Με επιτυχία εγκαινιάστηκε η έκθεση της φωτογραφικής ομάδας ΕΦΟΔΟΣ

Θα λειτουργήσει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα “Ελευθερία”

0
4496

Δεκάδες φίλοι της τέχνης και της φωτογραφίας επισκέφτηκαν το βράδυ του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου την έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Δράμας ΕΦΟΔΟΣ με τίτλο ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ. Ήταν η πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης η οποία άνοιξε τις πόρτες της με μία ομολογουμένως επιτυχημένη τελετή εγκαινίων αφού όπως εκτιμάται σε αυτή παραβρέθηκαν τουλάχιστον 250 άτομα και μάλιστα σε μία αρκετά δύσκολη ημέρα και ώρα.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την δυνατότητα να δουν τα εκθέματα 24 φωτογράφων (όπως εξήγησε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ, εκ μέρους της φωτογραφικής ομάδας, ο κ. Γιώργος Κασαπίδης) όπως και το αφιέρωμα στο έργο του Δημήτρη Μακρίδη από τον θάνατο του οποίου έχει συμπληρωθεί περίπου ένας χρόνος. Ο γνωστός δάσκαλος της φωτογραφίας υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και ανάμεσα στα 4 πρώτα μέλη της φωτογραφικής ομάδας ενώ ήταν ιδιαίτερα ενεργός σε όλες τις δραστηριότητές της.
Οι επισκέπτες της συλλογικής φωτογραφικής έκθεσης το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, είχαν την ευκαιρία να δουν ανάμεσα σε άλλα και την νέα φωτογραφική δουλειά του Δημήτρη Μακρίδη, την οποία είχε επιλέξει ο ίδιος. Στην διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναφορά στην δουλειά του Δημήτρη Μακρίδη αλλά και στον χαρακτήρα του δημιουργού, ο οποίος είχε γεννηθεί την ίδια ημέρα.
Στην ομαδική έκθεση της φωτογραφικής ομάδας ΕΦΟΔΟΣ που διοργανώνεται για 9η χρονιά στην αίθουσα τέχνης “Ελευθερία”, παρουσιάζονται 93 συνολικά εκθέματα. Ο κάθε φωτογράφος, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας έχει την δική του θεματική και παρουσιάζει μέχρι 4 φωτογραφίες. Οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν φωτογραφίες τοπίου, αστικού τοπίου, σκηνοθετημένη φωτογραφία, κλασσικά θέματα, καινούργιες τεχνικές κλπ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Νοεμβρίου 2019 με ώρες λειτουργίας από 18.00 – 22.00 καθημερινά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πορεία της φωτογραφικής ομάδας ΕΦΟΔΟΣ, άρχισε το 2011 με συμμετοχές από την πρώην Φωτογραφική Ομάδα της Δράμας και κυρίως αποφοίτων του τμήματος Φωτογραφίας του Κέντρου Νεότητας Δράμας Γ. Παρασίδης, στο οποίο ο Δημήτρης Μακρίδης δίδασκε φωτογραφία επί 17 χρόνια.
Η πρώτη μεγάλη συλλογική έκθεση της ομάδας, την οποία στήριξε ο Δήμος Δράμας έγινε τον Οκτώβριο του 2011 και είχε τίτλο Α.ΠΟ.ΔΡΑΣΕΙΣ (Ανεξάρτητες Πολιτιστικές Δράσεις) – 18 ΔΡΑΜΙΝΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ. Ήταν η απαρχή και και για τις επόμενες πολύ επιτυχημένες συλλογικές εκθέσεις της φωτογραφικής ομάδας, η οποία στην διάρκεια των ετών που μεσολάβησαν έχει προσφέρει σημαντικό έργο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και φυσικά στον χώρο της φωτογραφίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ