Με δύο επιπλέον διασώστες θα ενισχυθεί, τουλάχιστον προσωρινά, το Κ.Υ. Νευροκοπίου

0
3333

«Η προσπάθειά μας για την επίλυση του προβλήματος έλλειψης προσωπικού στα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Νευροκοπίου, δεν τελειώνει εδώ» λέει στα «Χ» ο Δήμαρχος Νευροκοπίου


Λύση, έστω και προσωρινά, φαίνεται ότι προέκυψε για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ με διασώστες στο Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου, αφού σύμφωνα με όσα είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Δήμαρχος Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης, αναμένεται να καλυφθούν τρεις θέσεις οδηγών ασθενοφόρου – διασωστών στο Κέντρο Υγείας, επιλύοντας για την ώρα πολλά από τα προβλήματα που υπήρχαν και είχαν σχέση με την εξυπηρέτηση των διακομιδών.
Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου: «Έρχεται ένας διασώστης με τρίμηνη απόσπαση, από άλλο Κέντρο Υγείας και καλύπτεται επιπλέον μια θέση διασώστη από το επικουρικό προσωπικό. Πιθανόν δηλαδή μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, από τις αρχές Νοεμβρίου, να έχουμε τρεις συνολικά διασώστες του ΕΚΑΒ μαζί με τον υπάρχοντα. Τα χαρτιά των διασωστών έχουν τακτοποιηθεί. Αυτό που μένει είναι η τοποθέτησή τους. Νομίζω ότι εισακουστήκαμε και έπιασαν τόπο οι πιέσεις μας. Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη. Απλώς είμαστε σε αναμονή να το διαπιστώσουμε και στην πράξη πέρα από τις αποφάσεις. Η προσπάθειά μας για την επίλυση του προβλήματος έλλειψης προσωπικού στα ασθενοφόρα του Κέντου Υγείας Νευροκοπίου, δεν τελειώνει εδώ. Αλλά έχουμε ένα θετικό βήμα που είναι πάρα πολύ ικανοποιητικό διότι είναι άλλο να έχεις μόνο έναν οδηγό και άλλο να βρεθείς με τρεις οδηγούς που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες».
Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα τα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ανέδειξαν τις διαστάσεις του προβλήματος έλλειψης προσωπικού στα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Νευροκοπίου και παράλληλα προέβαλλαν τις προσπάθειες, τόσο του Δήμου Νευροκοπίου όσο και της Κοινότητας Νευροκοπίου, για την επίλυση του προβλήματος που παρέμενε με ένα μόνο οδηγό του ΕΚΑΒ, ο οποίος δεν ήταν δυνατόν να καλύψει τις ανάγκες, ολόκληρου του λεκανοπεδίου.
Μέχρι το 2011 υπήρχαν στο λεκανοπέδιο υπήρχαν πέντε οδηγοί ασθεοφόρων, που κάλυπταν όλες τις ανάγκες της περιοχής. Το 2011 συνταξιοδοτήθηκε ο πρώτος και το 2019 ή 2020 συνταξιοδοτήθηκε και ο δεύτερος οδηγός. Μέχρι και πέρσι υπήρχαν 3 οδηγοί, δυο μόνιμοι και ένας επικουρικός. Φέτος από τους 3 οδηγούς, ο ένας συνταξιοδοτήθηκε ενώ αποχώρησε και ο επικουρικός πριν από ένα και πλέον μήνα. Αυτό είχε σαν συνέπεια όλο το Νευροκόπι να έχει πλέον έναν οδηγό ασθενοφόρου με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.
Τόσο ο Δήμος Νευροκοπίου, όσο και η Κοινότητα Νευροκοπίου με την βοήθεια και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του Νομού Δράμας, προσπάθησαν κατ’ επανάληψη να μεταφέρουν τις προτάσεις τους για την επίλυση του προβλήματος στο Υπουργείο Υγείας και παρότι οι προτάσεις αυτές έφθασαν στους αποδέκτες τους, μέχρι και πρόσφατα δεν διαφαινόταν ότι θα υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη. Τελικώς υπήρξε μια ευχάριστη ανατροπή, τουλάχιστον σε επίπεδο αποφάσεων, για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με δυο επιπλέον διασώστες του ΕΚΑΒ. Λύση που είναι βέβαια προσωρινή, αν και για την ώρα φαίνεται ότι θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του λεκανοπεδίου, τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ