειψης χώρων σε πολλά σχολεία δεν ήταν δυνατόν να τηρηθούν οι αποστάσεις που υπήρχαν την άνοιξη και οι μαθητές καθόταν ανά δυο στα θρανία της τάξης.

Από τον Αγιασμό στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Δράμας

Να σημειωθεί ότι στο 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο Δράμας παρέστησαν στον Αγιασμό εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Ξανθόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΑΜΘ κ. Χρ. Παπαθεοδώρου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού της ΠΑΜΘ κ. Γρ. Παπαεμμανουήλ, αναπληρωτής Δημάρχου κ. Μ. Τάσσου και η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρ. Βαμβούρη.
Στον Αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου παρέστησαν, πέραν των μαθητών και των εκπαιδευτικών, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αν. Τόλιου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γ. Εφραιμίδης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Χρ. Κυριακίδης.
Η Βουλευτής Δράμας του ΚΙΝΑΛ κ. Χ. Κεφαλίδου παρέστη στους Αγιασμούς του 5ου Γυμνασίου Δράμας, του Λυκείου Καλαμπακίου και των Λυκειακών Τάξεων Νικηφόρου.
Ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Κ. Μπλούχος δεν μπόρεσε να παραστεί στους Αγιασμούς των σχολείων λόγω των υποχρεώσεών που είχε χθες στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!