Με δύο παθολόγους έμεινε η παθολογική κλινική

0
331

– Το Νοσοκομείο Δράμας επισκέφθηκε χθες ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Θανάσης Παφίλης
– Π. Κιόρτεβε: «Το Νοσοκομείο Δράμας θα ετοιμαστεί, θα ανακαινιστεί και καινούργιο θα παραδοθεί στους ιδιώτες»


 

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Δράμας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Θανάσης Παφίλης που ενημερώθηκε από την διοικήτρια κα Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου και τους εκπροσώπους των τριών σωματείων για τα τεκταινόμενα στο νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς και για τα προβλήματα που υπάρχουν.
Η πρόεδρος του συλλόγου ιατρών του Νοσοκομείου κα Παρθένα Κιόρτεβε επεσήμανε στον κ. Παφίλη ότι η κατάσταση σε όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας είναι τραγική και η υποστελέχωση στο Νοσοκομείο Δράμας είναι υπαρκτή. Η στελέχωση είναι μονίμως στο 50 – 55% αφού από τις 107 οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες γύρω στις 53. Την ίδια ώρα βγαίνουν προκηρύξεις, οι περισσότερες από τις οποίες βγαίνουν άγονες ενώ οι γιατροί που έρχονται παραιτούνται και φεύγουν μετά από 6 μήνες. Πρόβλημα υπάρχει και με τους ειδικευόμενους, για τους οποίους οι θέσεις είναι καλυμμένες γύρω στο 50%. τα τελευταία χρόνια σταμάτησε η εκροή προς το εξωτερικό και έχουμε κάποιους ειδικευόμενους αλλά και πάλι είναι λιγοστοί, όπως είπε η κα Κιόρτεβε. Η ίδια δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρο ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να έρθουν γιατροί στο Νοσοκομείο της Δράμας και να μην φύγουν. Αυτός ο τρόπος είναι να έχουν ουσιαστική και πραγματική αύξηση στο μισθό τους. Διευκρίνισε ότι θα πρέπει να διπλασιαστούν οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ. Πρόσθεσε ότι αύξηση θα πρέπει να δοθεί και στους νοσηλευτές, ενώ τόνισε ότι τόσο οι γιατροί όσο και οι νοσηλευτές είναι εκτός των βαρέων και ανθυγιεινών. Η κα Κιόρτεβε πρόσθεσε ότι τα τελευταία τρία χρόνια με την διοίκηση της κας Καρατζόγλου έχουν έρθει στο Νοσοκομείο Δράμας αρκετά χρήματα από το ΕΣΠΑ κυρίως. Όπως είπε επίσης, έχει γίνει μια σημαντική ξενοδοχειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου. Ωστόσο τόνισε ότι: «Το πλάνο είναι ξεκάθαρο. Όποιος δεν θέλει να το παραδεχθεί κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Το Νοσοκομείο Δράμας, θα ετοιμαστεί, θα ανακαινιστεί και καινούργιο θα παραδοθεί στους ιδιώτες».
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, πέραν των άλλων μίλησε και για το πρόβλημα που προέκυψε με την παραίτηση της μιας εκ των τριών παθολόγων της Παθολογικής Κλινικής και επεσήμανε ότι από αυτή την παραίτηση μπορούν να προκύψουν πολύ σημαντικά προβλήματα τόσο για την ασφάλεια των ίδιων ιατρών που θα πρέπει να δουλεύουν με 15 εφημερίες ο καθένας αλλά και τον κίνδυνο των ασθενών. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι γίνονται προσπάθειες το νοσοκομείο να γίνει στολίδι σε θέματα υποδομής αλλά έχει πολλά προβλήματα υποστελέχωσης στο προσωπικό.
Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας κα Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου ενημέρωσε τον κ. Παφίλη, για την κατάσταση στο Νοσοκομείο την τελευταία τριετία και το σημείο στο οποίο έχει φθάσει σήμερα. Έκανε μία μικρή ανασκόπηση για την περίοδο του covid αλλά και τα έργα που γίνονται και αφορούν τις υποδομές και την χωροταξική ανάπτυξη του Νοσοκομείου, το προσωπικό, τις προμήθειες και όλο το νοικοκύρεμα που χρειάζεται σε ένα δημόσιο νοσοκομείο για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και να μπορούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον και να παρέχουν τις καλύτερες υπηρεσίες, όπως είπε.
Από την πλευρά του ο κ. Παφίλης τόνισε ότι απαντώντας στα «Χ» για την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Δράμας ότι: «Παρά τις όποιες προσπάθειες γίνονται, υπάρχουν κεντρικά προβλήματα τα οποία δεν μπορούν να ανατραπούν. Είναι η πολιτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια με την μείωση της χρηματοδότησης στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και ταυτόχρονα την γιγάντωση των ιδιωτικών κέντρων Υγείας. Έγινε αφαίμαξη μεγάλη στους μισθούς των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Όλες οι κυβερνήσεις έκαναν τα ίδια γι αυτό έχουμε φθάσει σε αυτή την κατάσταση. Γι αυτό δεν μπορούν να αναπληρωθούν θέσεις. Είναι τεράστιες οι ελλείψεις που υπάρχουν παντού και βέβαια υποβαθμίζεται και η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται παρά το ότι οι γιατροί θυσιάζονται κυριολεκτικά». Ο κ. Παφίλης είπε ότι τα προβλήματα θα οξυνθούν περισσότερο αν δεν το σταματήσει ο λαός και όχι μόνο οι γιατροί και οι νοσηλευτές καθώς η Υγεία δεν αφορά μόνο αυτούς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ